Hopp til innhold

Trøblet med varmen: – Husker ikke hva som ble sagt

Norge slet lenge mot Italia, men berget uavgjort. Spillerne avslører pausegrep i stekende sol.

Football, UEFA Women's Euro Qualifier, Italy - Norway

SIKRET UAVGJORT: Se målene fra kampen mellom Italia og Norge.

Frida Maanum sørget for et svært viktig poeng borte mot Italia. Hun stanget Norge tilbake i kampen etter å ha ligget under 0-1 nesten hele kampen.

I tillegg fikk de norske en gavepakke fra Nederland og Finland, som spilte uavgjort.

Det betyr at kvalifiseringsgruppen til Norge er helt åpen. Norge og Italia står på fem poeng, mens Nederland står med syv poeng.

– Ett poeng er veldig mye verdt med tanke på hvordan dette her startet. Det er mulig. Denne gruppen er så åpen nå, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Matchvinneren er tydelig lettet over egen scoring.

– De prøver å straffe oss fra start og det var en litt annen start enn det var på Ullevål. Men det var som forventet på deres hjemmebane også. Jeg synes vi løfter oss utover i kampen og får med oss et ok resultat, sier Maanum til NRK.

Maanum ble byttet inn i det 63. minutt til sin første landskamp siden hun kollapset i den engelske ligacupfinalen i slutten av mars.

– Det var veldig deilig. Jeg har sefølgelig gledet meg til det å være tilbake på landslaget, så det var en god følelse, sier hun.

Brukte kalde kluter

Karina Sævik sier at varmen ble et problem for de norske spillerne, spesielt i første omgang.

– Akkurat nå er jeg så sliten at jeg husker ikke hva som ble sagt. Hele gjengen satt der med kalde kluter i pannen og prøvde samle oss mer i den andre omgangen, med tanke på press og ikke bli spilt gjennom på de lange ballene, sier hun.

– Dere brukte kalde kluter?

– Det var sykt varmt i første omgang. Da var det jo sol og i andre omgang var det overskyet, så da var det litt bedre.

Keeper Fiskerstrand forteller også at det var varmt å spille landskamp tirsdag.

– Det var varmt, men det var varmt på Ullevål også. Jeg synes vi håndterte det bedre nå. Vi tok med oss en del erfaringer fra kampen på Ullevaal og justerte enda mer opp på forbredelsene, siden vi må forholde oss til varmen, sier keeperen.

Les også Skal være «dama til» NRK-profil

Annika Momrak og Ingrid Syrstad Engen

Marerittstart

Norge fikk en tidlig advarsel, men Cecilie Fiskerstrand vartet opp med en sterk dobbeltredning og forhindret en norsk marerittstart.

Det virket ikke som det norske laget var godt nok advart, for få minutter senere satte italienerne ballen i nettet, og gikk opp i en tidlig ledelse. Det var Manuela Giugliano som sendte blåtrøyene i føringen.

– Det er ingen som har kontroll på kantspilleren. Alle står og ser på ball, og ingen har fokus på rommet i midten. Det gikk litt for sent, og vi redder oss ikke ut av det. En fryktelig start, sa TV 2s ekspertkommentator Solveig Gulbrandsen.

Women's Euro 2025 Qualifier - Italy v Norway

TOK LEDELSEN: Italia tok første stikk i Ferrara.

Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters

Corner reddet Norge

Norge hadde en god periode, men de slet med å få ballen i mål.

Italia skulle også få en kjempesjanse, som først gikk i tverrliggeren og deretter ble sleivsparket unna.

– Vi er heldige, fryktelig heldige der, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Men så skulle Norge svare, og det var Maanum som scoret det svært viktige målet. Det betyr at Norge nå har to poeng opp til Nederland, og de er over Italia på tabellen med lik poengsum.

Italy Norway European Qualifiers Soccer

SLET LENGE: Caroline Graham Hansen og Norge trøblet lenge mot et sterkt Italia.

Foto: Spada / AP

Fikk krass kritikk

Norge fikk krass kritikk av Carl-Erik Torp etter møtet på Ullevaal, der han mente han ikke så en klar spillestil og identitet. Det virker som hans ekspertkollega i TV 2, Solveig Gulbrandsen, er enig.

– Det er veldig vanskelig å se hva Grainger vil med det offensive spillet, kommenterte Gulbrandsen på kanalens sending.

Hun mente spesielt at Norge slet med å involvere sin store stjerne.

– Det må være lov å stille spørsmål ved hva Norge prøver på når vi har ball. Jeg ser lange baller der vi sliter med å vinne andreballer, sa Gulbrandsen.

Siste nytt

 • Nederland og Italia spilte uavgjort – helt åpent i Norges EM-kvalikgruppe før siste runde

  Nederland og Italia delte poengene da de spilte 0–0 i EM-kvalifiseringen for kvinner fredag. Alt kan skje i siste runde tirsdag.

  Etter fem runder leder Nederland gruppen med åtte poeng. Norge og Italia står med seks, mens Finland har fem.

  De to beste fra hver gruppe går direkte til EM. Treeren og fireren går til omspill, i tillegg til at fireren også rykker ned til nivå B til neste kvalifisering.

  Tirsdag møtes Norge og Nederland, mens Italia spiller mot Finland. Norge tapte 0–1 sist for nederlenderne og står foran en tøff oppgave i siste kamp, som spilles i Bergen.

  Med seier er Norge EM-klare. Med uavgjort og tap avhenger Norges skjebne av hva som skjer i den andre kampen.

  Mellom Italia og Finland er det i tillegg helt åpent. Finnene slo italienerne da de møttes i Finland, men Italia er poenget foran før siste runde.

  Norge har to mål bedre målforskjell enn italienerne og er videre om det blir uavgjort i begge kamper. Vinner enten Finland eller Italia, samtidig som Norge ryker på poengtap, ryker direkte kvalifisering for de norske kvinnene.

  Norge var lenge på vei mot tre poeng mot Finland fredag, men slapp inn dypt inne i overtiden og spilte 1–1.

  (NTB)

  Italia-Nederland
  Foto: Reuters
 • Hovland med ujevn andrerunde i Scottish Open – klarte likevel cuten

  Viktor Hovland åpnet fryktelig på sin andrerunde i Scottish Open, men reddet inn et ålreit resultat og greide cuten.

  Hovland endte runden på ett slag under og ligger dermed totalt på fire slag under par. Det holdt til en delt 47.-plass. Cuten gikk på to slag under par.

  Oslo-gutten startet runden med bogey og dobbelt bogey på de to første hullene, før det ble birdie på hull tre. Birdie ble det også på hull fem, før han røk på nok en bogey ti hull senere.

  Hovland hevet imidlertid spillet midtveis på runden og utover i andre halvdel da han fikk birdie på hull 8, 10, 13 og 15.

  Dessverre for Hovland ble det nok en bogey på hull 17, før han avsluttet runden med par.

  Svenske Ludvig Åberg leder turneringen på 12 slag under par, tett etterfulgt av franske Antoine Rozner.

  (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AP
 • Sarpsborg 08 ydmyket Rosenborg – Henrik Meister med fire mål i 4-1-seier

  Henrik Meister noterte seg for fire mål da Sarpsborg 08 knuste Rosenborg 4-1 på hjemmebane i Eliteserien fredag kveld.

  Dermed klatret sarpingene opp til 9.-plass etter å ha ligget på nedrykksplass før kampen. Seieren var også Christian Michelsens andre på tre kamper etter at han tok over som trener etter Stefan Billborn.

  Michelsen var også nære å ryste serieleder Bodø/Glimt i debuten, men nordlendingene snudde til slutt til 2-1-seier. Fredag sørget Meister for at det ikke skjedde igjen da de tok en tidlig ledelse mot Rosenborg.

  – Det er deilig, hattrick. Jeg har slitt litt med målene, men nå kommer de. I andre omgang kommer det tre, fire, fem til, sa Meister til TV 2 i pausen.

  Det ble ikke tre, fire eller fem mål til, men den danske spissen scoret sitt fjerde mål i andre omgang, før Ole Sæter reduserte for gjestene. I 4-1-seieren økte Meister beholdningen sin med eliteseriemål fra ett til fem. (NTB)

  Rosenborg
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal