Hopp til innhold

Karlsson fyrer løs mot Johaug-kritikk: – Skitsnakk

Frida Karlsson mener Therese Johaug er på villspor i sin kritikk av de nye verdenscupdistansene.

Verdenscup i nordiske grener i Ruka

SVENSK STJERNE: Frida Karlsson gleder seg til å gå lengre distanser i vinter.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Det internasjonale ski- og brettsportforbundet har besluttet at kvinner og menn skal gå like lange distanser den kommende sesongen. På kvinnesiden betyr det at de skal gå 20 kilometer med skibytte i stedet for 15 kilometer og 50 kilometer i stedet for 30 kilometer.

– Det er dritkult, tenker jeg. Det er jo ganske langt, så det blir bra, sier Frida Karlsson til NRK.

Foreløpig er det kun besluttet at kvinner og menn skal gå like distanser i 2022/23-sesongen. Forslaget har fått iskald respons blant flere løpere, men svenskenes store håp på distanserenn støtter det.

– Jeg tror det passer meg. Jeg trener mye for de lange distansene. Jeg kjører ganske mange intervaller, og har trent mye på det.

OL-dronningen Therese Johaug er svært skeptisk de nye reglene. Hun føler hun er blitt beskyldt for å ødelegge langrennssporten med sine suveren seirer – og mener det nå legges opp til enda større avstander mellom utøverne.

– Det der mener jeg er skitsnakk, kontrer Karlsson bestemt.

– Hva da ødelegger? Vi var vel tett på henne flere ganger, det var aldri helt selvsagt at hun skulle vinne.

Klar tale fra Johaug

– Du tror ikke dette fører til at du ødelegger langrennssporten fremover?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror det blir spennende dueller.

Da Johaug snakket med NRK tidligere i høst, var hun krystallklar i sin tale:

– Jeg er veldig skeptisk til det nye opplegget som FIS har lagt opp til. Det at jenter og gutter skal gå like langt. Jeg føler at jeg i alle år har hørt at jeg har ødelagt sporten med at tidsdifferansen har vært stor og at jeg har vunnet med for mye.

Les også: Johaug mener FIS er på villspor: – Jeg er veldig skeptisk

Gyldendal Litteratur presenterer høstens bøker
Gyldendal Litteratur presenterer høstens bøker

Vinterens OL-dronning mente det var et særdeles dårlig svar på den synkende interessen i sporten.

– Hvordan skal du klare å frå en sport populær? Når TV-seerne sitter der og «herregud, ja, men hun kommer til å vinne så mye og det er et stort gap mellom andre- og tredjeplassen, eller fjerde og femte».

Hun sier det hadde passet henne veldig bra, men etterlyser mer action og scener som klarer å gripe nye seere og som bidrar til mer spenning.

Karlsson får svensk støtte

Ebba Andersson er blant dem ekspertene utpeker som en av de fremste favorittene i sesongens distanserenn uten Johaug. Hun er positiv til endringene.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Press Event

FORNØYD: Ebba Andersson ser frem til å gå lengre distanser i vinter.

Foto: JOHANNA WALLEN / BILDBYRÅN

– For oss damer blir det et steg opp at vi også får gå 20 kilometer. Det kommer til å bli nytt. Jeg er optimistisk til at vi skal få gå litt lenger, sier Andersson til NRK – og legger til:

– Jeg er såklart for at FIS vil gjøre forandringer. Så får vi se om vi fortsatt vil holde oss til 10, 20 og 50 kilometer, eller om de kjenner at de savner 15 og 30 kilometer også.

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Siste nytt

 • Flere nye får sjansen i kombinert-renn

  Gyda Westvold Hansen og flere nye fjes får sjansen under kommende helgs kontinentalcuprenn i kombinert på Lillehammer.

  Ved siden av seiersmaskinen Westvold Hansen består den norske troppen Ida Marie Hagen (Haslum IF), Marte Leinan Lund (Tolga IL), Thea Øihaugen (Gausdal Skilag), Mille Marie Hagen (Haslum IF), Ingrid Låte (Strandbygda IL) og Kjersti Græsli (Tydal IL).

  – Rennene på fredag og lørdag gir unge utøvere muligheten til å kapre COC-poeng. Det betyr at døren åpner seg for å gå verdenscup senere i sesongen. Dette er en stor mulighet som både vi og våre utenlandske konkurrenter ønsker å gripe med begge hender, sier landslagstrener Thomas Kjelbotn.

  Gyda Westvold Hansen vant begge verdenscuprennene på Lillehammer sist helg. I lørdagens renn sørget Ida Marie Hagen for norsk dobbeltseier med sin annenplass. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Bergdølmo blir ny trener for LSK Kvinner

  André Bergdølmo blir ny trener for LSK Kvinner. Det bekrefter han til NRK.

  – Det å få tilbudet av LSK Kvinner det synes jeg var stort. Det er en toppklubb med masse meritter som ønsker en liten «restart». At de viser meg den tilliten det takker jeg for. Så jeg er en stolt mann i dag, sier Bergdølmo til NRK.

  Den tidligere fotballspilleren spilte selv i Lillestrøm på 90-tallet og har en selv et nært forhold til klubben.

  – Jeg kom hit selv som 13-åring. Var her i 12 sesonger og kommer tilbake som trener. Vinner gull med juniorlaget for første gang på mange år. Kjenner mange som jobber og har jobbet her, har et veldig godt forhold til klubben og Lillestrøm og Romerike generelt, forteller han.

  Utenom de kanarigule har han spilt for blant annet Rosenborg, Ajax, Borussia Dortmund og FC København. Bergdølmo har også 63 landskamper for Norge.

  Som trener er han litt mindre merittert, men har blant annet vært trener for juniorlaget til Lillestrøm, samt at han har erfaring som trener fra Kongsvinger og sist i junior- og kvinnelagene til Sarpsborg 08.

  – I André får vi inn en person med masse erfaring, både som spiller og trener. I samtalene med han skjønte vi fort at han er en person som er flink med mennesker, og det traff oss veldig, sier daglig leder i LSK Kvinner Stein Ellingsen til NRK.

  André Bergdølmo.
  Foto: Hallgeir Aunan / NRK
 • Bento gir seg som Sør-Korea-trener etter VM-exiten

  Mandag stoppet den sørkoreanske VM-drømmen da Brasil danset seg videre til kvartfinale. Det ble også den siste dansen for Paulo Bento.

  På pressekonferansen etter åttedelsfinale-tapet bekreftet 53-åringen at han gir seg som sørkoreansk landslagstrener.

  – Jeg har akkurat fortalt spillerne og fotballpresidenten at dette var en avgjørelse jeg tok i september. Det er skrevet i stein, sa Bento til pressekorpset.

  Portugisiske Bento har ledet Sør-Korea siden 2018 og vant 35 av 57 kamper som landslagstrener. Sør-Korea ble et av overraskelseslagene i Qatar da de tok seg til åttedelsfinale. De sikret plass i utslagsrundene etter en imponerende snuoperasjon mot Portugal i den siste gruppespillskampen.

  Bento er en av flere landslagstrenere som har gitt seg etter VM. Roberto Martinez (Belgia) og Otto Addo (Ghana) er blant dem som har gitt seg. Det samme har Gerardo «Tata» Martino (Mexico) gjort.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Brazil v South Korea
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste