NRK Meny
Normal

Freste mot lagkamerat etter kollisjon: – Amatør!

Max Verstappen (19) kolliderte inn i lagkamerat Daniel Ricciardo, og sendte lagkameraten ut av Ungarns Grand Prix allerede etter to svinger.

Kollisjon

SAMMENSTØT: Max Verstappen (til høyre) kjærer inn i siden på lagkamerat Daniel Ricciardo.

Foto: Andrej Isakovic / AFP

– Han kjører som en amatør, sa en forbannet Ricciardo til pressen i Ungarn mens løpet pågikk.

– Det var ikke plass til å kjøre forbi. Det var ikke rom for å passere, forklarte Ricciardo.

19 år gamle Max Verstappen og Daniel Ricciardo kjører begge for Red Bull Racing, men så ut som bitre konkurrenter i Ungarn. Verstappen kjørte rett inn i siden på Ricciardo allerede i andre sving.

Daniel Ricciardo

RASENDE: Daniel Ricciardo var ikke fornøyd med lagkameraten.

Foto: Andrej Isakovic / AFP

«For en taper!»

Ricciardo fikk store skader på bilen, det sivet røyk ut av bilen, Ricciardos bil snurret rundt og føreren måtte til slutt bryte løpet.

«Var det hvem jeg tror det var? For en taper!», utbrøt Ricciardo på radioen like etter sammenstøtet.

– Det er Verstappen som har skylda. Han kom for fort inn i sving nummer to og kjørte rett på kameraten! Dette var klønete av Max Verstappen, sa kommentator på Viasat Atle Gulbrandsen.

Verstappen startet som nummer fem, men Ricciardo fikk en langt bedre start, og passerte lagkameraten på startsiden. Der fikk han ikke bli lenge...

– Jeg tror ikke han liker at lagkameraten er foran han, sa Ricicardo, som understreket at det var meget frustrerende.

Konsekvenser

Verstappen ble straffet for sammenstøtet. Han fikk ti sekunders tilleggsstraff, men det var mager trøst for sinte Ricciardo. Nå blir det oppvask på bakrommet i Red Bull-laget.

– Laget får gjøre sitt, og jeg skal si mitt til han, svarte Ricciardo på spørsmål om det vanker konsekvenser på 19 år gamle Verstappen.

Løpet endte for øvrig med dobbeltseier for Ferrari. Sebastian Vettel vant løpet foran Kimi Raikkonen. Mercedes-fører Valtteri Bottas tok tredjeplassen foran Lewis Hamilton. Verstappen endte på femteplass.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal