Hopp til innhold

Frekt Ingebrigtsen-stikk fra rivalen – ga legenden klart svar

Jakob Ingebrigtsens tidligere nemesis Timothy Cheruiyot virker proppfull av selvtillit. Men i møte med et stjernespekket Diamond League-felt imponerte han ikke NRK-eksperten.

Ingebrigtsen Cheruiyot

OVERTOK TRONEN: OL i Tokyo ble et vendepunkt i rivaliseringen mellom Timothy Cheruiyot og Jakob Ingebrigtsen.

Foto: JEWEL SAMAD / AFP

– Jeg skal la deg telle hvor mange ganger jeg har slått Jakob på 1500 meter og engelsk mil, lød det kontante svaret fra Timothy Cheruiyot.

Friidrettslegenden Michael Johnson hadde lenket til en artikkel om Jakob Ingebrigtsen på Twitter, og spurte følgerne sine om det finnes noen løpere med like mye «swagger» – «like kule» på godt norsk – som nordmannen.

Sprinter Johnson of the U.S. speaks during the Doha GOALS forum in Doha

EKSPERT: Tidligere OL-vinner Michael Johnson jobber i dag for BBC.

Foto: FADI AL-ASSAAD / Reuters

Da var kenyaneren rask med å vise til sin statistikk i dueller mot Ingebrigtsen. En rask opptelling viser følgende:

1500 meter:

 • Cheruiyot: 11 seirer
 • Ingebrigtsen: 5 seirer

Engelsk mil:

 • Cheruiyot: 2 seirer
 • Ingebrigtsen: 2 seirer

– Jeg er her, Michael Johnson. En av de langdistanseløperne med en sterk statistikk mot Jakob, fulgte Cheruiyot blant annet opp med.

På 1500 meter sto Cheruiyot ubeseiret mot sandnesløperen frem til OL-finalen i Tokyo i 2021. Etter ti strake nederlag, vant endelig Ingebrigtsen i karrierens viktigste løp. Siden den gang har han vært bedre enn Cheruiyot i seks av syv dueller.

Rodal: – Ikke skremt

Mye tyder altså på at det har skjedd et tronskifte mellom de to, men det kenyanske håpet har langt ifra gitt opp. Fredag debuterte han på 3000 meter under Diamond League-stevnet i Doha. Og det i et stjernespekket felt.

På startstreken stod verdensmesterne Selemon Barega (10.000 meter), Soufiane El Bakkali (3000 meter hinder) og verdensrekordholderen innendørs, Lamecha Girma.

Cheruiyot var ikke i stand til å matche de ovennevnte.

– Det ble jeg ikke skremt av. Det var akkurat som forventet. Jeg har sittet med en følelse siste par sesongene at han kanskje er på vei over toppen. Han løper en ålreit 3000 meter, men heller ikke noe mer, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Imponert av vinneren

Kenyaneren løp inn til tiden 7.36,72 – ti sekunder bak vinneren Girma.

– Du tror ikke at han kan hevde seg mot Jakob Ingebrigtsen også på en 5000 meter?

– Min spådom er at han ikke kommer til å være det på 1500 meter heller, men da snakker jeg fra magefølelse og om Jakob i godt gammelt slag.

Rodal har mer tro på Girma, som de siste årene har tatt to VM-sølv og ett OL-sølv på 3000 meter hinder. Han roste etiopierens eleganse underveis i løpet.

– Jeg tror ikke han er en utfordring på 1500 meter, på grunn av fartsegenskapene, men han har en enorm kapasitet. Han kan bli veldig sterk på 5000 meter, sier Rodal, som tror vi får se ham i minst en prestisjetung 5000 meter i løpet av året.

Diamond League

TOK KOMMANDO: Lamecha Girma løp Selemon Barega og Berihu Aregawi i senk på sisterunden i Doha.

Foto: IBRAHEEM AL OMARI / Reuters

Han spår at Girma vil velge distansen som han har størst sjanse for å bli verdensmester på mot slutten av august i Budapest. Da vil han enten måtte overliste Soufiane El Bakkali på 3000 meter hinder eller typer som Jakob Ingebrigtsen og Paul Chelimo på 5000 meter.

PS! Det neste stevnet i Diamond League arrangeres i Rabat i Marokko, den 28. mai. Jakob Ingebrigtsen stiller til start på 1500 meter.

Siste nytt

 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen etter smellen han fikk i Mainz' 1-2-tap for Augsburg. Landslagsstopperen blir ute i flere måneder.

  Det melder Mainz på sine nettsider. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Aftenbladet: Oilers-profil ute i seks uker

  Tommy Kristiansens (34) skade tar lenger tid å lege enn antatt, skriver Stavanger Aftenblad.

  Det betyr at Stavanger Oilers må klare seg uten den tøffe løperen i en måned til. Kristiansen ble skadd i CHL-kampen mot Dynamo Pardubice tidligere i måneden og har ikke vært på is i eliteserien ennå.

  – Det er alltid kjedelig med skader. Men det er en del av virksomheten, og vi får ikke gjort så mye med det. Men det er synd. Det ble til et større problem enn ønsket, sier Oilers' sportsdirektør Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

  Stavanger har to seirer og ett tap så langt i eliteserien. Neste kamp spilles borte mot Frisk Asker torsdag. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ustoppelige Pellegrino 00:35
Neste