NRK Meny
Normal

FFK ber eierne om penger

Den økonomisk hardt pressede klubben ber om å få tilført mer penger for å bedre likviditeten.

Per-Erik Jacobsen

Daglig leder i Fredrikstad Fotballklubb, Per-Erik Jacobsen, sendte i dag ut en pressemelding for å fortelle om den økonomiske situasjonen i klubben.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

Styrene i Fredrikstad Fotballklubb og FFK Sport AS satt tirsdag ettermiddag og kveld i et møte der de diskuterte hvordan de skulle bedre den økonomiske situasjonen i klubben.

Det er en arbeidsgruppe med to personer fra hvert styre som har kommet opp med konkrete forslag til tiltak.

I dag sendte daglig leder Per-Erik Jacobsen ut en pressemelding der det fortelles at styrene enstemmig har blitt enige om å omorganisere organisasjonen, og be om mer penger.

– At selskapet vil be om likviditetstilførsel er klart, men beløp hverken kan eller vil styrene eller administrasjonen gå ut med før dette er presentert for eierne.

Avviser ikke oppsigelser

Styreleder i FFK Sport AS, Karl Anders Følstad

Styreleder i FFK Sport AS, Karl Anders Følstad.

Foto: Trond Johnsen / NRK

Styreleder i FFK Sport AS, Karl Anders Følstad, sier til NRK at styrene har innkalt alle de 240 aksjonærene til et eiermøte på fredag klokken 14. Det er disse klubben vil be om likviditetstilførsel fra.

– Vi har sendt ut brev til eierne, så gjenstår det å se hvor mange av dem som kommer på møtet. På eiermøtet fredag vil vi presentere omstillingene for eierne.

Når det gjelder hvilke endringer som vil komme i organisasjonen vil ikke styrelederen eller daglig leder kommentere konkrete tiltak.

– Administrasjonen er gitt fullmakt til å gjennomføre de endringene som er nødvendige. Dette arbeidet ble påbegynt allerede onsdag formiddag med informasjonsmøte med de ansatte. Administrasjonen er opptatt av å følge spillereglene, og vil derfor ikke gå ut og presentere den nye organisasjonen før drøfting med de ansatte er gjennomført, står det i pressemeldingen.

Kommer dere til å si opp ansatte?

– Det vet vi ikke enda. Vi jobber med organisering og hvordan vi skal løse dette, sier Følstad til NRK.

Samtidig varsler den daglige lederen en pressekonferanse i andre uken i juni, der styrene vil presentere endringene.

Vil spare inn på sport

Endringene skal gjøres både for å redusere klubbens kostnader ytterligere, og for å øke inntektene.

– Omstillingspakken innebærer at en skal ta en kritisk gjennomgang av kostnadene. Styrene vil stå ved sine vedtak om langsiktig, sportslig satsing, men en mener at det er noe besparelser å hente på måten sport er organisert på, står det i pressemeldingen.

– Men målsettingen er at vi skal prøve å opprettholde den satsningen vi har på sport. Sport er det aller viktigste i klubben, men vi må jobbe med dette ut fra de ressursene vi har til rådighet, utdyper Følstad.

Styrene ønsker også å synliggjøre pengestrømmen gjennom FFK-systemet, for at økonomien skal bli mer «transparent og visualisert». Klubbens egne hjemmesider nevnes som en mulig kanal for dette.

Siste nytt

 • Novak Djokovic ble slått ut

  Den tidligere verdenseneren ble overraskende slått ut i fjerde runde av Australian Open. Hyeon Chung som er ranket som nummer 58 i verden og slo Djokovic 7-6, 7-5 og 7-6.

  Novak Djokovic
  Foto: AFP
 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland