Hopp til innhold

– Jeg skjønner ikke et ord dansk

Den lojale Odd-spilleren Fredrik Semb Berge gleder seg til nye sportslige utfordringer i Brøndby – men dansk skjønner han svært lite av!

Fredrik Semb Berge

Etter å ha vært en trofast og populær spiller i Odd gjennom mange år, tar Fredrik Semb Berge nå et nytt skritt sitt på sin karrierereise. Nå venter den danske toppklubben Brøndby.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Odd-spiller Fredrik Semb Berge er klar for danske Brøndby. Den populære 24-åringen har signert en fireårskontrakt som knytter midtstopperen til hovedstadsklubben ut sesongen 2017-2018, skriver Odd på sine hjemmesider.

– Dette er morsomt. Jeg har jo spilt i Odd i alle år, så det er selvfølgelig trist å forlate den gjengen der og, men jeg følte jeg var klar for nye nytt og tror det blir veldig spennende, sier Semb Berge til NRK.

Les også:

Nytt kapittel i livet

Han sier at det likevel var en vanskelig avgjørelse å ta, også med tanke på familie, men at det blir spennende med et nytt kapittel i livet.

Jeg har fått et veldig godt inntrykk. Jeg har snakket med treneren og sportssjefen, de vet hva jeg står for og kjenner meg godt, så de vet hva de får. Så er det opp til meg å bevise at jeg fortjener å være i startelleveren.

Men hvordan står det til med danskkunnskapene, hva med for eksempel "fire og en halv fjers"?

– Nei, det må jeg lære meg, det skjønner jeg ingenting av, ler han.

Fredrik Semb

Fredrik Semb Berge er klar for nye utfordringer, både sportslig og språklig. Han skjønner nemlig svært lite dansk, innrømmer han lattermildt.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Synd å miste ham

Odd-direktør Einar Håndlykken syns det er synd å miste en så sentral og populær spiller på laget.

– Han har jo også fått flere A-landskamper i det siste og står kanskje foran et gjennombrudd der også, så det blir ikke lett å erstatte ham. Samtidig må det jo sies at vi har fått andre spillere som har vist at de duger som midtstoppere, som Lars Kristian Eriksen og Vegard Bergan.

– Må få muligheten

Håndlykken, som omtaler Semb Berge som en begavet, rask og duellsterk spiller, sier at det er viktig for klubben å bidra til at spillerne kan få videreutvikle seg andre steder når tiden er inne for det.

– Det er slik vi jobber i Odd. Vi utvikler spillere, og etter hvert må de også få muligheten til å reise videre.

– Det er klart at det er synd å miste noen med så sterk tilhørighet til Grenland. Fredrik startet jo i Storm som ung og har vært i Odd siden han var 15-16, så han er veldig godt kjent for alle som elsker Odd. Men litt av modellen vår er altså at man skal få sjansen til å reise ut, og Fredrik har gitt uttrykk for at han ønsket denne muligheten. Vi ønsker å belønne ham for at han hele tiden har vært så lojal mot Odd.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Einar Håndlykken

Odd-direktør Einar Håndlykken sier at det er en viktig del av klubbmodellen at lojale spillere skal få prøve seg utenlands når de får spennende tilbud.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Kjærkomment for økonomien

Håndlykken sier også at det rent økonomisk er kjærkomment med ekstra midler til klubbkassa.

– I Odd har vi trang økonomi, og vi er avhengig av salg for å få vår modell til å fungere, så vi hadde ikke solgt uten at vi hadde vært fornøyd med prisen vi har fått, sier han, uten at han vil tallfeste overgangssummen.

Direktøren er overbevist om at Semb Berge har en lys fotballfremtid foran seg.

– Jeg mener han er eliteseriens beste midtstopper. Dette kommer Fredrik til å takle veldig bra. Fotballen er dessuten litt annerledes i Danmark, så han får helt sikkert utviklet seg videre. Det blir spennende å følge med ham fremover.


Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal