NRK Meny
Normal

– Jeg skjønner ikke et ord dansk

Den lojale Odd-spilleren Fredrik Semb Berge gleder seg til nye sportslige utfordringer i Brøndby – men dansk skjønner han svært lite av!

Fredrik Semb Berge

Etter å ha vært en trofast og populær spiller i Odd gjennom mange år, tar Fredrik Semb Berge nå et nytt skritt sitt på sin karrierereise. Nå venter den danske toppklubben Brøndby.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Odd-spiller Fredrik Semb Berge er klar for danske Brøndby. Den populære 24-åringen har signert en fireårskontrakt som knytter midtstopperen til hovedstadsklubben ut sesongen 2017-2018, skriver Odd på sine hjemmesider.

– Dette er morsomt. Jeg har jo spilt i Odd i alle år, så det er selvfølgelig trist å forlate den gjengen der og, men jeg følte jeg var klar for nye nytt og tror det blir veldig spennende, sier Semb Berge til NRK.

Les også:

Nytt kapittel i livet

Han sier at det likevel var en vanskelig avgjørelse å ta, også med tanke på familie, men at det blir spennende med et nytt kapittel i livet.

Jeg har fått et veldig godt inntrykk. Jeg har snakket med treneren og sportssjefen, de vet hva jeg står for og kjenner meg godt, så de vet hva de får. Så er det opp til meg å bevise at jeg fortjener å være i startelleveren.

Men hvordan står det til med danskkunnskapene, hva med for eksempel "fire og en halv fjers"?

– Nei, det må jeg lære meg, det skjønner jeg ingenting av, ler han.

Fredrik Semb

Fredrik Semb Berge er klar for nye utfordringer, både sportslig og språklig. Han skjønner nemlig svært lite dansk, innrømmer han lattermildt.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Synd å miste ham

Odd-direktør Einar Håndlykken syns det er synd å miste en så sentral og populær spiller på laget.

– Han har jo også fått flere A-landskamper i det siste og står kanskje foran et gjennombrudd der også, så det blir ikke lett å erstatte ham. Samtidig må det jo sies at vi har fått andre spillere som har vist at de duger som midtstoppere, som Lars Kristian Eriksen og Vegard Bergan.

– Må få muligheten

Håndlykken, som omtaler Semb Berge som en begavet, rask og duellsterk spiller, sier at det er viktig for klubben å bidra til at spillerne kan få videreutvikle seg andre steder når tiden er inne for det.

– Det er slik vi jobber i Odd. Vi utvikler spillere, og etter hvert må de også få muligheten til å reise videre.

– Det er klart at det er synd å miste noen med så sterk tilhørighet til Grenland. Fredrik startet jo i Storm som ung og har vært i Odd siden han var 15-16, så han er veldig godt kjent for alle som elsker Odd. Men litt av modellen vår er altså at man skal få sjansen til å reise ut, og Fredrik har gitt uttrykk for at han ønsket denne muligheten. Vi ønsker å belønne ham for at han hele tiden har vært så lojal mot Odd.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Einar Håndlykken

Odd-direktør Einar Håndlykken sier at det er en viktig del av klubbmodellen at lojale spillere skal få prøve seg utenlands når de får spennende tilbud.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Kjærkomment for økonomien

Håndlykken sier også at det rent økonomisk er kjærkomment med ekstra midler til klubbkassa.

– I Odd har vi trang økonomi, og vi er avhengig av salg for å få vår modell til å fungere, så vi hadde ikke solgt uten at vi hadde vært fornøyd med prisen vi har fått, sier han, uten at han vil tallfeste overgangssummen.

Direktøren er overbevist om at Semb Berge har en lys fotballfremtid foran seg.

– Jeg mener han er eliteseriens beste midtstopper. Dette kommer Fredrik til å takle veldig bra. Fotballen er dessuten litt annerledes i Danmark, så han får helt sikkert utviklet seg videre. Det blir spennende å følge med ham fremover.


Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal