NRK Meny
Normal

Fredrik Brustad senket Fredrikstad

Med to mål i andre omgang snudde Fredrik Brustad kampen på egen hånd, og sendte Fredrikstad ut av cupen.

Stabæk - Fredrikstad

Nicolay Solberg headet Fredrikstad i ledelsen etter 35 minutter, men Stabæk kom tilbake og snudde kampen.

Foto: fredrikstadfk.no

Med sine to mål på åtte minutter i andre omgang sendte 23 år gamle Fredrik Brustad Fredrikstad ut av cupen.

3-1 seieren ga Stabæk en kraftig revansje etter at de tapte hele 0-4 i serien for to uker siden. FFK-trener Lars Bakkerud var likevel fornøyd etter kampen.

– Vi taper ikke på grunn av at laget klapper sammen. Det er individuelle feil som gjør at vi taper 1-3 til slutt. Det har vi ikke råd til når vi er på bortebane. Men dette var kanskje den beste bortekampen vi har gjort i år. Vi kan bygge videre på dette når skuffelsen har lagt seg, sier han til Radio Prime Fredrikstad.

To mål på åtte minutter

Fredrik Brustad

Fredrik Brustad scoret to mål og sendte FFK ut av cupen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

992 tilskuere på Nadderud ble vitne til en tidvis kjedelig og sjansefattig første omgang mellom nummer én og to på tabellen i eliteserien i 2008.

Men etter 35 minutter kom Ole Jørgen Halvorsen seg fri på kanten og fikk lagt et presist innlegg på hodet til Nicolay Solberg, som sendte gjestene i ledelsen til pause.

Ti minutter etter hvilen var imidlertid Fredrik Brustad frempå for første gang. FFKs venstreback Haitam Aleesami bommet fullstendig da han skulle klarere en ball, og Brustad var dermed igjennom.

Alene med 17 år gamle Håvar Jenssen sørget Brustad for utligning.

– Målet mitt var greit det. Det var et fint forarbeid av Ole Jørgen og det var bare å heade den inn. Det var en fin første omgang, men jeg vet ikke hva som skjer i andre. De får en utligning og da detter vi veldig ned. Vi får bare lære av dette, sier Solberg til Radio Prime Fredrikstad etter kampen.

Stor FFK-sjanse ble til baklengs

Kun åtte minutter senere var nemlig 23 år gamle Brustad på plass igjen, og headet ballen i mål etter et hjørnespark.

Fredrikstad fikk en enorm mulighet til å utligne få minutter før slutt, men Ole Jørgen Halvorsens avslutning fra 5-6 meter ble reddet på streken av Stabæk-keeper Mande Sayouba.

Stabæk gikk rett i angrep og et innlegg havnet til slutt hos Mads Stokkelien. Spissen fikk stå helt alene inne i 16-meteren til FFK, og satt ballen i åpent mål.

Stabæk er dermed klare for 4. runde i cupen etter å ha slått Fredrikstad 3-1.

Siste nytt

 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix
 • Semifinale for sandvolleyballgutta

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i EM etter 2-1 seieren mot den nederlandske duoen Varenhorst/Bouter. Det var deres femte strake seier i mesterskapet. Semifinalen spilles søndag, etterfulgt av en eventuell finale samme dag.

  Foto: Peter Schneider / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale