Fredrik Aukland blir NRK-ekspert

Etter fem år i TV 2 melder Aukland overgang til NRK før årets skisesong.

Fredrik Aukland

GÅR TIL NRK: Fredrik Aukland skal hylle og kritisere langrennsprofilene gjennom sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Aukland har også tidligere vært trener for Dario Cologna, og forteller at han gleder seg til å komme igang med den nye sesongen.

– Jeg brenner for langrenn og NRK er langrennskanalen. NRK har lange tradisjoner, og å kunne formidle langrenn der har vært en drøm for meg i lang tid. Nå har jeg fått muligheten, og det er jeg kjempetakknemlig for, forteller Aukland.

Han erstatter Morten Aa Djupvik, som nå er idrettssjef for skiskytterne. Samtidig fortsetter Torgeir Bjørn som ekspertkommentator ved siden av Jann Post.

Aukland er klar på hva han tror blir årets høydepunkt i langrennssesongen.

– Jeg gleder meg mest til Tour de Ski i år. Det er det største som skjer i år, uten tvil. Og så er det alltid spennende å se i en mellomsesong hvilke nasjoner som tar grep inn mot neste VM, sier han og fortsetter.

– Jeg er også spent på flere av de unge norske løperne, hvem som tar steget videre på, dette er sesongen å gjøre det på.

Fredrik Aukland er broren til langrennsløperne Anders og Jørgen Aukland.

Sportssjef i NRK, Rune Haug, er naturlig nok strålende fornøyd med å få Aukland på laget.

– Vi synes Fredrik har hatt en veldig god utvikling som langrennsekspert i TV 2, og nå er vi vledig glad for at han er klar for NRK-laget. Han er en veldig dyktig ekspert, med stor lidenskap og stor kunnskap om en av Norges mest populære TV-idretter, sier Haug.

Siste nytt

 • – Bra tempotrening, sa vinnaren

  Weldu Negash Gebretsadik var suverent best på 10 km under Oslo Maraton og vann på tida 29.21.

  – Bra tempotrening, sa Gebretsadik til NRK etter målgang.

  32-åringen skal springe maraton under VM i friidrett som opnar i slutten av neste veke.

  Gebretsadik kom til Norge frå Eritrea som asylsøkjar, og blei oppdaga då han trena ved asylmottaket i Hurdal. Han blei norsk statsborgar i 2017 etter personleg å ha spurt statsminister Erna Solberg om det. I august i fjor fekk han løyve til å konkurrere for Norge.

  Weldu Negash Gebretsadik
  Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK
 • Landslagskeeperen er tilbake

  Landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand er friskmeldt og tilbake i mål for serieleder LSK Kvinner. Hun måtte forlate banen med skade mot Klepp sist helg, og stod over mot Trondheims/Ørn på onsdag.

  LSK Kvinner møter Sandviken i toppkamp klokka 17.00. Kampen kan du se på NRK1 og nrk.no.

  Fiskerstrand
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Ny tredjeplass til Kristoff

  Alexander Kristoff avslutta Tour of Slovakia med ein ny tredjeplass. Dermed sikra han seg ein 13.-plass samanlagt. Elia Viviania vart sterkast i spurten. Også franskmannen Arnaud Demaré klarte og kaste seg føre nordmannen i mål. Yves Lampaert vann rittet totalt.

  kristoff
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal