Fredrik Aukland blir NRK-ekspert

Etter fem år i TV 2 melder Aukland overgang til NRK før årets skisesong.

Fredrik Aukland

GÅR TIL NRK: Fredrik Aukland skal hylle og kritisere langrennsprofilene gjennom sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Aukland har også tidligere vært trener for Dario Cologna, og forteller at han gleder seg til å komme igang med den nye sesongen.

– Jeg brenner for langrenn og NRK er langrennskanalen. NRK har lange tradisjoner, og å kunne formidle langrenn der har vært en drøm for meg i lang tid. Nå har jeg fått muligheten, og det er jeg kjempetakknemlig for, forteller Aukland.

Han erstatter Morten Aa Djupvik, som nå er idrettssjef for skiskytterne. Samtidig fortsetter Torgeir Bjørn som ekspertkommentator ved siden av Jann Post.

Aukland er klar på hva han tror blir årets høydepunkt i langrennssesongen.

– Jeg gleder meg mest til Tour de Ski i år. Det er det største som skjer i år, uten tvil. Og så er det alltid spennende å se i en mellomsesong hvilke nasjoner som tar grep inn mot neste VM, sier han og fortsetter.

– Jeg er også spent på flere av de unge norske løperne, hvem som tar steget videre på, dette er sesongen å gjøre det på.

Fredrik Aukland er broren til langrennsløperne Anders og Jørgen Aukland.

Sportssjef i NRK, Rune Haug, er naturlig nok strålende fornøyd med å få Aukland på laget.

– Vi synes Fredrik har hatt en veldig god utvikling som langrennsekspert i TV 2, og nå er vi vledig glad for at han er klar for NRK-laget. Han er en veldig dyktig ekspert, med stor lidenskap og stor kunnskap om en av Norges mest populære TV-idretter, sier Haug.

Siste nytt

 • Brann tilbake på vinnersporet

  Brann brukte 12 minutter på å score tre ganger i eliteseriemøtet med Sandefjord. Til slutt ble det 3-1-seier. For Sandefjord fortsetter den tunge trenden. Avstanden opp til Bodø/Glimt er nå åtte poeng. Sandefjord på sin side ligger nå på 14. plass, ett poeng foran Start og Aalesund.

  UF52A-kFngc
  Foto: Marit Hommedal / Marit Hommedal
 • Solskjær fekk hjelp av Bournemouth

  Bournemouth scora fire mål den siste halve omgangen og knuste Leicester 4-1. Det jublar Ole Gunnar Solskjær for.

  James Vardy gav Leicester leiinga midt i første omgang. Men Junior Stanislas og Dominic Solanke scora to gonger på eitt minutt. Så fekk Leicesters Caglar Söyüncü raudt kort.

  I sluttminutta scora Bournemouth først på sjølvmål, deretter ved Solanke på nytt.

  For Bournemouth betyr dette fornya sjanse til å unngå nedrykk, for Leicester at fjerdeplassen ryk dersom Solskjærs Manchester United slår Southampton måndag.

  Dominic Solanke
  Foto: Glynn Kirk / AP
 • Ventura nr 10 i B-touren

  Det ble delt 10.-plass for Kristoffer Ventura på PGAs B-tour etter en god avslutningsdag i Texas søndag.

  Ventura hadde fem birdiar og en bogey siste dag. Det ble totalt 17 under par for Ventura. 25-åringen spilte solid gjennom hele helgen og fortsatte den gode formen fra forrige uke.

  Da viste han tegn til storform under PGA-turneringen i Detroit. Der lå han i øvre del av resultatlista hele veien og endte til slutt som nummer 21.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Mike Lawrie / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal