Fredrik Aukland blir NRK-ekspert

Etter fem år i TV 2 melder Aukland overgang til NRK før årets skisesong.

Fredrik Aukland

GÅR TIL NRK: Fredrik Aukland skal hylle og kritisere langrennsprofilene gjennom sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Aukland har også tidligere vært trener for Dario Cologna, og forteller at han gleder seg til å komme igang med den nye sesongen.

– Jeg brenner for langrenn og NRK er langrennskanalen. NRK har lange tradisjoner, og å kunne formidle langrenn der har vært en drøm for meg i lang tid. Nå har jeg fått muligheten, og det er jeg kjempetakknemlig for, forteller Aukland.

Han erstatter Morten Aa Djupvik, som nå er idrettssjef for skiskytterne. Samtidig fortsetter Torgeir Bjørn som ekspertkommentator ved siden av Jann Post.

Aukland er klar på hva han tror blir årets høydepunkt i langrennssesongen.

– Jeg gleder meg mest til Tour de Ski i år. Det er det største som skjer i år, uten tvil. Og så er det alltid spennende å se i en mellomsesong hvilke nasjoner som tar grep inn mot neste VM, sier han og fortsetter.

– Jeg er også spent på flere av de unge norske løperne, hvem som tar steget videre på, dette er sesongen å gjøre det på.

Fredrik Aukland er broren til langrennsløperne Anders og Jørgen Aukland.

Sportssjef i NRK, Rune Haug, er naturlig nok strålende fornøyd med å få Aukland på laget.

– Vi synes Fredrik har hatt en veldig god utvikling som langrennsekspert i TV 2, og nå er vi vledig glad for at han er klar for NRK-laget. Han er en veldig dyktig ekspert, med stor lidenskap og stor kunnskap om en av Norges mest populære TV-idretter, sier Haug.

Siste nytt

 • Manchester City lekte seg

  Manchester City hadde ingen problemer med å ta med seg tre poeng hjem fra mesterligamøtet med Sjakhtjor Donetsk tirsdag. De engelske serielederne vant 3-0.Dermed leder Manchester City gruppe F med seks poeng etter tre kamper.

  David Silva
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • To kjappe da Bayern München vant

  Bayern München tok et steg nærmere utslagsrundene i mesterligaen da AEK ble slått 2-0 i Hellas tirsdag. Javi Martínez og Robert Lewandowski scoret to mål på to minutter da de tyske mestrene tok tre nye mesterligapoeng mot AEK.

  Robert Lewandowski
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Sesongens første hjemmetap for VIF

  Anført av en storspillende Henrik Holm tok Stavanger en sterk borteseier med 3-1 over Vålerenga og påførte oslolaget sesongens første hjemmetap. Med seieren tok Stavanger seg forbi Vålerenga og inntok 2.-plassen.

  Stavanger Oilers, Dennis Sveum, Kristian Forsberg til høgre
  Foto: Tore Asheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal