Franske stjerner sjeleglade for å møte Norge uten Hegerberg

PARIS/NICE (NRK): Selv om Norge fikk en drømmestart på VM, hadde Frankrikes stjernespillere fryktet laget enda mer om Ada Hegerberg hadde vært i troppen.

FBL-EUR-C1-WOMEN-LYON-PARIS

LYON-VENNINNER: Ada Hegerberg (f.v.), Eugénie Le Sommer og Amel Majri spiller alle for den franske toppklubben Lyon.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Norge lekte seg til seier over Nigeria i deres første VM-kamp. Med tre mål og null baklengs ligger Norge på andreplass i Gruppe A før onsdagens toppoppgjør mot gruppeleder Frankrike.

Men vertsnasjonen hadde en minst like god åpningskamp med 4-0-seier mot Sør-Korea. Etter kampen fortalte målscorer Eugénie Le Sommer til NRK at hun allerede hadde rettet all fokus mot Norge-kampen.

– Norge er et sterkt lag, et annerledes lag enn Korea. De spiller lange baller og er tøffe fysisk, så vi må forberede oss godt og analysere kampen mot Nigeria.

norge - nigeria

DRØMMESTART: Norge scoret tre mål mer enn i hele forrige mesterskap da de slo Nigeria 3–0 i franske Reims lørdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lettet over Hegerberg-nei

Le Sommer er en av syv Lyon-spillere som var i startelleveren til det franske landslaget i åpningskampen. I klubb spiller hun på topp sammen med norske Ada Hegerberg, som har sagt nei til landslagsspill siden EM i 2017.

– Det er hennes valg og jeg kjenner Ada og vet hvorfor hun ikke spiller i dette mesterskapet. Hun har sine grunner, men Norge er likevel godt uten Ada.

Le Sommer tror det uansett blir vanskelig å slå Norge i Nice, mens lagvenninne Amel Majri sier hun er lettet over at ikke den norske Lyon-venninnen blir å se på motsatt banehalvdel.

– Det er bedre for vårt lag når hun ikke spiller. Hun er en veldig god spiller og uten Ada blir det lettere for oss å slå Norge, men de har fremdeles mange gode spillere, sier Frankrikes nummer ti.

AFP_1HC3F8

KAPTEIN: Franske Amandine Henry.

Foto: FRANCOIS XAVIER MARIT / AFP

Frankrike-kaptein og spilleren som scoret 4-0-målet mot Sør-Korea, Amandine Henry, kommer heller ikke til å savne Hegerberg i den viktige kampen mot Norge.

– Det er veldig fint for oss at ikke hun skal spille, så jeg er glad for det, sier hun smilende og sier «Hei Ada» mens hun vinker inn i kamera.

Gjør endringer

Til storkampen onsdag kveld gjør for øvrig Norge én endring på laget. Ingrid Hjelmseth vokter målet, mens Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Maren Mjelde og Kristine Minde danner forsvarsfireren. På kanten kommer Karina Sævik inn for spissen Lisa-Marie Karlseng Utland.

Sævik startet ikke kampen mot Nigeria, mens Ingrid Syrstad Engen, Vilde Bøe Risa og Guro Reiten er de tre andre i midtbanefireren.

Helt fremme setter landslagstrener Martin Sjögren altså Caroline Graham Hansen sammen med Isabell Herlovsen.

– Det er et spennende laguttak, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

NRK-ekspert: – Bedre uten Ada

Norge har vist at de kan score mål og slå stornasjoner som Nederland (VM-kvaliken) uten spilleren som flere ganger har blitt kåret til verdens beste. Allerede før mesterskapet braket løs, sa NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp, at han mener det norske landslaget spiller bedre uten Hegerberg.

– Landslaget har vært gjennom en lang prosess siden EM. De har bygget seg sakte opp igjen. De har fått en tydelig identitet med slagordet «sterkere sammen». Miljøet er godt. Da mener jeg de ikke er tjent med å hente inn Hegerberg som kan utfordre dette litt, selv om hun er en fantastisk fotballspiller, sa Torp.

Etter Norges 3-0-seier over Nigeria i VM-åpningen, skrev den svenske Expressen-kommentatoren Tomas Pettersen at Norge klarte seg langt bedre uten sin «kranglete stjerne», og at hun var like lite savnet som Zlatan Ibrahimovic på det svenske herrelandslaget.

 • Se Frankrike – Norge på NRK 1 onsdag 12. juni fra klokken 20.15
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Berntsen forlenger med Viking

  Bjarne Berntsen har vært trener for Viking i tre perioder. Nå er han klar for to nye år som hovedtrener for Stavanger-laget. Det bekrefter klubben på egne nettsider.

  Bjarne Berntsen
  Foto: NRK
 • Svenske ble årets NHL-nykommer

  Svenske Elias Pettersson ble kåret til årets nykommer i NHL. 20-åringen fikk prisen etter en meget god sesong for Vancouver Canucks med 66 poeng på 71 kamper.

  Han er første svenske til å vinne prisen siden Gabriel Landeskog vant i 2011/12-sesongen.

  2019 NHL Awards
  Foto: Bruce Bennett / AFP
 • Messi-straffe gav Argentina håp

  Lionel Messi utlikna på straffe og gav Argentina 1-1 mot Paraguay i Copa America. Paraguay fekk også straffe mot slutten, men Argentina-keeper Franco Armani redda.

  Argentina har berre eitt poeng på to kampar, men kan gå vidare til kvartfinale med siger over Qatar i siste gruppekamp søndag.

  Messi scorer på straffe
  Foto: Natacha Pisarenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal