NRK Meny
Normal

Hallén om EM-frykt: – Vi vil lytte til bekymringen

Frankrikes fotballpresident innrømmer bekymring før neste års EM.

Martin Ødegaard
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

BUDAPEST/OSLO (NRK) Verden er i sjokk etter terrorangrepene i Paris fredag kveld.

Også med sportslige øyner ble det svært dramatisk da flere eksplosjoner fant sted utenfor Stade de France underveis i vennskapskampen mellom Frankrike og Tyskland.

Etter at dommeren blåste av oppgjøret tok ikke arrangøren noen sjanser, og tilskuerne ble holdt igjen på gressmatten.

Det tyske mannskapet måtte tilbringe hele natten på den franske nasjonalarenaen.

Bekymret for EM

Dramatikken skjer under et år før EM i Frankrike skal arrangeres. Nå innrømmer den franske fotballpresidenten Noel Le Graet at han er bekymret med tanke på sikkerheten rundt mesterskapet.

– Vi ser at terroristene kan slå til når som helst. Vi var allerede bekymret for EM, men nå er vi enda mer bekymret. Men i dag er våre tanker med de berørte familiene, sier han.

Etter terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 12 personer ble drept i januar, uttalte styreformannen i Euro 2016, Jacques Lambert, seg om sikkerheten til mesterskapet.

– Risikoen for angrep mot Frankrike, og jeg sier Frankrike, ikke bare Euro 2016, har vært kjent helt fra starten av. Det som har forandret seg nå er at det ikke lenger er en teoretisk risiko. Det er en fullt mulig risiko. Dette har faktisk skjedd, sier han.

Yngve Hallén

FORSTÅR BEKYMRINGEN: Fotballpresident Yngve Hallén er klar på at sikkerheten må være på plass før EM til neste år. Her sammen med landslagssjef Per-Mathias Høgmo i Ungarn.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Skal lytte til bekymringen

Den norske forbundsledelsen er på plass i Budapest hvor landslaget møter Ungarn søndag.

Fotballpresident Yngve Hallèn understreker at sikkerheten er helt avgjørende dersom man skal kunne gjennomføre et mesterskap.

– Vi vil lytte til bekymringene han har. Samtidig som vi vil støtte opp det arbeidet myndighetene gjør, blant annet fra vår posisjon i UEFA, hvor jeg sitter i komiteen for mesterskap for landslag (National team competition committee). Hvis man skal arrangere EM, må man være trygg på sikkerheten. Men det er ikke dagen for å gjøre de analysene. Nå går våre tanker til alle pårørende, sier Hallén til NRK.

Terroraksjonene i Paris er naturlig nok tema for forbundet, trenere og spillere i Budapest.

– Dette er et angrep på oss alle, sier Hallén.

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, sier at det ikke kommer til å bli satt i gang ekstraordinære tiltak.

– Det sier seg selv at alt blir automatisk skjerpet i den forstand at alle er klar over hva som er skjedd. Men det er ikke ekstraordinære tiltak, sier Siem.

– Har gode rutiner

Presseansvarlig for landslaget, Svein Graff, understreker at forbundet setter sikkerheten høyt når de er ute på reise, og at de norske spillerne føler seg trygge.

– Vi har veldig gode rutiner når det gjelder sikkerhet. Vår sikkerhetsansvarlig Geir Ellefsen er til stede her i Budapest. Han har daglig kontakt med forbundet og lokalt politi. Han får all informasjon. Vi er rolige i forhold til det, sier Svein Graff.

FRANCE-ATTACKS-PARIS

HOLDT IGJEN PÅ STADION: Tilskuerne på mektige Stade de France ble holdt igjen etter kampen mellom Frankrike og Tyskland.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal