NRK Meny
Normal

Frankrike kan bli historiske

Til søndag kan Frankrike ta sin fjerde strake mesterskapstittel. Det har ingen klart før.

Joli og Jernemyr

Frankrikes Guillaume Joli (foran) jubler over finaleplass, mens Sveriges Magnus Jernemyr må nøye seg med bronsekamp.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

Semifinaler: Frankrike - Sverige 29 - 26 og Danmark - Spania 28-24

Frankrike og Danmark er finalelagene i håndball-VM 2011. Historien er på Frankrikes side.

Danskene har ikke vært i en håndball-finale på over 40 år, mens de franske håndballgutta er regjerende europa-, verdens- og OL-mestere. Nå er det bare Danmark som kan hindre dem fra å bli historiske med fire strake mesterskapstitler.

 • Hvem vinner VM? Si din mening nederst i saken!

Slo Sverige

I semifinalen feiet franskmennen Sveriga av banen.

– Vi måtte ha hevet oss enda noen hakk skulle vi hatt noen sjanse mot dem. De var helt enkelt for gode, sa Jonas Kallman til Radiosporten etter kampen.

11.000 tilskuere fulgte fredagens semifinale mellom Frankrike og Sverige i Malmö. Sverige ledet i innledningen, men raske franske rush snudde kampen. På det meste ledet de blå med 24-17.

– Publikum var fantastiske og hjalp oss i dag. Vi må samle oss til neste kamp. Det er kamp om tredjeplassen som venter søndag, sa Kallman.

Spennende semifinale

Semifinalen mellom Danmark og Spania ble en thriller helt til danskene fikk en firemålsledelse i de siste minuttene. Lagen fulgte hverandre som skygger i store deler av kampen, og det var flere ganger uavgjort.

Tusenvis av dansker følger håndball-VM og det blir trolig liv på tribunen i Malmö under søndagens finale. Ifølge nyhetsbyrået TT er Danmarks bestenotering på herresiden VM-sølvet fra 1967.

Hvem vinner VM? Si din mening her!

Siste nytt

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Gir presidenten full tillit

  Regionlederne og styret i Norges Cykleforbund møttes lørdag på Gardermoen, hvor de økonomiske ringvirkningene av sykkel-VM ble diskutert. Seks av de sju regionlederne stilte seg bak et vedtak om å gi full tillit til presidenten og styret. – Det er helt avgjørende for jobben videre, sier president Harald Tiedemann Hansen til NRK.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund