NRK Meny
Normal

«Le petit prince» ga Tyskland Griezebank

Gigantoppgjøret i semifinalen i EM ble avgjort av én mann: Lille Antoine Griezmann var kampens store spiller med to scoringer.

SOCCER-EURO-GER-FRA/

SHOW: Griezmann avgjorde kampen på egenhånd med to scoringer.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

«Le petit prince» blir han kalt, og på grunn av sin størrelse blir han sammenlignet med andre små, store franskmenn, som Napoleon.

Det er kanskje ikke så rart. Han har tross alt erobret de fleste fotballhjerter.

– Vi er storfornøyde. Nå kan vi begynne å drømme, sier Griezmann.

– Dette er en laginnsats. Selv spillerne som ikke har spilt ett eneste minutt skal ha mye av æren for at vi er i finalen. De har trent som gærninger på treningsfeltet og gitt alt. Støtteapparatet og fysioterapeutene skal også ha mye av æren, sier matchgvinneren umiddelbart etter kampen.

Antoine Griezmann. Scorer sitt femte mål i EM. Setter ballen iskaldt oppe i hjørnet, mens Neuer går feil. Blytungt for Tyskland å gå til pause med dette.

Like mange mål som Zidane

Med sine to scoringer har Griezmann for alvor tatt steget opp i en eksklusiv klubb.

Med totalt seks scoringer i dette mesterskapet tangerer han rekorden til Zinedine Zidane med antall scoringer i et europamesterskap.

– Jeg har også hørt om tallene til Platini. Jeg håper en dag å komme nærmere hans utrolige statistikk, sier Griezmann.

Talentspeideren som oppdaget Griezmann kan ikke tro det han har sett av matchvinneren i dette mesterskapet.

– Jeg hadde aldri troen på at han kunne nå nivået han er på i dag. Det er utrolig. Jeg sier ofte til han at livet hans minner om en film. Det er en slags film jeg ikke ville sett mye av fordi den er så urealistisk. Men samtidig er det virkelighet, sier speider Eric Olhats, som oppdaget Griezmann på en turnering i Paris.

Antoine Griezmann kipper ballen i mål etter tysk keeperfeil

Fornøyd landslagssjef tenker på finalen

Didier Deschamps var naturligvis fornøyd etter at sluttsignalet gikk på Stade Velodrome.

– Jeg er stolt av laget og storfornøyd med prestasjonen til spillerne i dag. De fortjener det. Det var en tøff kamp, sier en fornøyd landslagssjef, Didier Deschamps.

– Finalekampen er rett rundt hjørnet. Vi har tre dager å forberede oss på. Jeg har spilt finalen som spiller, og må innrømme at den er bedre som spiller, men jeg gleder meg, legger den finaleklare franskmannen til.

Hands tyskland

KAMPAVGJØRENDE: Tyskland har sluppet inn to mål i dette mesterskapet. Begge har kommet etter hands og straffespark.

Foto: MICHAEL SOHN/AP/MICHAEL DALDER / REUTERS

Tysklands handsforbannelse

Tyskland har sluppet inn tre mål i dette mesterskapet. To av målene har kommet etter hands, som har resultert i straffe.

– Det finnes ikke verre øyeblikk enn dette i fotball. Det er en semifinale i EM. Jeg vil ikke si at vi var det bedre laget, men resultatet lyver. Det er ikke et rettferdig resultat, sier Manuel Neuer.

– Straffesparksituasjonen var en avgjørende situasjon. De tok ledelsen like før pause, og det påvirket kampen, men vi hadde en hel omgang på å gjøre det. Vi hadde en og annen sjanse, men vi klarte ikke å omsette dem, legger Neuer til.

Først i kampen mot Italia da stopperkjempen Boateng handset inne i eget felt. Det var en hands av den klare sorten, og dommer Viktor Kassai hadde ikke noe annet valg enn å dømme straffe.

Deretter i semifinalen mot Frankrike. Ikke fra Boateng denne gang, men fra kaptein Schweinsteiger.

– Franskmennene fortjente det. De tok vare på sjansene sine. Det er bittert å gå ut på denne måten, men dette har vært en god turnering for oss, avslutter Neuer.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale