Frankrike er videre til finalen: – Norge er det beste laget

HAMBURG (NRK): Sverige tapte den nerveprirrende semifinalen mot Frankrike.

VM i håndball for kvinner.

JUBEL: De franske jentene ble for sterke for Sverige.

Sverige har hatt et strålende mesterskap med førsteplass i gruppespillet, før de utklasset Slovenia 33-21 i åttendedelsfinalen. I kvartfinalen vant de med kun tre mål mot Danmark, før Frankrike ble for tøffe i en jevn affære.

Frankrike startet best

Kampen startet med Frankrike som det klart beste laget, men etter en liten timeout våknet svenskene til livet, og så ut til å få mer selvtillit for hver gang de var i angrep.

Etter å ha ligget under med fire mål på det meste, kunne Sverige gå inn i garderoben med en knapp ledelse, 12-11.

Historien gjentok seg i den andre omgangen. Frankrike startet best, mens Sverige kom mer inn i kampen desto mer klokka tikket mot 60 minutter.

BLE FOR STERKE: De franske jentene var best i slutten av kampen i dag.

– Norge er klare favoritter

Frankrike var i midlertidig kaldest i kampens siste minutter. Sverige sto triste igjen på banen, mens Frankrike muligens har Norge i hodene sine allerede.

– De spiller veldig raskt., det blir en tøff kamp, sier Siraba Dembélé.

– Det blir en stor kamp. Vi må være gode i forsvar, da er alt mulig, sier Camille Ayglon-Saurina.

Frankrikes trener Oliver Krumholz ser på Norge som klare favoritter i finalen.

– Vi er veldig glade for å komme til finalen. Norge er det beste laget, men jeg tror vi har en mulighet. Det er bra å ikke ha press på seg før finalen, sier han.

Nathalie Hagman

MØTER NEDERLAND: Nathalie Hagman og de svenske jentene møter Nederland i kampen om bronsen.

Får ingen revansje mot Sverige

Norge ble tidligere i kveld klar for finalen da de kjørte over Nederland.

Sverige er det eneste laget som har beseiret Norge i dette mesterskapet. Det gjorde de i den siste kampen i gruppespillet, hvor begge lagene allerede var videre til sluttspillet.

Den kampen ser ut til å ha fungert som en vekker for det norske laget som har vært klart best i alle sluttspillkampene de har spilt i.

På søndag skal Sverige krige om bronsen mot Nederland, mens Norge møter Frankrike litt senere på dagen i kampen om gullet.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».