Svekket Frankrike klar for VM-finale

Det blir ingen helnordisk finale i håndball-VM. Frankrike banket «de danske piger» fredag med 28-23.

HANDBALL/ France's Kamto Njitam tries to score against Denmark during their Women's World Handball Championship match in Sao Paulo

PÅ ETTERSKUDD: Frankrikes Kamto Njitam har lurt seg gjennom, men rives og slites i av danske spillere.

Foto: RICARDO MORAES / Reuters

Dermed er det nettopp Frankrike Norge møter i VM-finalen søndag kveld.

Fransk kontrol

Danmark hadde syv seire på rad i bagasjen før fredagens semifinale, men der ble det bråstopp - til tross for en bra dansk start. De ledet 7-4 tidlig i kampen, men siste gang de var foran var på 11-10.

Utover i 2. omgang lå Frankrike stort sett to til fire mål foran, og så ut til å ha grei kontroll.

Skadeskutt

Frankrike kommer dog klart svekket til søndagens finale. Allison Pineau er lagets mest brukte spiller i VM. Men hun skadet kneet etter bare tre minutters spill mot Danmark. Hun ble hjulpet i garderoben med store smerter.

Tidligere i mesterskapet sa meget gode Mariama Signate takk for seg. Hun pådro seg et brudd i øyehulen på trening. Frankrike vant VM i 2003 og tok sølv for to år siden.

Danmark vant sin hittil siste tittel i 2004 (OL). Innsatsen i VM gir dem fordel av hjemmebane i OL-kvalifiseringen til våren.

Danskene har hatt maksimal flyt både med trekning og marginer i VM. Mot Frankrike (sølvvinner i 2009) var det ikke helt uventet slutt på festen.

Siste nytt

 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
 • Begge lag fortsatt uten seier

  Det aller meste skjedde før pause i 1-1-kampen mellom Newcastle og Leeds i Premier League fredag kveld.

  13 minutter var spilt da Raphinha ga Leeds ledelsen på Newcastles hjemmebane St. James' Park.

  To minutter før pause kom utligningen i det som var en morsom, sjanserik og underholdende 1. omgang. Banens beste i de første 45 minuttene, Allan Saint-Maximin, sto bak scoringen.

  Newcastle tok dermed sitt andre poeng på to kamper og ligger under streken. Leeds har heller ikke vunnet noen kamper ennå og står med tre poeng etter tre uavgjorte på fem kamper.

  Premier League - Newcastle United v Leeds United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

  Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst på tykktarmen, men helsetilstanden skal tilsynelatende ha forverret seg etter at han ble utskrevet.

  Opplysningene er ikke bekreftet av sykehuset.

  Mange regner Pelé for å være tidenes beste fotballspiller. Han vant VM tre ganger med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

  Pele, Edson Arantes do Nascimento, Pelé
  Foto: Matt Rourke / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal