Frafjord: – Jeg var på gråten annenhver dag

En skadeplaget Marit Malm Frafjord (29) har ikke spilt et eneste minutt for Larvik etter at hun kom til storklubben i mai. Tirsdag får hun trolig debuten i selveste cupfinalen.

Marit Malm Frafjord

Marit Malm Frafjord har hatt et langt og vondt skadeavbrekk. Men i dag er hun endelig tilbake - og klar for selveste cupfinalen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Marit-Malm Frafjord

Marit Malm Frafjord sikter mot cupgull for Larvik tirsdag.

Foto: JEAN-SEBASTIEN EVRARD / Afp

– Jeg har vært veldig lei meg innimellom. Og frustrert over at jeg ikke har fått gjort det jeg liker aller best – å spille håndball, sier tidligere landslagskaptein Marit Malm Frafjord til NRK.

Nesten ett års skademareritt går mot slutten for den 29 år gamle strekspilleren som tidligere har herjet både for klubblag og landslag.

I ettermiddag møtes Larvik og Halden til cupfinale i Oslo Spektrum, og Frafjord er med i Larvik-troppen og endelig klar for spill.

– Jeg regner med at jeg fortsatt kan spille håndball, men jeg er jo litt usikker på hvor bra nivå jeg holder selv om jeg trener hver dag, sier Frafjord, som har vunnet både VM- OL- og EM for Norge.

– Mye lei meg i Danmark

Hun har nemlig vært ute av spill i lang tid: Først pådro hun seg en vond skulderskade i Danmark, så skadet hun akillesen i februar. Dermed har hun ikke spilt et eneste minutt for Vestfoldklubben etter overgangen fra Viborg.

Strekspilleren beskriver tiden utenfor parketten som «svært tøff».

– Jeg var kanskje mest lei meg da jeg var ute med skulderskaden i Danmark. Da var jeg på gråten nesten annen hver dag. Det var ikke mye som skulle bli sagt før jeg begynte å grine i noen perioder. Det var skikkelig kjipt, sier hun.

Tungt å se EM fra sofaen

Frafjord forteller også at det var vanskelig å se landslagsvenninnene løpe ut på banen til den første EM-kampen tidligere i desember.

– Den første kampen var verst, egentlig. Man kjenner følelsen så godt – den spente følelsen når man gjør seg klart til et EM – men etter hvert var det bare deilig å se at de spilte så bra som de gjorde, sier hun og legger til:

– Det var faktisk rørende å se på. Man blir glad, man blir rørt og man blir trist fordi at man ikke er der. Jeg er veldig stolt over laget og det de klarte.

Den tidligere Byåsen- og Viborg-spilleren er klar på at hun vil tilbake på landslaget, men først vil hun konsentrere seg om å komme tilbake i storslag.

Og selvfølgelig ta cupgull med Larvik.

– Jeg håper selvfølgelig at vi står igjen med kongepokalen til slutt. Jeg håper også at jeg får spilt litt, smiler hun.

Siste nytt

 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara sto bak det ene målet da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld.

  Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget, 30 minutter ut i kampen.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag