Frafjord gikk imot egne planer: – Får ikke flere sånne sjanser

BUCURESTI/OSLO (NRK): Marit Malm Frafjord (32) sa ja til rumenske Bucuresti for å få oppleve et siste håndballeventyr. I helgen spiller hun for seier i mesterligaen.

Frafjord og Kurtovic

SAMMEN I ROMANIA: Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic trives godt i både klubben og byen Bucuresti. Denne helgen spiller de finalehelgen i mesterligaen.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

For ett år siden sa håndballspiller Marit Malm Frafjord nei til videre landslagsspill. Samtidig forlot hun Larvik og takket i stedet ja til en toårskontrakt med rumenske Bucuresti. Et litt overraskende valg for mange – inkludert henne selv.

– Jeg hadde absolutt ikke tenkt at jeg skulle ut igjen, men så dukket denne muligheten opp, og jeg får ikke flere sånne sjanser. Jeg ville ha en siste stor opplevelse før jeg legger håndballskoene på hylla.

Mesterligadrømmen

Det som lokket aller mest var drømmen om mesterligatriumf. Den lever fortsatt.

På lørdag møter CSM de regjerende mestrene, Györ med tidligere landslagskollegaer Stine Bredal Oftedal og Kari Aalvik Grimsbø, til semifinale i «Final 4»-helgen i Budapest.

– Hvis vi får frem det vi kan i en semifinale, kan det bli veldig bra. Det er fire utrolig gode lag, så det blir fort laget som har dagen som vinner hele greia. Jeg håper det blir oss, men det kommer til å bli tøft, sier Frafjord på telefon fra Ungarn.

Frafjord og Kurtovic

FØLGER HVERANDRE: Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic har spilt sammen i Viborg, Larvik og nå i CSM Bucuresti.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

NRK besøkte Frafjord og Amanda Kurtovic, som også valgte Bucuresti fremfor Larvik, før jul. Da var det ennå lenge til mesterligasluttspill, seriegull og utskiftning av trener, men begge var uansett godt fornøyd med valg av klubb. Og spesielt at de dro sammen.

– Byen overrasket bare positivt. Den er fantastisk. Og jeg har jo spilt med Amanda i tre klubber nå, så det er utrolig deilig å ha noen man føler man kan snakke med alt om og stole helt på, forteller Frafjord.

«Skummelt» med verdens beste

– Jeg er helt avhengig av trygghet rundt meg, så Marit har vært viktig. Spesielt fordi jeg synes det var litt tøft i starten. Jeg tror jeg sendte Marit 100 meldinger og spurte hvordan hun lå an, så jeg tror vi signerte samtidig, sier Kurtovic og ler.

På banen har begge to levert, selv om de raskt ble vant til at et lag fylt med stjernespillere betyr mindre spilletid. Lagets aller sterkeste kort har vært rumenske Cristina Neagu. Bakspilleren har scoret imponerende 101 mesterligamål denne sesongen.

– Jeg synes hun var skummel i starten, for hun er jo ikke så smilende på banen. Jeg passet på å ta imot ballen da hun spilte, så jeg var litt stressa og følte hun ikke skulle synes jeg var bra nok, innrømmer Frafjord.

– Men hun er kjempesøt når man blir kjent med henne. Hun setter laget høyt og får spillerne til å spille sammen. Jeg har fått en helt annen oppfatning av henne, slår Frafjord fast.

Frafjord og Neagu

PÅ SAMME LAG: Marit Malm Frafjord har møtt Romania med stjernespiller Cristina Neagu (t.v.) for Norge mange ganger. – Det er bedre å spille med henne enn mot henne, sier hun.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • CSM Bucuresti møter Györ i den første semifinalen kl. 15.15 lørdag. I den andre semifinalen møtes Rostov Don og Vardar. Finalen og bronsefinalen spilles søndag.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • PSG ble seriemester uten å spille

  Franske Paris Saint-Germain sikret Ligue 1-trofeet søndag da tabelltoer Lille bare greide 0-0 mot Toulouse. Totalt står PSG nå med åtte seriegull. PSG møter Monaco hjemme på Parc des Princes søndag kveld.

  France Soccer League One
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Liverpool tilbake på topp

  Georginio Wijnaldums kanonskudd banet vei for 2-0 over nedrykkstruede Cardiff. James Milner satte en sikker straffe på tampen. Dermed leder Liverpool Premier League når det gjenstår tre serierunder.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Davies / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal