Frafjord gikk imot egne planer: – Får ikke flere sånne sjanser

BUCURESTI/OSLO (NRK): Marit Malm Frafjord (32) sa ja til rumenske Bucuresti for å få oppleve et siste håndballeventyr. I helgen spiller hun for seier i mesterligaen.

Frafjord og Kurtovic

SAMMEN I ROMANIA: Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic trives godt i både klubben og byen Bucuresti. Denne helgen spiller de finalehelgen i mesterligaen.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

For ett år siden sa håndballspiller Marit Malm Frafjord nei til videre landslagsspill. Samtidig forlot hun Larvik og takket i stedet ja til en toårskontrakt med rumenske Bucuresti. Et litt overraskende valg for mange – inkludert henne selv.

– Jeg hadde absolutt ikke tenkt at jeg skulle ut igjen, men så dukket denne muligheten opp, og jeg får ikke flere sånne sjanser. Jeg ville ha en siste stor opplevelse før jeg legger håndballskoene på hylla.

Mesterligadrømmen

Det som lokket aller mest var drømmen om mesterligatriumf. Den lever fortsatt.

På lørdag møter CSM de regjerende mestrene, Györ med tidligere landslagskollegaer Stine Bredal Oftedal og Kari Aalvik Grimsbø, til semifinale i «Final 4»-helgen i Budapest.

– Hvis vi får frem det vi kan i en semifinale, kan det bli veldig bra. Det er fire utrolig gode lag, så det blir fort laget som har dagen som vinner hele greia. Jeg håper det blir oss, men det kommer til å bli tøft, sier Frafjord på telefon fra Ungarn.

Frafjord og Kurtovic

FØLGER HVERANDRE: Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic har spilt sammen i Viborg, Larvik og nå i CSM Bucuresti.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

NRK besøkte Frafjord og Amanda Kurtovic, som også valgte Bucuresti fremfor Larvik, før jul. Da var det ennå lenge til mesterligasluttspill, seriegull og utskiftning av trener, men begge var uansett godt fornøyd med valg av klubb. Og spesielt at de dro sammen.

– Byen overrasket bare positivt. Den er fantastisk. Og jeg har jo spilt med Amanda i tre klubber nå, så det er utrolig deilig å ha noen man føler man kan snakke med alt om og stole helt på, forteller Frafjord.

«Skummelt» med verdens beste

– Jeg er helt avhengig av trygghet rundt meg, så Marit har vært viktig. Spesielt fordi jeg synes det var litt tøft i starten. Jeg tror jeg sendte Marit 100 meldinger og spurte hvordan hun lå an, så jeg tror vi signerte samtidig, sier Kurtovic og ler.

På banen har begge to levert, selv om de raskt ble vant til at et lag fylt med stjernespillere betyr mindre spilletid. Lagets aller sterkeste kort har vært rumenske Cristina Neagu. Bakspilleren har scoret imponerende 101 mesterligamål denne sesongen.

– Jeg synes hun var skummel i starten, for hun er jo ikke så smilende på banen. Jeg passet på å ta imot ballen da hun spilte, så jeg var litt stressa og følte hun ikke skulle synes jeg var bra nok, innrømmer Frafjord.

– Men hun er kjempesøt når man blir kjent med henne. Hun setter laget høyt og får spillerne til å spille sammen. Jeg har fått en helt annen oppfatning av henne, slår Frafjord fast.

Frafjord og Neagu

PÅ SAMME LAG: Marit Malm Frafjord har møtt Romania med stjernespiller Cristina Neagu (t.v.) for Norge mange ganger. – Det er bedre å spille med henne enn mot henne, sier hun.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • CSM Bucuresti møter Györ i den første semifinalen kl. 15.15 lørdag. I den andre semifinalen møtes Rostov Don og Vardar. Finalen og bronsefinalen spilles søndag.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Snudde til etterlengtet seier

  Southampton har vært Premier Leagues svakeste lag i 2021, men fikk en liten opptur ved å vende til 3-1-seier over Crystal Palace i tirsdagens hengekamp.

  Christian Benteke sendte gjestene i ledelsen etter bare to minutter, men to mål fra Danny Ings og ett fra Che Adams sendte Southampton opp på 14.-plass på tabellen. Laget hadde bare tatt 11 poeng i 2021.

  Ings og Minamino
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Foss mistet den hvite trøya

  Tobias Foss falt i sammendraget på den fjerde etappen av Giro d`Italia. Nordmannen lå som nummer to i sammendraget, kun 16 sekunder bak italienske Filippo Ganna før etappen, men fikk det tungt inn i den siste bakken for dagen.

  23-åringen seilet akterut etter å ha beskyttet lagets kaptein George Bennett hele dagen. I mål var nordmannen rett over tre minutter bak etappevinner Joe Dombrowski.

  Dermed ligger Foss på en 31. plass i sammendraget etter fire etapper. Samtidig seilet italienske Alessandro De Marchi inn i den rosa ledertrøyen etter at han ble nummer to på etappen.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Helomvending rundt Bråtveit

  Tirsdag meldte VG at målvakten Per Kristian Bråtveit (25) kan bli Brann-keeper før overgangsvinduet stenger onsdag kveld. Djurgåden bekrefter interessen fra Bergen overfor avisen.

  Det er derimot ikke opp til Stockholms-klubben å bestemme det, men nederlandske Groningen. Bråtveit ble lånt ut til klubben og avtalen varer fram til 30. juni.

  Og tirsdag ettermiddag kom beskjeden om Groningen ikke vil slippe keeperen, melder VG.

  Landslaget trener før kampen mot Sverige.
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal