Fra verdens beste til 55. plass på ett år

Synnøve Solemdal bommet sju ganger og ble nummer 55 på jaktstarten i Hochfilzen. I fjor traff hun 19 ganger og vant suverent.

Synnøve Solemdal

MANGLER SELVTILLIT: Synnøve Solemdal må jobbe hardt for å komme tilbake til gammel form på skytebanen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg er inne i en ond sirkel, men dette er jobben min og det er bare jeg som kan snu det, sa Solemdal til NRK etter lørdagens stafett.

Da bommet hun seks ganger og måtte ut i strafferunde på stående skyting. Søndag hadde hun mulighet til å rette opp inntrykket på jaktstarten, men det endte derimot med sju bom og 55. plass, tredje sist av de som fullførte.

Det står i sterk kontrast til Solemdals to foregående år i løypene i Østerrike.

8. desember 2012: Synnøve Solemdal vinner sitt første verdenscuprenn på jaktstarten i Hochfilzen.

8. desember 2013: Synnøve Solemdal vinner jaktstarten i Hochfilzen etter 19 treff på 20 skudd.

14. desember 2014: Synnøve Solemdal bli nummer 55 i jaktstarten i Hochfilzen etter 13 treff på 20 skudd.

– Synnøve må tenke på det positive. For ett år siden var hun blant verdens beste. Hun jobber med den samme kroppen og den samme børsa, sier NRKs skiskytterekspert Hanevold Hanevold.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Halvard Hanevold.

FØRSTE SKYTING: Her ligger Solemdal på første skyting på dagens jaktstart. - Hun bommer for mye, sier Halvor Hanevold.

– Skytingen er langt under pari, men den fysiske formen er bedre. Langrennet i dag var ikke bra, men det var ikke håpløst heller, sier Hanevold.

18 bom for kvinnene

Jaktstarten ble ingen norsk suksess etter at Tiril Eckhoff måtte trekke seg på grunn av såre luftveier. Fanny Welle-Strand Horn var et lyspunkt og var med i tetkampen etter andre skyting. På stående ble det derimot tre bom, som holdt til en 19. plass i mål.

De fire norske jentene bommet 18 ganger til sammen. På stafetten på lørdag var ikke situasjonen noe bedre. Norge brukte 12 ekstraskudd og måtte ut i én strafferunde i løpet av de tre første etappene. Bare en superetappe av Tiril Eckhoff reddet norsk 5. plass.

– Skytingen er for dårlig. De har en tung jobb foran seg når de er i denne situasjonen i midten av desember, men det er absolutt mulig å hente seg inn, sier Hanevold.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Halvard Hanevold.

BOM: Her bommer Solemdal så mye at hun må ut i strafferunde på stafetten.

– Må ta grep

To bom på sprinten, seks bom på stafetten, sju bom på jaktstarten. Det er fasiten for Solemdal etter rennene i Hocfilzen.

– Jeg har ikke selvtillit på standplass for tiden. Jeg prøver å syke meg opp, men jeg klarer ikke å gjennomføre det som jeg vil, sa Synnøve Solemdal lørdag.

– Får vi se Synnøve i godt gammelt slag i løpet av sesongen?

– Jeg har et håp om det. Synnøve må finne ut hva som ikke stemmer og ta grep, sier Halvard Hanveold.

Siste nytt

 • VIF slått i «utvisningsbonanza»

  Storhamar slo Vålerenga 5–3 i et heseblesende og intenst eliteserieoppgjør. Så hett ble det at lagene brukte til sammen 54 minutter i utvisningsboksen. I alt ble det delt ut 22 tominuttere og én timinutter. Fjorårets poengkonge i VIF, Rasmus Ahlholm, ga Storhamar ledelsen før enda en tidligere VIF-spiller, Steffen Thoresen, la på til sluttresultatet 5–3. Før det hadde Vålerenga kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0–3. Storhamar drar ifra Vålerenga på tabellen og har nå 34 poeng. Det er tre poeng mer enn erkerivalen, men likevel åtte poeng bak suverene Stavanger Oilers.

  YzCrlFegl_k
  Foto: Fredrik Hagen
 • Haslum klar for NM-finale

  Haslums håndballherrer er klar for NM-finale i romjulen etter å ha banket FyllingenBergen 27–16 på bortebane i tirsdagens semifinale. I en målfattig affære, som på mange måter ble keepernes kamp, var Haslum hele veien et lite hakk foran vertene. I finalen skal Haslum møte enten Halden eller Elverum. NM-finalen spilles 29. desember.

  dv0Io1R8UeM
  Foto: Fredrik Hagen
 • Knudsen gir seg som hovedtrener

  Monica Knudsen gir seg som hovedtrener for Vålerenga, får NRK opplyst. Knudsen er for tiden sykmeldt på grunn av helsemessige årsaker. Hun hadde egentlig kontrakt som hovedtrener for klubben ut 2020, men trer nå inn i stillingen som utviklingssjef. Eli Landsem blir Knudsens stedfortreder ut sesongen. Vålerenga møter Lillestrøm i cupenfinalen 23. november.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal