Hopp til innhold

Fra trygdet til milliardær - kontroversielle McGregor vant i MMA-comebacket

I 2013 hentet Conor McGregor trygd, nå er han en av verdens best betalte utøvere, til tross for at han kun har gått én kamp de tre siste årene. Søndag var iren tilbake med seier i buret som snudde livet hans på hodet.

UFC 246 - Conor McGregor v Donald Cerrone

Conor McGregor slo ut veteranen Donald Cerrone på 40 sekunder i sin første kamp siden 2018.

Foto: Mike Blake / Reuters

Conor McGregor gikk ingen kamper i fjor, men kampsportutøveren var likevel nummer 21 på Forbes sin liste over de best betalte idrettsutøvere i 2019, med en estimert inntekt på 47 millioner dollar.

Natt til søndag gikk 31-åringen kamp i buret for aller første gang siden tapet mot rivalen Khabib Nurmagomedov i oktober 2018.

Han møtte den 36 år gamle veteranen Donald Cerrone, og slo ham ut på 40 sekunder.

Conor McGregor v Donald Cerrone

Conor McGregor sendte Donald Cerrone i bakken allerede i første runde.

Foto: Steve Marcus / AFP

Cerrone gikk i bakken etter et spark mot hodet, og etter flere slag fra McGregor valgte dommeren å stanse kampen.

– Jeg har skrevet navnet mitt inn i historien nok en gang. For det irske folket, og for mamma der hjemme, sa McGregor i seiersintervjuet.

Iren har nå knockoutseire i tre forskjellige vektklasser.

– Jeg kommer til å skape magi inne i buret, som jeg har gjort så mange ganger før. Men dette kommer til å bli noe helt spesielt, sa McGregor til amerikanske ESPN denne uken.

Den norske MMA-utøveren Emil Meek spådde en jevn kamp.

– Det er en helt rå match. Conor har utrolig mye å bevise, han må vinne denne kampen for seg og sitt ettermæle, sa Meek til NRK før kampen.

Emil Meek

TROR PÅ RÅ MATCH: MMA-utøver Emil Meek.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Livet snudd på hodet

Conor McGregor er blitt en mogul med blant annet sitt eget whiskyselskap, underholdningsselskap og egen kleslinje. Han lever et helt annet liv enn de årene han jobbet som rørlegger og hentet trygdesjekker i Dublin.

– Jeg glemmer aldri hvor jeg kom fra. Jeg glemmer aldri de harde stundene. Jeg klyper meg selv (i armen) fordi jeg er omringet av luksus. Men ikke ta feil - det er luksus bygget på ting jeg har ofret, sa McGregor til The Guardian i 2015.

Etter hans første kamp for UFC i 2013, verdens største MMA-organisasjon, gikk karrieren hans bare en vei. Iren gjorde seg bemerket med spektakulære prestasjoner inne i buret og med rappkjefta uttalelser utenfor.

Conor McGregor under innveiing før en kamp i 2017.

OMDISKUTERT: De siste årene har den 31 år gamle iren vært mer i rampelyset grunnet utenomsportslige hendelser.

Foto: Steve Marcus / Reuters

Storkjeftet mester

To år etter debuten gikk McGregor sin første tittelkamp for organisasjonen. Før kampen mot brasilianske José Aldo, som da ikke hadde tapt en kamp på 10 år og var ubeseiret i UFC, kom han med en kjepphøy spådom.

– Jeg kommer til å knocke ham ut i første runde, sa han før kampen i 2015.

13 sekunder tok det før Aldo lå bevisstløs på bakken. McGregor var blitt ny fjærvektmester i den raskeste tittelkampen i UFC-historien.

Kort prosess

KORT PROSESS: McGregor brukte bare 13 sekunder på å ta over fjærvekt-beltet i sin første tittelkamp.

Foto: John Locher / AP

Spådde fremtiden

Den storkjefta iren fortsatte i samme spor.

Laster Twitter-innhold

I 2016 fikk han muligheten han ventet på. I oppgjøret mot lettvektsmester Eddie Alvarez tok han en ny knusende seier og vant sitt andre belte på knockout i andre runde. Dermed ble han den første utøveren i UFC-historien til å holde belter i to ulike vektklasser samtidig.

– De er ikke på mitt nivå. Du må ha noen ferdigheter, hvis ikke vil jeg rive av hodet ditt, sa McGregor i buret etter seieren mot Alvarez.

Utfordret «tidenes beste bokser»

Den tidligere rørleggeren var blitt en internasjonal superstjerne og egoet hadde ikke blitt noe mindre etter all suksessen. I en lengre periode kom McGregor med uttalelser som utfordret den ubeseirede bokselegenden Floyd Mayweather til kamp.

I 2017 gikk McGregor sin aller første boksekamp mot mannen som kanskje er tidens beste bokser, i det som ble omtalt som «pengekampen».

Floyd Mayweather Jr. vs Conor McGregor

PENGEKAMPEN: Boksekampen mellom Floyd Mayweather og Conor McGregor dro inn 4.3 millioner betalende seere, nest mest i boksehistorien.

Foto: Steve Marcus / Reuters

Mayweather vant oppgjøret på teknisk knockout i den tiende runden og kunne legge boksehanskene på hylla med 50 seiere og null tap. Men selv om en andreplass i boksing som regel ikke er så mye å skryte av, var nok inntektene på 85 millioner dollar et godt plaster på såret for McGregor.

Angrep buss

Etter en periode med mange oppturer begynte etter hvert de utenomsportslige nedturene å melde seg. 5. april 2018 gikk McGregor sammen med flere av hans venner til angrep på en buss med andre utøvere i forkant av et UFC-stevne i New York.

Bakgrunnen til angrepet var at McGregor hadde problemer med Khabib Nurmagomedov, som var på bussen. En av årsakene bak sinnet var at iren mente Nurmagomedov hadde oppført seg truende i en krangel med hans lagkamerat Artem Lobov tidligere den uken.

Laster Twitter-innhold

McGregor kastet et sekkehjul på bussen som knuste en rute og førte til at flere utøvere fikk glasskår over seg. McGregor erklærte seg skyldig i ordensforstyrrelse mot at alle anklager mot ham ble droppet.

Det endte med at han ble dømt til fem dagers samfunnstjeneste, sinnemestringskurs og ble økonomisk ansvarlig for alle skader han påførte bussen.

Nye kontroverser

Det var fortsatt ondt blond mellom de to kamphanene da de møtte hverandre i buret seks måneder etter hendelsen i New York. McGregor tapte oppgjøret og like etter tapet mot Nurmagomedov ble det igjen stygge scener.

Medlemmer fra laget til både McGregor og Nurmagomedov barket sammen både i og utenfor buret.

Etter hendelsen fikk McGregor en seks måneders utestengelse fra UFC og måtte betale organisasjonen en bot på 50 000 dollar.

Kontroversene fortsatte å følge McGregor og i mars 2019 ble han arrestert i Miami. Han ble arrestert for å ha knust telefonen til en fan utenfor et hotell i den solrike byen. Saken ble til slutt henlagt etter at vitnet, mannen som fikk telefonen knust, sluttet å samarbeide med politiet. McGregor inngikk forlik med mannen utenfor rettssystemet.

– Jeg vet ikke når han skal våkne opp

6. april 2019, ett år og en dag etter bussangrepet, havnet iren nok en gang i lovens søkelys. McGregor ble filmet på en bar i Dublin hvor han slo 50 år gamle Desmond Keogh etter at Keogh skal ha takket nei til en shot av McGregors whisky.

McGregor erklærte seg skylding i overfall og ble gitt en bot på 1000 euro. UFC-presidenten Dana White kom med en advarsel til McGregor under et radiointervju med amerikansk sportsradio i fjor.

McGregor er også under etterforskning for flere seksuelle overgrep, men UFC har påpekt at han ikke er siktet for noe.

Conor McGregor promoterer whiskymerket sitt under et pressetreff i 2017

OVERIVRIG: Her promoterer McGregor whiskyselskapet sitt på et pressetreff i 2017, men han ble litt for ivrig på å vise frem whiskyen sin i april i fjor.

Foto: Ethan Miller / AFP

– Jeg har gjort feil

McGregor har ikke tilbrakt mye tid med idretten som har gitt ham så mye suksess de siste årene. Han ser på 2020 som året der han virkelig skal vende tilbake.

Til ESPN forteller 31-åringen at han har lagt de utenomsportslige problemene bak seg.

– Jeg har gjort feil. Jeg har vært mann nok til å innrømme dem og rette dem, sier han.

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal