NRK Meny
Normal

Falla: – Det er urettferdig av FIS å behandle oss sånn

DRAMMEN/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla var til slutt aller best i sprinten i Drammen. Men etter løpet langer hun ut mot FIS.

Maiken Caspersen Falla

PROVOSERT: Maiken Caspersen Falla er ikke spesielt fornøyd med at hun ikke fikk velge kvartfinaleheat.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

NORWAY-SKIING/ Norway's Falla reacts after crossing the finish line to win the women's finale of the FIS Cross Country World Cup sprint race in Drammen

VINNER: Falla har passert målstreken først og strekker armene i været.

Foto: NTB SCANPIX / Reuters

Falla var knallsterk i spurten og vant sprinten foran Heidi Weng og Marit Bjørgen. Men tidligere på dagen var det derimot tårer som preget den norske løperen. Hun kom for sent da løperne skulle velge sine kvartfinaleheat.

– Det er urettferdig å behandle oss på den måten. Hver dag, nesten hver time, jobber jeg for å lykkes på løp som dette. Og så finner de på nye regler, sier Falla til NRK.

Nye regler fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) gjør at utøverne kan velge sine kvartfinaleheat. Falla ble nummer sju i prologen og kunne dermed velge seg et lettere heat, men den muligheten fikk hun aldri. I følge sportssjef Åge Skinstad begynte juryen tidligere enn planlagt med utvelgelsen og dermed kom Falla for sent.

– Jeg synes ikke noe om det, men jeg må finne meg i det. Neste gang skal jeg være der 10 minutter før, sier Falla til NRK.

– Det var gitt en muntlig beskjed om at valget ville starte fem minutter etter at siste løper var i mål. Samtidig var det gitt en skriftlig beskjed om at det ville starte 13.25, svarte renndirektør Pierre Mignerey.

Andre året på rad

Den norske jenta tok til tårene, men de ble senere på dagen om til et seiershyl da hun gikk først over målstreken. Med moren heiende mot slutten av løypa, var hun råsterk på oppløpet og vant i Drammen for andre året på rad.

– Nå er jeg fornøyd og kan jeg si æda bæda til FIS, smiler Falla.

Da Falla kom for sent fikk hun velge som om hun hadde blitt nummer 30 i prologen. Med andre ord ikke mulighet til å velge. Hun endte hun i samme heat som blant annet Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Men Falla kom seg videre til semifinalen med en andreplass i kvartfinalen.

– Jeg var sint og skikkelig lei meg etter heatplasseringen. De mente jeg kom for sent, men jeg var veldig uenig. Jeg kom i det heatet jeg absolutt ikke ville gå i og ville bare gjemme meg under dyna, sier Falla til NRK.

Tre glade norske jenter på pallen i Drammen.

TO PÅ RAD: Maiken Caspersen Falla vant nok en gang i Drammen.

Seier i sprintcupen

At Falla endte i en tøff kvartfinale kunne blitt skjebnesvangert for en annen norsk jente, Ingvild Flugstad Østberg, som kjempet om seier i sprintcupen med Marit Bjørgen. Hun ledet lenge kvartfinalen, men Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom sterkt på slutten og snek seg foran. Heatet gikk fort og tiden til Østberg var god nok.

I finalen måtte Østberg vinne og få flere løpere mellom seg og Bjørgen. På oppløpet ble det spennende. Bjørgen klarte ikke henge med Weng og Falla, men det kunne heller ikke Østberg. Dermed ble det seier til Bjørgen sammenlagt og i sprintcupen.

– Jeg så Maiken på den ene siden og en annen norsk jente på den andre, «Er det Ingvild, er det Ingvild!» tenke jeg, sa Bjørgen i det offisielle FIS-intervjuet etter finalen.

Det var ikke Ingvild og Bjørgen kan juble for sammenlagtseier både sammenlagt og i sprintcupen.

Siste nytt

 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Ruud videre etter snuoperasjon

  Casper Ruud fikk en drømmestart på ATP-turneringen Swedish Open. 19-åringen gikk til 2.-runde i Sverige med 6-7, 6-4, 6-0 mot spanske Jaime Munar.

  Munar, som er nr 90 på verdensrankingen, kjempet seg til 7-6 i første sett, men Ruud – nr 147 – slo kraftig tilbake.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Odd-venstreback klar for Brann

  Odds venstreback, Thomas Grøgaard, har skrevet under for serieleder Brann. 24-åringen slutter seg til bergenserne fra januar 2019.

  Det bekrefter Brann på sine nettsider.

  Grøgaard gjennomførte den medisinske testen mandag, og har signert en toårskontrakt med Brann.

  Thomas Grøgaard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal