Fra norsk drømmestart til tysk overkjøring: – De spiller Norge trill rundt

Guro Reitens tidlige scoring hjalp lite. Fotballstorheten Tyskland trengte ikke mer enn ni minutter på å snu kampen.

Football, International Friendly, Norway - Germany

SNUOPERASJON: Norge fikk en drømmestart, men det tok ikke lang tid før tyskerne overtok styringen.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

– Vi taper mot et bedre lag, det er bare å erkjenne. Men jeg synes vi står opp ganske bra og prøver. Så jeg er OK fornøyd prestasjonsmessig, men ikke fornøyd med resultatet, sier landslagssjef Martin Sjögren etter 3-1-tapet for Tyskland.

– Det er aldri gøy å tape fotballmatcher. Vi slipper inn tre ganske lette mål, men utenom det spiller vi en grei kamp mot et veldig bra tysk lag, mener dagens kaptein Caroline Graham Hansen.

Hun markerte seg tidlig med et nydelig gjennomspill til Guro Reiten som fant nettmaskene allerede etter tre minutter.

Men så raknet det bakover mot et angrepsfarlig Tyskland.

Snudde kampen

Først scoret Laura Freigang etter en dårlig norsk klarering på hjørnespark. Deretter fulgte Linda Dallmann opp med 2-1-målet etter et klasseangrep av tyskerne. Alt i løpet av få minutter.

– De spiller Norge trill rundt, kommenterte NRKs Christian Nilssen.

– Vi ser hva slags kvalitet det er i det tyske laget. Det er litt tysk magi og klikk klakk. Det er klasse av Tyskland, mente ekspert Carl-Erik Torp.

I pausen sa Sjögren til spillerne at de var nødt til å ha mindre avstand mellom lagdelene, spesielt defensivt, om de skulle klare å snu kampbildet igjen. Men den planen holdt ikke særlig lenge.

– LItt skuffende

For da timen var spilt kom Tyskland igjen til en stor mulighet uten at det norske forsvaret klarte å henge med. Paulina Krumbiegel ble slått gjennom og kom alene med Norges sisteskanse. På førstetouch satte hun ballen nådeløst forbi Cecilie Fiskerstrand.

– Det er litt skuffende. Det er for mye som skjer på tyskernes premisser. De norske blir fort rådville med ballen, kommenterte han.

– Vi skulle gjerne fått mer ut av overgangene og defensivt blir avstanden for stor. Det mest positive er at vi prøver å gjøre det vi har pratet om. Vi møter at av verdens beste landslag og i perioder er kampen ganske jevn, mener Sjögren.

Med Tysklands 3-1-seier tok laget sin 14. seier på de 15 siste kampene.

Graham Hansen tilbake

Football, International Friendly, Norway - Germany

KAPTEIN: I Maren Mjeldes skadefravær er det Caroline Graham Hansen som har fått på seg kapteinsbindet.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Til tross for tap for verdenstoeren er landslagssjefen fornøyd med at landslaget endelig har vært samlet igjen, etter en pause på nesten et halvt år.

Svensken forklarer at han ser fremgang fra 2-0-seieren mot Belgia sist uke. Da manglet Norge også flere store stjerner som Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Caroline Graham Hansen.

Mjelde er langtidsskadet, mens Thorisdottir og Graham Hansen var tilbake fra start mot Tyskland. Det til tross for at Graham Hansen i utgangspunktet ikke hadde tenkt til å spille kamp denne samlingen på grunn av en belastningsskade i foten.

– Foten føltes bra. Jeg fikk 60 minutter etter å ha hatt en ukes pause. Så det var veldig bra å få god matching her i dag og kjenne at foten faktisk fungerer i igjen. Det var deilig, forteller Barcelona-spilleren.

Her kan du se de tyske scoringene:

Sportsnyheter

Rekord for både Grøvdal og Johaug – men bare Grøvdal klarte OL-kravet

Therese Johaug fikk det fryktelig tungt og klarte ikke OL-kravet på 10.000 meter. Det gjorde derimot Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Siste nytt

 • Ny brytenedtur: Thoresen røk ut

  Bryteten Morten Thoresen tapte 0-8 i åttedelsfinalen mot Karen Aslanyan, og dermed er OL-håpet ute for det norske håpet i 67-kilosklassen.

  Ingen norske brytere har foreløpig kommet seg til OL, og helgens OL-kvalifisering i Sofia er siste mulighet.

  Morten Thoresen er klar for finale i bryte-EM
  Foto: Norges Bryteforbund
 • Håndballen tror på OL-vaksine

  Håndballpresident Kåre Geir Lio har stor tro på at norske OL-utøvere reiser vaksinerte til Tokyo. Han mener IOCs tilbud om vaksinehjelp er en svært god ordning.

  Håndballpresident Lio sier han forstår at koronasituasjonen krever at ulike hensyn må vektes. Samtidig mener han det er gode argumenter for at det må finnes rom for å vaksinere Tokyo-farerne.

  – Koronasituasjonen er krevende for alle, og alle har sine behov. Det skjønner vi. I et fem års løp mot OL, der vi skal delta med 200 personer, kjenner jeg på at det blir mest riktig at disse (OL-troppen) av hensyn til seg selv, andre utøvere og arrangøren kan stille så i orden som mulig. Det tror jeg folk har forståelse for, sier Lio til NTB.

  Kåre Geir Lio
  Foto: Vidar Ruud
 • Ruud: – Ekstremt tøff motstander

  Casper Ruud (22) skal prøve å tukte italieneren Matteo Berrettini i semifinalen i Madrid Open i kveld.

  Ruud storspilte da han slo kasakhstaneren Alexander Bublik 7-5, 6–1 i fredagens kvartfinale i Madrid Open. 22-åringen er i form og har vært det en stund.

  I kveldens semifinale venter en gammel kjenning i form av Berrettini. Tre ganger har de møtt hverandre tidligere. Sist gang var i Roma Masters i 2020. Casper Ruud har vunnet to og tapt ett av møtene.

  – Han er en ekstremt tøff motstander. Vi har hatt noen tøffe kamper. Vi har møtt hverandre tre ganger, og alle har vært harde. Spesielt den siste i Roma i kvartfinalen i fjor. Da ble det 7-6 i siste sett. Det ble så jevnt som man kan få det, og jeg kom til min første semifinale. Jeg må være klar for nye og harde server og tenke på å returnere godt, sa Ruud til NTB etter kvartfinaleseieren mot Bublik.

  ATP Masters 1000 - Madrid Open
  Foto: Sergio Perez / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal