Hopp til innhold

Fra norsk drømmestart til tysk overkjøring: – De spiller Norge trill rundt

Guro Reitens tidlige scoring hjalp lite. Fotballstorheten Tyskland trengte ikke mer enn ni minutter på å snu kampen.

Football, International Friendly, Norway - Germany

SNUOPERASJON: Norge fikk en drømmestart, men det tok ikke lang tid før tyskerne overtok styringen.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

– Vi taper mot et bedre lag, det er bare å erkjenne. Men jeg synes vi står opp ganske bra og prøver. Så jeg er OK fornøyd prestasjonsmessig, men ikke fornøyd med resultatet, sier landslagssjef Martin Sjögren etter 3-1-tapet for Tyskland.

– Det er aldri gøy å tape fotballmatcher. Vi slipper inn tre ganske lette mål, men utenom det spiller vi en grei kamp mot et veldig bra tysk lag, mener dagens kaptein Caroline Graham Hansen.

Hun markerte seg tidlig med et nydelig gjennomspill til Guro Reiten som fant nettmaskene allerede etter tre minutter.

Men så raknet det bakover mot et angrepsfarlig Tyskland.

Snudde kampen

Først scoret Laura Freigang etter en dårlig norsk klarering på hjørnespark. Deretter fulgte Linda Dallmann opp med 2-1-målet etter et klasseangrep av tyskerne. Alt i løpet av få minutter.

– De spiller Norge trill rundt, kommenterte NRKs Christian Nilssen.

– Vi ser hva slags kvalitet det er i det tyske laget. Det er litt tysk magi og klikk klakk. Det er klasse av Tyskland, mente ekspert Carl-Erik Torp.

I pausen sa Sjögren til spillerne at de var nødt til å ha mindre avstand mellom lagdelene, spesielt defensivt, om de skulle klare å snu kampbildet igjen. Men den planen holdt ikke særlig lenge.

– LItt skuffende

For da timen var spilt kom Tyskland igjen til en stor mulighet uten at det norske forsvaret klarte å henge med. Paulina Krumbiegel ble slått gjennom og kom alene med Norges sisteskanse. På førstetouch satte hun ballen nådeløst forbi Cecilie Fiskerstrand.

– Det er litt skuffende. Det er for mye som skjer på tyskernes premisser. De norske blir fort rådville med ballen, kommenterte han.

– Vi skulle gjerne fått mer ut av overgangene og defensivt blir avstanden for stor. Det mest positive er at vi prøver å gjøre det vi har pratet om. Vi møter at av verdens beste landslag og i perioder er kampen ganske jevn, mener Sjögren.

Med Tysklands 3-1-seier tok laget sin 14. seier på de 15 siste kampene.

Graham Hansen tilbake

Football, International Friendly, Norway - Germany

KAPTEIN: I Maren Mjeldes skadefravær er det Caroline Graham Hansen som har fått på seg kapteinsbindet.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Til tross for tap for verdenstoeren er landslagssjefen fornøyd med at landslaget endelig har vært samlet igjen, etter en pause på nesten et halvt år.

Svensken forklarer at han ser fremgang fra 2-0-seieren mot Belgia sist uke. Da manglet Norge også flere store stjerner som Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Caroline Graham Hansen.

Mjelde er langtidsskadet, mens Thorisdottir og Graham Hansen var tilbake fra start mot Tyskland. Det til tross for at Graham Hansen i utgangspunktet ikke hadde tenkt til å spille kamp denne samlingen på grunn av en belastningsskade i foten.

– Foten føltes bra. Jeg fikk 60 minutter etter å ha hatt en ukes pause. Så det var veldig bra å få god matching her i dag og kjenne at foten faktisk fungerer i igjen. Det var deilig, forteller Barcelona-spilleren.

Her kan du se de tyske scoringene:

Siste nytt

 • Juniorjentene til VM-finale

  Norge banket Nederland 32-23 og innkasserte finalebillett i junior-VM i håndball for kvinner. Tittelkampen spilles mot Ungarn søndag.

  Det sto 14-14 etter første omgang, men etter hvilen ble Nederland løpt i senk av de norske juniorjentene.

  Martine Andersen og Johanne Nypan noterte begge seks mål i fredagens semifinale i slovenske Celje. I mål hadde June Krogh rundt 50 i redningsprosent.

  – I 25 minutter i annen omgang pakket vi fullstendig igjen, og det er det som avgjør, sa landslagstrener Tore Johannessen til handball.no etter seieren.

 • Nepomnjasjtsjij én remis unna ny VM-kamp

  Jan Nepomnjasjtsjij trenger kun et halvt poeng fra sine to siste partier for å vinne kandidatturneringen i sjakk. Sammenlagtseier gir VM-spill i 2023.

  Russeren spilte remis i fredagens møte med Hikaru Nakamura (USA). Han har plukket 8,5 av 12 mulige poeng.

  Det skiller to poeng ned til nettopp Nakamura på andreplass. Mye skal gå galt om «Nepo» ikke står igjen som turneringsvinner i Madrid. Han kan avgjøre det søndag med hvite brikker mot ungarske Richard Rapport.

  Skulle det bli tap, har Nepomnjasjtsjij en matchball til dagen etter. Da møter han Jan-Krzysztof Duda fra Polen.

  31-åringen vant også i fjor kandidatturneringen, og det gjorde ham til utfordrer mot Magnus Carlsen i VM-kampen i Dubai før jul. Der ble det klar norsk seier (7,5-3,5).

  Det er langt ifra sikkert at det blir en reprise av duellen i første halvdel av 2023. Carlsen har uttalt seg tvilende til å stille i VM for sjette gang. Han har vært verdensmester i langsjakk uavbrutt siden 2013. (NTB)

  Jan Nepomnjasjtsjij
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Kampfiksingsenhet kobler seg på etter avsløring om pengetilbud i friidretts-NM

  Gular-løperne ble tilbudt penger for å hjelpe en konkurrent til en bedre tid på 1500-meteren i NM i Stjørdal sist helg. Lotteritilsynet skal se på saken.

  Det melder Bergensavisen. I første omgang vil tilsynets kampfiksingsenhet gå i dialog med Norges idrettsforbund.

  – Med forbehold om at vi ikke har oversikt over hele hendelsesforløpet, så finner vi det alvorlig dersom deltakere i en idrettskonkurranse utfører en handling som kan fjerne hele eller deler av den usikkerhet som er forbundet med konkurranser. Dersom det i tillegg involverer betaling, ser vi på det som svært alvorlig, skriver enhetsleder Eirik Haugen Tysse i en e-post til BA.

  Tre Gular-utøvere var kvalifisert til 1500-meterfinalen: Bjørnar Sandnes Lillefosse, Mats Hauge og Eivind Trym Wikshåland. I finalen skulle også Tjalves Ferdinand Kvan Edman løpe.

  BA meldte fredag at Wikshåland noen timer i forkant ble oppringt av Tjalve-trener Eirik Førde, som tilbød Gular-trioen penger for å hjelpe Edman til en god tid slik at han kom med på rankingen til VM.

  – Jeg sa at jeg ikke var villig til å ofre meg selv i finalen mot betaling. Der ville jeg kjempe for min egen plassering, sier Wikshåland til avisen.

  – Det ble aldri sagt noe om pris, men vi oppfattet det som et seriøst tilbud, forklarer Lillefosse.

  Tjalve-trener Førde sier at de vurderte det fordi Edman var nære VM-plass.

  – Vi prøvde å se om noen hadde mulighet til å dra i 600 meter slik at Ferdinand slapp å dra hele veien selv. Det var det eneste vi tenkte. Poengsanking er veldig viktig, og Ferdinand var helt på vippen til VM-plass, forklarer Førde.

  Edman løp likevel inn til 3.-plass på en god nok tid og er med i Norges VM-tropp i Eugene senere i juli. (NTB)

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste