Hopp til innhold

Fra norsk drømmestart til tysk overkjøring: – De spiller Norge trill rundt

Guro Reitens tidlige scoring hjalp lite. Fotballstorheten Tyskland trengte ikke mer enn ni minutter på å snu kampen.

Football, International Friendly, Norway - Germany

SNUOPERASJON: Norge fikk en drømmestart, men det tok ikke lang tid før tyskerne overtok styringen.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

– Vi taper mot et bedre lag, det er bare å erkjenne. Men jeg synes vi står opp ganske bra og prøver. Så jeg er OK fornøyd prestasjonsmessig, men ikke fornøyd med resultatet, sier landslagssjef Martin Sjögren etter 3-1-tapet for Tyskland.

– Det er aldri gøy å tape fotballmatcher. Vi slipper inn tre ganske lette mål, men utenom det spiller vi en grei kamp mot et veldig bra tysk lag, mener dagens kaptein Caroline Graham Hansen.

Hun markerte seg tidlig med et nydelig gjennomspill til Guro Reiten som fant nettmaskene allerede etter tre minutter.

Men så raknet det bakover mot et angrepsfarlig Tyskland.

Snudde kampen

Først scoret Laura Freigang etter en dårlig norsk klarering på hjørnespark. Deretter fulgte Linda Dallmann opp med 2-1-målet etter et klasseangrep av tyskerne. Alt i løpet av få minutter.

– De spiller Norge trill rundt, kommenterte NRKs Christian Nilssen.

– Vi ser hva slags kvalitet det er i det tyske laget. Det er litt tysk magi og klikk klakk. Det er klasse av Tyskland, mente ekspert Carl-Erik Torp.

I pausen sa Sjögren til spillerne at de var nødt til å ha mindre avstand mellom lagdelene, spesielt defensivt, om de skulle klare å snu kampbildet igjen. Men den planen holdt ikke særlig lenge.

– LItt skuffende

For da timen var spilt kom Tyskland igjen til en stor mulighet uten at det norske forsvaret klarte å henge med. Paulina Krumbiegel ble slått gjennom og kom alene med Norges sisteskanse. På førstetouch satte hun ballen nådeløst forbi Cecilie Fiskerstrand.

– Det er litt skuffende. Det er for mye som skjer på tyskernes premisser. De norske blir fort rådville med ballen, kommenterte han.

– Vi skulle gjerne fått mer ut av overgangene og defensivt blir avstanden for stor. Det mest positive er at vi prøver å gjøre det vi har pratet om. Vi møter at av verdens beste landslag og i perioder er kampen ganske jevn, mener Sjögren.

Med Tysklands 3-1-seier tok laget sin 14. seier på de 15 siste kampene.

Graham Hansen tilbake

Football, International Friendly, Norway - Germany

KAPTEIN: I Maren Mjeldes skadefravær er det Caroline Graham Hansen som har fått på seg kapteinsbindet.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Til tross for tap for verdenstoeren er landslagssjefen fornøyd med at landslaget endelig har vært samlet igjen, etter en pause på nesten et halvt år.

Svensken forklarer at han ser fremgang fra 2-0-seieren mot Belgia sist uke. Da manglet Norge også flere store stjerner som Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Caroline Graham Hansen.

Mjelde er langtidsskadet, mens Thorisdottir og Graham Hansen var tilbake fra start mot Tyskland. Det til tross for at Graham Hansen i utgangspunktet ikke hadde tenkt til å spille kamp denne samlingen på grunn av en belastningsskade i foten.

– Foten føltes bra. Jeg fikk 60 minutter etter å ha hatt en ukes pause. Så det var veldig bra å få god matching her i dag og kjenne at foten faktisk fungerer i igjen. Det var deilig, forteller Barcelona-spilleren.

Her kan du se de tyske scoringene:

Siste nytt

 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Uno-X-duo klatret i sammendraget

  Det norske profflaget Uno-X kom seg ikke med i bruddet på den sjette etappen i Critérium du Dauphiné. Dermed startet de en lengre jakt på bruddet, men til slutt var det de tre bruddrytterne Georg Zimmermann, Mathieu Burgaudeau og Jonathan Castroviejo som gjorde opp om seieren.

  Av dem var Zimmermann sterkest, mens en gruppe på 19 ryttere fulgte bak de tre. Der satt både Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen og de to Uno-X-rytterne klatret henholdsvis to og tre plasser i sammendraget, til 10. og 13. plass.

  Johannessen ble også nummer ti i rittet i fjor. Da vant han også ungdomstrøya i rittet. Før de siste to etappene er han to sekunder bak Mikkel Bjerg i ungdomskonkurransen.

  Det er en annen danske, Jonas Vingegaard, som leder sammenlagt etter seks av åtte etapper.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Holmgren Pedersen melder forfall

  Marcus Holmgren Pedersen melder forfall til den kommende landslagssamlingen.

  Backen sliter med en skade. Ifølge NFF var det tatt høyde for forfallet allerede da landslagsuttaket ble presentert på tirsdag. Derfor hentes det ikke inn en erstatter.

  Norge møter Skottland 17. juni på Ullevaal. Kypros venter på samme arena tre dager senere.

  Landskampene blir svært viktige for Ståle Solbakkens menn. Skottland topper gruppa foran Spania, med Norge på 3. plass. Bare de to beste går til EM 2024.

  Fotball, trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste