Tok medalje etter tre mil med intens smerte: – Mentalt kanskje min sterkeste prestasjon

OSLO/LAHTI (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen skadet seg i et fall etter bare få sekunder, men klatret 50 plasser og tok sin tredje medalje i Lahti-VM.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen falt i starten av tremila og gikk med smerter gjennom hele løpet.

TÅREVÅTT INTERVJU: Jacobsen gikk med intense smerter hele løpet, men klarte å ta en bronsemedalje på tremila.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er helt utrolig, jeg skjønner ikke at det er mulig. Det er et eller annet som skjer når man lukter medalje, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen i et tårevått intervju etter løpet.

– Mentalt er dette kanskje min sterkeste prestasjon, fortsetter hun på pressekonferansen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen falt etter bare få sekunder av tremila i VM, og havnet helt bakerst i feltet - med hele 51 løpere foran seg.

– Dette er helt krise for Astrid, sa NRKs kommentatorer da Jacobsen lå helt sist.

I tillegg skadet hun ryggen i fallet, og gikk med smerter resten av løpet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen detter i mølja i starten av tremila

FALT: Her faller Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter bare få sekunder.

Men da det gikk rolig i front klarte hun å kjempe seg tilbake, og tok til slutt bronsen bak Marit Bjørgen og Heidi Weng i det som var en av de jevneste fellesstartene på kvinnesiden på mange år.

– Jeg er stolt over at jeg klarte å fullføre, for jeg tenkte en stund at jeg ikke ville klare det. Jeg var forberedt på å tåle smerte, men ikke denne type smerte, sier Jacobsen.

– Hva sier dette om formen og viljen din?

– Jeg tror ikke det er noe galt med noen av delene, svarer Jacobsen.

– Koblet ut

Jacobsen skadet setet og hadde smerter i ryggen etter fallet, og haltet i målområdet etter løpet.

– Det var veldig vondt, men jeg vet jeg er i god form og hadde gode ski. Jeg prøvde bare å koble ut av at det gjør vondt, og tyner ut det jeg har. Jeg klarte ikke å henge med i den siste bakken, men jeg er egentlig fornøyd med at jeg ikke ga opp, forklarer bronsevinneren.

Det var Jacobsens tredje medalje i mesterskapet.

Ragnhild Haga ble nummer fire og sikret firedobbelt norsk.

Marit Bjørgen avgjør i Lahti-svingen og tar gullet foran Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga. Firedobbelt norsk!

FIREDOBBELT NORSK: Marit Bjørgen, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga.

Usikker på Drammen-sprint

Allerede på onsdag er det planlagt at Jacobsen skal gå verdenscupsprint i Drammen, men etter fallet er 30-åringen usikker på om hun kommer til å gå.

– Jeg har veldig lyst til å gå i Drammen fordi arrangementet er så bra. Men akkurat nå kjennes det litt vanskelig. Jeg er bare glad denne tremila er over akkurat nå, sier hun.

Les også: Svensker skylder på Norge etter Kallas stavbrekk

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Ble buet av banen – så hyllet Solskjær supporterne

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United lukket ørene for pipekonserten på Old Trafford. I stedet tok de med seg applausen fra Stretford End – og snudde 0–2 til 3–2.

Siste nytt

 • Chelsea kjørte over Malmö

  Chelsea var aldri truet i oppgjøret mot Malmö onsdag og kjørte over de svenske gjestene med 4-0. Både Romelu Lukaku og Timo Werner måtte av med skade i kampen.

  Champions League - Group H - Chelsea v Malmo FF
  Foto: David Klein / Reuters
 • Akershus har tillit til skistyret

  Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret.

  Det blei klart i et styremøte i kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg.

  – Denne løysinga vil bli presentert før kretsledermøte. Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.

  Røste og Bråthen
 • Etterlengtet Barcelona-seier

  Barcelona slo Dynamo Kiev 1-0 etter en scoring av Gerard Piqué i første omgang. Det var en mildt sagt etterlengtet seier, etter at det spanske storlaget hadde tapt de to første kampene i årets mesterliga.

  yzYC5GH0y5Q
  Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal