NRK Meny
Normal

To Thingnes Bø-bom ga Fourcade verdenscupseieren: – Jeg er milevis bak

TJUMEN/OSLO (NRK): Martin Fourcade (29) vant verdenscupen sammenlagt etter at Johannes Thingnes Bø (24) sprakk på liggende skyting.

Russia Biathlon World Cup

NUMMER EN: Martin Fourcade er nok en gang øverst på pallen i verdenscupen sammenlagt.

Foto: Sergei Grits / AP

Laster innhold, vennligst vent..

– To bom på ligg er ikke lov. Med null på stå er jeg fortsatt milevis bak, sa en skuffet Thingnes Bø til NRK etter at verdenscupen var avgjort.

For det var ingen som kunne gjøre noe med suverene Martin Fourcade på dagens sprint i Tjumen. Med startnummer 27 plaffet Fourcade ned ti treff, og tok sin tiende verdenscupseier denne sesongen.

– Det var mentalt utfordrende. Jeg er veldig glad og stolt over skytingen i dag, sa Fourcade til NRK etter rennet.

Johannes Thingnes Bø hadde et lite håp om å kunne utfordre franskmannen denne helgen, men allerede på første skyting bommet stryningen to ganger.

Helsvart for Thingnes Bø

Det ble en helsvart dag for det norske sammenlagthåpet. Ikke bare ble det klart at Fourcade tok seieren i verdenscupen sammenlagt, Thingnes Bø tapte også sprintverdenscupen som han ledet før dagens renn.

– Jeg hadde muligheten til å vinne gultrøyen, men misset også sprinttrøyen i dag. Så det var liksom bare alt på en gang i dag.

To bom på liggende skyting ble ødeleggende før lillebror-Bø. Ikke engang en forrykende ståendeskyting kunne redde nok poeng til at han kunne være med å kjempe videre i verdenscupen.

– Det var tungt fra første meter i dag. Jeg var aldri god nok dessverre, og det synes jeg er kjempekjedelig, rett og slett.

Syv på rad for Fourcade

Fourcade vant rennet hele trettitre sekunder foran landsmannen Simon Desthieux, og tok seksti verdenscuppoeng.

Fourcade har da 1056 poeng sammenlagt, Johannes Thingnes Bø kan i beste fall komme opp på 1044 poeng.

Det er Fourcades syvende seier i verdenscupen sammenlagt på like mange år.

 • Thingnes Bø ble beste nordmann på en 14. plass, Tarjei Bø kom på 16, Henrik L'Abée-Lund tok en 25. plass, Vetle Sjåstad Christiansen fulgte like bak på 26. plass. Erlend Bjøntegaard, Lars Helge Birkeland og Ole Einar Bjørndalen tok henholdsvis 37., 38., og 39. plass. Fredrik Gjesbakk ble fjerde sist på en 57. plass.

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag