NRK Meny
Normal

Bjørndalen etter 4.-plassen: – Skulle startet spurten før

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Martin Fourcade vant dagens jaktstart i OL. Ole Einar Bjørndalen gikk inn til fjerdeplass og irriterer seg over at han ikke startet spurten før for å ta igjen bronsemannen Beatrix.

Bjørndalen inn på fjerdeplass

Her går Ole Einar Bjørndalen inn på fjerdeplass i dagens jaktstart. Foran ham jubler franske Jean Guillaume Beatrix som gikk inn 1,7 sekunder foran Bjørndalen. I etterkant uttalte Bjørndalen til NRK at han skulle startet spurten før.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Les hvordan jaktstarten utspant seg her

Martin Fourcade vant dagens jaktstart i skiskyting. Han klarte seg med totalt en bom. Ondrej Moravec fra Tsjekkia tok sølvmedaljen og franske Jean Guillaume Beatrix gikk inn til bronse.

– Hadde ganske mye krefter igjen

Ole Einar Bjørndalen innrømmer til NRK etter rennet at han for sent skjønte at bronsen var innen rekkevidde.

– Jeg skulle startet litt før på spurten for jeg hadde ganske mye krefter igjen på slutten.

– Du hadde los og trodde på medalje helt inn?

Nei, jeg gjorde ikke det, for han (Beatrix) var altfor langt foran synes jeg uti der. Da konsentrerte jeg meg alt for lenge om Ustyogov og det var bommerten i dag, innrømmer Bjørndalen.

Ut fra siste skyting var Bjørndalen fem sekunder bak bronsevinner Beatrix, og kom i mål bare 1,7 sekunder bak.

Hør radiointervjuet med Ole Einar Bjørndalen under.

Saken fortsetter under vinduet.

Ole Einar Bjørndalen var nær en medalje på jaktstarten på mandag. Men det holdt ikke helt. Marius Skjelbæk snakket med Bjørndalen i Sotsji etter målgang.

NRKs ekspert Halvard Hanevold tror ikke at Bjørndalen kunne kjempet om gullet, selv med fullt hus på siste skyting.

– Det hadde nok blitt sølv med en bom. Fourcade tok det litt rolig på sisterunden. Men det var et bra gjennomført renn av Ole Einar, konkluderte Hanevold.

Duell på siste stående

Fourcade jublet etter siste stående

Martin Fourcade slapp jubelen løs etter fem treff på siste stående.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Verdenscupleder Martin Fourcade var med i tetgruppen helt fra starten av. Han skjøt to fulle hus på liggende, men fikk en bom på tredje skyting. Selv med bom gikk han ut i tet og kom noen få sekunder foran Dominik Landertinger inn til siste skyting.

På siste skyting kom Fourcade inn nesten likt med Landertinger, men der Landertinger bommet tre ganger, kunne Fourcade strekke armene i været å juble for fem treff.

– Fourcade viste at han var best i verden i dag. Han gikk et bra langrenn, fikk til god skyting og var perfekt taktisk. Han kommer til å bli vanskelig å slå resten av mesterskapet, for nå er han der vi trodde han skulle være, sier NRKs ekspert Halvard Hanevold etter Fourcades gullrenn.

Svendsen: – Det stemmer bare ikke

Emil Hegle Svendsen var skuffet etter løpet og synes det ble tungt på dagens jaktstart.

Hegle svendsen etter jaktstarten

Emil Hegle Svendsen gikk inn til syvende plass på dagens jaktstart.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det var skuffende at jeg ikke klarte å ta inn mer. Planen var å gå fort og skyte godt. Men jeg tapte istedenfor å ta inn. Da ble det tungt, sa Svendsen til NRK etter rennet.

Svendsen hadde bare én bom på dagens 20 skudd, men endte allikevel over 40 sekunder bak dagens vinner på en syvende plass.

– Det er ikke noe tvil om at det ikke går så lett på ski. Jeg skyter 19 treff og det burde være godt nok til å gå seg opp på pallen, konkluderer Svendsen.

Halvard Hanevold er enig i at Svendsens mesterskap hittiol har vært skuffende.

– Emil er ikke helt der han skal være. Vi får håpe han klarer å skjerpe seg til normalen og at han blir bedre akklimatisert til høyden. Skytemessig er det dog veldig oppløftende.

Hør radiointervjuet med Emil Hegle Svendsen etter dagens renn her:

Saken fortsetter under intervjuet

Emil Hegle Svendsen klarte ikke å hente konkurrentene på mandagens jaktstart. Han ser nå fremover mot de fire gjenstående konkurransene. Svendsen snakket med reporter Marius Skjelbæk etter målgang.

Johannes Thingnes Bø med beste langrennstid

Ole Einar Bjørndalen ble beste nordmann på fjerdeplass. Han hadde ingen optimal dag i sporet og var hele ett minutt og ti sekunder bak beste langrennstid.

Beste langrennstid var det unggutten Johannes Thingnes Bø som sto for. Han skjøt bare en bom og gikk seg opp fra 55. plass til 32. plass.

Emil Hegle Svendsen gikk seg opp to plasser og havnet på en syvende plass. Tarjei Bø endte til slutt på en 27. plass etter å ha startet på 39. plass.

Det var tett i toppen etter sprinten

Ole Einar Bjørndalen gikk ut i tet etter å ha vunnet sekunddramaet på sprinten lørdag. Les her hvordan Bjørndalen ble historisk etter sprinten og hvordan han ble hyllet etter OL-gullet.

Bjørndalen gikk ut bare ett sekund foran østerrikeren Dominik Landertinger og seks sekunder foran Jarosliv Soukup og Anton Shipulin.

Emil Hegle Svendsen var nest best av de norske etter sprinten og gikk ut 29 sekunder bak teten. Tarjei Bø gikk ut 1.37 bak og yngstebror Bø startet hele 2 minutter og 18 sekunder bak.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater skiskyting jaktstart, menn» i nytt vindu

Siste nytt

 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USAs kvinner tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin