Hopp til innhold

Bjørndalen etter 4.-plassen: – Skulle startet spurten før

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Martin Fourcade vant dagens jaktstart i OL. Ole Einar Bjørndalen gikk inn til fjerdeplass og irriterer seg over at han ikke startet spurten før for å ta igjen bronsemannen Beatrix.

Bjørndalen inn på fjerdeplass

Her går Ole Einar Bjørndalen inn på fjerdeplass i dagens jaktstart. Foran ham jubler franske Jean Guillaume Beatrix som gikk inn 1,7 sekunder foran Bjørndalen. I etterkant uttalte Bjørndalen til NRK at han skulle startet spurten før.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Les hvordan jaktstarten utspant seg her

Martin Fourcade vant dagens jaktstart i skiskyting. Han klarte seg med totalt en bom. Ondrej Moravec fra Tsjekkia tok sølvmedaljen og franske Jean Guillaume Beatrix gikk inn til bronse.

– Hadde ganske mye krefter igjen

Ole Einar Bjørndalen innrømmer til NRK etter rennet at han for sent skjønte at bronsen var innen rekkevidde.

– Jeg skulle startet litt før på spurten for jeg hadde ganske mye krefter igjen på slutten.

– Du hadde los og trodde på medalje helt inn?

Nei, jeg gjorde ikke det, for han (Beatrix) var altfor langt foran synes jeg uti der. Da konsentrerte jeg meg alt for lenge om Ustyogov og det var bommerten i dag, innrømmer Bjørndalen.

Ut fra siste skyting var Bjørndalen fem sekunder bak bronsevinner Beatrix, og kom i mål bare 1,7 sekunder bak.

Hør radiointervjuet med Ole Einar Bjørndalen under.

Saken fortsetter under vinduet.

Ole Einar Bjørndalen var nær en medalje på jaktstarten på mandag. Men det holdt ikke helt. Marius Skjelbæk snakket med Bjørndalen i Sotsji etter målgang.

NRKs ekspert Halvard Hanevold tror ikke at Bjørndalen kunne kjempet om gullet, selv med fullt hus på siste skyting.

– Det hadde nok blitt sølv med en bom. Fourcade tok det litt rolig på sisterunden. Men det var et bra gjennomført renn av Ole Einar, konkluderte Hanevold.

Duell på siste stående

Fourcade jublet etter siste stående

Martin Fourcade slapp jubelen løs etter fem treff på siste stående.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Verdenscupleder Martin Fourcade var med i tetgruppen helt fra starten av. Han skjøt to fulle hus på liggende, men fikk en bom på tredje skyting. Selv med bom gikk han ut i tet og kom noen få sekunder foran Dominik Landertinger inn til siste skyting.

På siste skyting kom Fourcade inn nesten likt med Landertinger, men der Landertinger bommet tre ganger, kunne Fourcade strekke armene i været å juble for fem treff.

– Fourcade viste at han var best i verden i dag. Han gikk et bra langrenn, fikk til god skyting og var perfekt taktisk. Han kommer til å bli vanskelig å slå resten av mesterskapet, for nå er han der vi trodde han skulle være, sier NRKs ekspert Halvard Hanevold etter Fourcades gullrenn.

Svendsen: – Det stemmer bare ikke

Emil Hegle Svendsen var skuffet etter løpet og synes det ble tungt på dagens jaktstart.

Hegle svendsen etter jaktstarten

Emil Hegle Svendsen gikk inn til syvende plass på dagens jaktstart.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det var skuffende at jeg ikke klarte å ta inn mer. Planen var å gå fort og skyte godt. Men jeg tapte istedenfor å ta inn. Da ble det tungt, sa Svendsen til NRK etter rennet.

Svendsen hadde bare én bom på dagens 20 skudd, men endte allikevel over 40 sekunder bak dagens vinner på en syvende plass.

– Det er ikke noe tvil om at det ikke går så lett på ski. Jeg skyter 19 treff og det burde være godt nok til å gå seg opp på pallen, konkluderer Svendsen.

Halvard Hanevold er enig i at Svendsens mesterskap hittiol har vært skuffende.

– Emil er ikke helt der han skal være. Vi får håpe han klarer å skjerpe seg til normalen og at han blir bedre akklimatisert til høyden. Skytemessig er det dog veldig oppløftende.

Hør radiointervjuet med Emil Hegle Svendsen etter dagens renn her:

Saken fortsetter under intervjuet

Emil Hegle Svendsen klarte ikke å hente konkurrentene på mandagens jaktstart. Han ser nå fremover mot de fire gjenstående konkurransene. Svendsen snakket med reporter Marius Skjelbæk etter målgang.

Johannes Thingnes Bø med beste langrennstid

Ole Einar Bjørndalen ble beste nordmann på fjerdeplass. Han hadde ingen optimal dag i sporet og var hele ett minutt og ti sekunder bak beste langrennstid.

Beste langrennstid var det unggutten Johannes Thingnes Bø som sto for. Han skjøt bare en bom og gikk seg opp fra 55. plass til 32. plass.

Emil Hegle Svendsen gikk seg opp to plasser og havnet på en syvende plass. Tarjei Bø endte til slutt på en 27. plass etter å ha startet på 39. plass.

Det var tett i toppen etter sprinten

Ole Einar Bjørndalen gikk ut i tet etter å ha vunnet sekunddramaet på sprinten lørdag. Les her hvordan Bjørndalen ble historisk etter sprinten og hvordan han ble hyllet etter OL-gullet.

Bjørndalen gikk ut bare ett sekund foran østerrikeren Dominik Landertinger og seks sekunder foran Jarosliv Soukup og Anton Shipulin.

Emil Hegle Svendsen var nest best av de norske etter sprinten og gikk ut 29 sekunder bak teten. Tarjei Bø gikk ut 1.37 bak og yngstebror Bø startet hele 2 minutter og 18 sekunder bak.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater skiskyting jaktstart, menn» i nytt vindu

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal