NRK Meny
Normal

Fourcade sørger over død langrennsvenn

Skismører Romain Claudon døde i en firehjuling-ulykke i Alpene. Dødsfallet har satt en støkk i verdensener Martin Fourcade.

Fourcade

MISTET VENNEN: Martin Fourcade var god kamerat med Romain Claudon (innfelt), som mistet livet i en ATV-ulykke denne uken.

Foto: Anders Rove Bentsen/@simonfourcade / NRK/Instagram

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Han var bare 24 år. Han var altfor ung til å dø, sier Fourcade til NRK.

Siste hilsen

Claudon omkom søndag da han testet en ATV (firehjuling) i de franske alpene. 24-åringen falt utfor en høyde på 30 meter og døde av skadene. Samme dag la eldstebror Fourcade, Simon, ut en hyllest til Claudon på Instagram.

– Takk for ditt gode humør og dine ville sprinter. Vi vil savne deg. Hvil i fred, Romain, skrev Fourcade.

ATV (all-terrain vehicle) er beregnet for terrengkjøring. I 2009 ble også tidligere skiskytter og franskmann Raphael Poirée hardt skadet i en ATV-ulykke, og 40-åringen var kun centimetere unna å bli lam.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fourcade Bø

FLYTTER: Her er Martin Fourcade (t.v.) og Tarjei Bø på sykkelen utenfor franskmannens nye hus i Holmenkollen.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Påvirker deg

Martin Fourcade, som har vært verdens suverent beste skiskytter de siste sesongene, har nå flyttet til Holmenkollen.

Her skal han være hele sommeren for å trene i VM-løypene. Men sommertreningen har fått en tung start med vennens bortgang.

– Jeg kjente Romain veldig godt. Han var skiskytter før han ble langrennsløper og skismører. Han var godt inne i skifamilen, og ulykken er veldig tragisk. Det påvirker deg, sier Fourcade.

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal