Hopp til innhold

Fourcade raste ned i vekt - slo tilbake i dagens åpning

SJUSJØEN/OSLO (NRK): Martin Fourcade presset kroppen så hardt i jakten på Johannes Thingnes Bø forrige sesong at han gikk ned hele åtte kilo. I dag slo 31-åringen tilbake.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

TILBAKE PÅ PALLEN: Martin Fourcade slet voldsomt forrige sesong og gikk ned åtte kilo. I dagens åpning viste han at 19/20-sesongen kan bli en del hyggeligere med franske øyne.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Etter å ha herjet i en årrekke var den franske skiskytterstjernen plutselig ikke til å kjenne igjen forrige sesong. Og Martin Fourcade kjente ikke igjen seg selv heller.

– Jeg tror motivasjonen min gjorde meg blind. Du har det vondt, men vil så gjerne jobbe på. Jeg ville overleve og ga for mye, sa han til NRK før lørdagens skiskytteråpning i tett snøvær på Natrudstilen stadion, like ved Sjusjøen.

Sekundstrid

I åpningsrennet i dag viste han tegn på at årets sesong kan bli langt hyggeligere med franske øyne enn sist sesong.

VM skiskyting 2019. Jaktstart menn.

TUNGE TIDER: Etter å ha dominert skiskyttersporten i mange år, gikk Martin Fourcade, her med Johannes Thingnes Bø under VM i Østersund, på en smell sist sesong.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den franske superstjernen er nok fortsatt ikke i god, gammel superform, men han preget dagens sprint hele veien, og havnet - som seg hør og bør - i en sekundstrid med de siste sesongenes erkerival, Johannes Thingnes Bø, mot slutten av løpet.

Begge to hadde skutt på seg én runde på de ti skuddene, men ingen av dem viste topp langrennsform i de tunge forholdene. På den siste runden så begge svært preget ut.

Fourcade gikk inn til 3. plass, bak tyske Johannes Kühn – som også hadde én runde – og den norske overraskelsen, rekruttløper Aleksander Fjeld Andersen. Franskmannen var 18,9 sekunder bak den tyske vinneren, mens Thingnes Bø fulgte 4,5 sekunder bak der igjen.

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen

PALLEN: Tyske Johannes Kühn seiret foran Aleksander Fjeld Andersen (22) og Martin Fourcade.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Unggutten Håvard Bogetveit ble tredje beste nordmann på 11. plass, mens Tarjei Bø, med to runder, ble nummer 12 i åpningen.

Fornøyd Fourcade

Martin Fourcade var relativt fornøyd etter dagens løp.

– Jeg fikk gode svar, på de to første rundene, når jeg viser at jeg kan være med å kjempe i toppen. Så er det litt dårligere på den siste runden, oppsummerer Fourcade.

Hvordan påvirket været løpet?

– Det var ikke lett. Vi forventet gode forhold, men det forstyret ikke så mye med tanke på skigåingen og skytingen. Så jeg mener at det var et fair løp, fortsetter franskmannen.

Du slo Johannes i dag, hva kan vi forvente videre?

– Jeg tenker at han viste i dag, men også i sommer, at han er veldig sterk. Men etter min mening må han være på det samme nivået som i fjor vinter hvis han vil vinne sammenlagtseieren i verdenscupen, sier Fourcade.

Martin Fourcade

POPULÆR: En rekke franske medier er på plass i Norge for å følge Fourcade og de andre franske skiskytterne.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Sliten Bø

Johannes Thingnes Bø så helt ferdig ut i målområdet etter løpet. Han innrømmer overfor NRK at han var kjørt.

– Verre enn i hele fjor, sier han.

Du er mer kjørt nå enn i hele fjor?

– Å ja, det var en hard start.

Hva er det som gjør det så hardt?

– Jeg er ikke form til å gjøre det samme som jeg gjør til vanlig. Og når jeg da åpner så hardt som jeg gjør, for å venne meg til det, så får jeg smake på det. Men det er det som er poenget med den helgen her. Jeg er fornøyd med resultatet med tanke på at følelsen og måten jeg gikk på der. Så var det veldig tungt på de siste to delene, sier Thingnes Bø.

Sliten Johannes Thingnes Bø

FERDIG: Johannes Thingnes Bø var helt ferdig etter å ha gått i mål til 4. plass i skiskytteråpningen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Når er det smellen kommer?

– Det er på start egentlig, sier en lattermild Thingnes Bø.

Vektsjokk

Martin Fourcade forteller til NRK at han fikk et lite sjokk da han gikk på vekta etter sesongslutt i våres. Han hadde presset kroppen så hardt at han hadde gått ned åtte kilo uten å være klar over det.

– Jeg har gått ned i vekt på vinteren før fordi vi konkurrerer så mye, men aldri mer enn tre-fire kilo. Når man veier 78 på det meste og går ned til 70 så blir man for tynn og kan ikke være aggressiv, påpeker 31-åringen.

Han har tidligere fortalt NRK at han vurderte å avbryte sesongen siden ingenting fungerte som normalt. For Fourcade trøblet også en del med sykdom, blant annet like før VM i Østersund, et mesterskap som endte med å bli hans dårligste.

– Man vet jo aldri hvor syk noen er når de sier de er syke, men jeg synes Fourcade så underernært ut, og forholdsvis svak i VM, så jeg tror det er riktig at det ble for mye av det gode der, sier mannen som tok over Fourcade sin trone, Johannes Thingnes Bø.

– Men alle må få lov til å feile, og selv om man er den beste så må man prøve ut nye ting hele tiden. Hvem vet, plutselig hadde det fungert slik at han ble bedre, men for en gangs skyld gikk det dårlig for ham, legger han til.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal