Hegle Svendsen: – Jeg fikk juling

SIRDAL (NRK.no): Franske Martin Fourcade knuste Emil Hegle Svendsen da Norge og Frankrike testet nytt treningssamarbeid i Sirdal mandag.

Hegle Svendsen og Fourcade

Emil Hegle Svendsen ledet ofte inn til skyting, men var sistemann ut av matta under mandagens duell med Martin Fourcade.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Best av seks skytinger og seks runder på rulleski – nordmann mot franskmann - så likt en konkurransesituasjon man kan komme litt over halv ti en juli-morgen på Feed skistadion i Sirdal.

Treningsopplegget er helt nytt og skal ifølge de norske trenerne få løperne «ut av sommerbobla».

– Jeg ble tatt på senga, innrømmer Hegle Svendsen etter duellen mot regjerende verdenscupvinner Fourcade.

Franskmannen skjøt best på hele fem av seks skytinger.

– I dag fikk jeg juling og det er kjipt selv om det bare er trening. Han er klar for vinteren, mens jeg er fortsatt litt i sommermodus, sier Svendsen.

Nederlaget gikk ikke upåaktet hen hos lagkameratene - som alle vant sine dueller.

– Jeg spurte om han var sur og da svarte han bare «Ka trur du?», skrattler Tarjei Bø.

Video: Se duellen mellom Svendsen og Fourcade

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Sist sesong var de verdens to beste skiskyttere. Martin Fourcade vant verdenscupen, mens Emil Hegle Svendsen ble VM-konge. Nå trener de sammen i Sirdal og har konkurranser lagene i mellom.

VIDEO: Slik så det ut da Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade møttes til duell på trening i Sirdal mandag. FOTO: Bentsen/Oppedal. REDIGERING: Pål Andre Nordås.

– En på trynet

Norge har helt siden i vinter forsøkt å få til en treningssamling med franskmennene i Sirdal. Tidligere år har de trent på samme sted uten å samarbeide, men skal vi tro den positive stemningen i de to leirene er mandagens treningsøkt starten på et nytt samarbeid.

– Når du konkurrerer finner du alltid noe å forbedre, for meg er det nyttig å se på Emil, sier Fourcade til NRK.no.

– Han kan ikke ha fanget opp mange tips fra meg i dag, det må i så fall ha vært hvordan du ikke skal gjøre det, fleiper nordmannen etter å ha ristet av seg skuffelsen.

Fjorårets verdenscup ble hovedsakelig avgjort på stående skyting der Fourcade totalt traff på 89 prosent av sine skudd, mens Svendsen slet seg til en treffprosent på 82.

Skiskyting

Slik så resultatlisten ut etter den uffosielle konkurransen mellom Norge og Frankrike. Norge vant sammenlagt 18 - 12, på tross av Svendsens nederlag mot Fourcade.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Heller ikke i sommerregnet i Sirdal, side om side med sin argeste konkurrent, ville blinkene ned for nordmannen. Ifølge trener Roger Grubben hadde Svendsen «én bra, én ok og én dårlig stående skyting».

– Jeg prøver å forandre skytingen og føler jeg ligge bra an, men i dag fikk jeg meg en på trynet. Det er veldig annerledes å skyte med puls, det ble en sjokkstart for meg, men jeg kan love det norske folk at jeg skal jobbe iherdig fremover, sier Svendsen.

1-0

Allerede tirsdag får han mulighet til å revansjere seg. Da er det duket for skytekonkurranse mellom de to nye treningskameratene Norge og Frankrike.

– Dette samarbeidet er en vinn-vinn-situasjon. Vi ser og lærer av hverandre. Det holder for meg å se på Emil for å oppdage hva han gjør riktig, vi trenger ikke å snakke om det en gang, sier Fourcade.

– Jeg lærer absolutt av han. Nå er vi i gang med sesongen og han leder 1-0, men han kan godt vinne alt frem til OL så lenge jeg vinner der, sier nordmannen.

Siste nytt

 • Åtvaring etter Haaland-kopi

  Paris Saint-Germain har fått ei åtvaring av UEFA etter upassande oppførsel mot Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland i meisterligakampen 9. mars, melder bold.dk.

  Etter 2-0-sigeren, og 3-2 samanlagt, kopierte fleire PSG-spelarar Haalands meditasjons-stilling. Haaland scora begge Dortmunds mål i første kamp.

  UEFA meinte det var kritikkverdig av PSG, men meinte det var nok med åtvaring, ikkje bot.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal