NRK Meny
Normal

Fourcade inviterer Bjørndalen hjem til Frankrike for å trene

Martin Fourcade har invitert Ole Einar Bjørndalen hjem til Frankrike for å trene før OL-sesongen, men 43-åringen vil foreløpig ikke røpe om han kommer til å takke ja til tilbudet.

Fourcade og Bjørndalen med VM-medaljer

KONKURRENTER: Martin Fourcade og Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Alle skiskyttere kan ha noe å lære av Martin Fourcade. Til og med han som er aller mest erfaren av dem alle.

– Fourcade er verdens beste skiskytter. Han er helt rå, sier Bjørndalen.

I går vant franskmannen verdenscupen for sjette året på rad. Nå røper den suverene verdenseneren at han har snakket med Bjørndalen om å trene sammen til sommeren.

– Ja, han kan komme. Jeg har allerede invitert han hjem. Jeg fortalte hvor godt mitt hjemsted er for trening, og jeg har ingenting å skjule.

Vil ikke røpe om han drar

De to skiskytterstjernene har allerede delt erfaringer.

– Jeg gikk hjem fra stadion med han forrige uke, og da brukte vi en halvtime på å snakke om hvordan vi forbereder oss. Jeg tror at om du vil bli verdens beste skiskytter må du fortsette å lære hele tiden, forklarer Fourcade.

Foreløpig vil ikke Bjørndalen røpe om han har takket ja til franskmannens invitasjon.

– Hvis jeg tror at det kan gjøre meg bedre kommer jeg til å ta kontakt. Men jeg ønsker ikke å gå ut med hva jeg har lyst til å gjøre nå, sier 43-åringen.

Fantastisk sesong

BIATHLON-WORLD-PODIUM

SUVEREN: Fourcade har hatt en fantastisk sesong.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sesongen 2016/2017 har vært fantastisk for franskmannen. Før jul ble han den første i historien til å vinne seks individuelle verdenscupseirer i første halvdel av sesongen. Alt i alt har Fourcade stått på toppen av pallen 14 ganger.

Etter seier nummer 13 denne sesongen ble han den herreløperen som har tatt flest seirer i løpet av en sesong. Det var Bjørndalen som hadde rekorden på 12 seirer.

Da han tok seier nummer 14 på søndagens jaktstart i Holmenkollen tangerte han svenske Magdalena Forsbergs rekord – flest seirer i en sesong uavhengig av kjønn.

Siste nytt

 • Jamaicas kvinnelag i bob til OL

  For første gang i historien har et jamaicansk kvinnelag kvalifisert seg til å konkurrere i toerbob i OL. I årets OL deltar Jazmine Fenlator-Victorian, Carrie Russell og Audra Segree. Jamaica har stilt med boblag i vinter-OL siden Calgary i 1988.

 • EM-smell for Danmark

  Danmark var store favoritter mot Tsjekkia mandag, men endte opp med å tape 28-27 i EM-duellen. Tsjekkerne avsluttet kampen med to utviste spillere, men klarte likevel å spille seg frem til straffe i siste sekund. Det endte med en ubetydelig bom.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Ognen Teofilovski / Reuters
 • Nok en skade for Dembélé

  Barcelonas Ousmane Dembélé var nylig tilbake fra skadeavbrekk, men må belage seg på nye uker på sidelinjen etter å ha pådratt seg en ny skade.

  Han gikk av med strekkskade i søndagens 4-2-seier over Real Sociedad.

  FBL-FRA-WC2018-TRAINING
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike