NRK Meny
Normal

Fourcade inviterer Bjørndalen hjem til Frankrike for å trene

Martin Fourcade har invitert Ole Einar Bjørndalen hjem til Frankrike for å trene før OL-sesongen, men 43-åringen vil foreløpig ikke røpe om han kommer til å takke ja til tilbudet.

Fourcade og Bjørndalen med VM-medaljer

KONKURRENTER: Martin Fourcade og Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Alle skiskyttere kan ha noe å lære av Martin Fourcade. Til og med han som er aller mest erfaren av dem alle.

– Fourcade er verdens beste skiskytter. Han er helt rå, sier Bjørndalen.

I går vant franskmannen verdenscupen for sjette året på rad. Nå røper den suverene verdenseneren at han har snakket med Bjørndalen om å trene sammen til sommeren.

– Ja, han kan komme. Jeg har allerede invitert han hjem. Jeg fortalte hvor godt mitt hjemsted er for trening, og jeg har ingenting å skjule.

Vil ikke røpe om han drar

De to skiskytterstjernene har allerede delt erfaringer.

– Jeg gikk hjem fra stadion med han forrige uke, og da brukte vi en halvtime på å snakke om hvordan vi forbereder oss. Jeg tror at om du vil bli verdens beste skiskytter må du fortsette å lære hele tiden, forklarer Fourcade.

Foreløpig vil ikke Bjørndalen røpe om han har takket ja til franskmannens invitasjon.

– Hvis jeg tror at det kan gjøre meg bedre kommer jeg til å ta kontakt. Men jeg ønsker ikke å gå ut med hva jeg har lyst til å gjøre nå, sier 43-åringen.

Fantastisk sesong

BIATHLON-WORLD-PODIUM

SUVEREN: Fourcade har hatt en fantastisk sesong.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sesongen 2016/2017 har vært fantastisk for franskmannen. Før jul ble han den første i historien til å vinne seks individuelle verdenscupseirer i første halvdel av sesongen. Alt i alt har Fourcade stått på toppen av pallen 14 ganger.

Etter seier nummer 13 denne sesongen ble han den herreløperen som har tatt flest seirer i løpet av en sesong. Det var Bjørndalen som hadde rekorden på 12 seirer.

Da han tok seier nummer 14 på søndagens jaktstart i Holmenkollen tangerte han svenske Magdalena Forsbergs rekord – flest seirer i en sesong uavhengig av kjønn.

Siste nytt

 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP
 • Suzann Pettersen sprakk

  Suzann Pettersen var i delt ledelse før siste runde, men hang ikke med på rivalenes birdiefest, og falt til 11.-plass i LPGA-tourfinalen.

  Tutta kjempet om sin første seier på LPGA-touren på godt over to år, men to birdier var ikke godt nok. Hun måtte nøye seg med å gå sisterunden i Florida på par.

  Suzann Pettersen
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal