NRK Meny
Normal

Fourcade inviterer Bjørndalen hjem til Frankrike for å trene

Martin Fourcade har invitert Ole Einar Bjørndalen hjem til Frankrike for å trene før OL-sesongen, men 43-åringen vil foreløpig ikke røpe om han kommer til å takke ja til tilbudet.

Fourcade og Bjørndalen med VM-medaljer

KONKURRENTER: Martin Fourcade og Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Alle skiskyttere kan ha noe å lære av Martin Fourcade. Til og med han som er aller mest erfaren av dem alle.

– Fourcade er verdens beste skiskytter. Han er helt rå, sier Bjørndalen.

I går vant franskmannen verdenscupen for sjette året på rad. Nå røper den suverene verdenseneren at han har snakket med Bjørndalen om å trene sammen til sommeren.

– Ja, han kan komme. Jeg har allerede invitert han hjem. Jeg fortalte hvor godt mitt hjemsted er for trening, og jeg har ingenting å skjule.

Vil ikke røpe om han drar

De to skiskytterstjernene har allerede delt erfaringer.

– Jeg gikk hjem fra stadion med han forrige uke, og da brukte vi en halvtime på å snakke om hvordan vi forbereder oss. Jeg tror at om du vil bli verdens beste skiskytter må du fortsette å lære hele tiden, forklarer Fourcade.

Foreløpig vil ikke Bjørndalen røpe om han har takket ja til franskmannens invitasjon.

– Hvis jeg tror at det kan gjøre meg bedre kommer jeg til å ta kontakt. Men jeg ønsker ikke å gå ut med hva jeg har lyst til å gjøre nå, sier 43-åringen.

Fantastisk sesong

BIATHLON-WORLD-PODIUM

SUVEREN: Fourcade har hatt en fantastisk sesong.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sesongen 2016/2017 har vært fantastisk for franskmannen. Før jul ble han den første i historien til å vinne seks individuelle verdenscupseirer i første halvdel av sesongen. Alt i alt har Fourcade stått på toppen av pallen 14 ganger.

Etter seier nummer 13 denne sesongen ble han den herreløperen som har tatt flest seirer i løpet av en sesong. Det var Bjørndalen som hadde rekorden på 12 seirer.

Da han tok seier nummer 14 på søndagens jaktstart i Holmenkollen tangerte han svenske Magdalena Forsbergs rekord – flest seirer i en sesong uavhengig av kjønn.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live