– Han bor hundre meter fra løypa. Dette blir skummelt

HOLMENKOLLEN (NRK): Til Tarjei Bøs «fortvilelse» har verdens beste skiskytter de siste årene lagt sommertreningen til VM-løypene i Oslo.

Martin Fourcade og Tarjei Bø

SAMARBEID: Martin Fourcade og Tarjei Bø trener gjerne sammen gjennom sommeren.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Martin Fourcade (26) har flyttet til Holmenkollen i Oslo, og skal være her gjennom sommeren. Det gjør han først og fremst for å realisere en drøm han har båret på i flere år, om å bo en periode i Norge, men det er heller ikke dumt at VM i skyskyting kommende vinter arrangeres i løyper som nå ligger rett utenfor dørstokken hans.

– Det er veldig positivt det, men ikke det viktigste. Jeg er her mest for min egen del, forteller Fourcade til NRK utenfor sitt nye midlertidige hjem.

–Han flytter nok ikke hit bare for å prestere i VM. Han har hatt en drøm om det, og liker Oslo har jeg skjønt. I tillegg er det bonus med VM, og han kan lære seg noen tips og triks på skytebanen med den vinden som kan være her, istemmer Tarjei Bø.

Hjelper hverandre gjerne

I Oslo bor nemlig allerede gode norske skiskytterkollegaer, og Fourcade forteller at han håper å kunne utnytte det.

– Jeg snakker mye med Tarjei og Emil og vi trener gjerne sammen når det er mulig. Vi har ulike treningsprogrammer, så det er ikke alltid så lett å finne tid, men vi gjorde det i dag, smiler franskmannen.

– Nå har han vært her i tre dager og jeg har allerede møtt han et par ganger, så det blir nok litt samarbeid. Når han først er her må vi forsøke å utnytte det og hjelpe hverandre litt, selv om han er en tøff konkurrent, forteller Bø.

Satser på å lure ham

Fourcade har vært verdens suverent beste skiskytter de siste sesongene, og vant verdenscupen for fjerde gang på rad i vinter. At han allerede er på plass i Holmenkollen sier mye om en treningsvillig utøver.

– Hvordan er det å ha ham her allerede?

– Det er tidlig. Han bor hundre meter fra løypa, så det blir skummelt. Han vil nok slå oss i løypene her til vinterern, så nå må vi bare henge i, og lanserer sin egen plan for hvordan han skal få til det.

– Nå skal vi ut og sykle, og da skal jeg vise han de dårligste rutene. De beste intervallbakkene får han finne selv, spøker nordmannen.

Den franske skiskytteren Martin Fourcade skal trene i VM-løypene i Oslo i to måneder framover. 
Men trenigskamerat Tarjei Bøe vil ikke røpe alle hemmeligheter for en av sine sterkeste konkurrenter. Reporter: Geirmund Henjum, foto: Geirr Larsen, redigering: Tommy Iversen.

Sportsnyheter

Målvakt i sjokk da glassplate falt på banen: – Jeg greide ikke å reagere

Bare flaks hindret personskade da en glassplate falt ned på banen like før håndballkampen mellom Sverige og Ungarn.

Stöckl tok ansvar etter norsk kaosåpning: – Det ble for mye for meg

Daniel-André Tande ble sendt i ambulanse etter et stygt fall. Det preget landslagssjefen såpass at han gjorde en tabbe som kostet Johann André Forfang finaleomgangen.

Siste nytt

 • Ødegaard benket da Real tapte

  Martin Ødegaard har startet de to siste kampene for Real Madrid. Lørdag måtte han finne seg i å starte på benken, da Los Blancos tok imot Alavés.

  Real har ikke hatt noen drømmestart på sesongen, men kunne tette igjen luka opp til Real Sociedad og Atlético Madrid med seier lørdag.

  Slik gikk det derimot ikke. Et tidlig Alavés i hver sin omgang sørget for at hjemmelaget lå under 2–0 da Ødegaard entret banen etter 70 minutter.

  Nordmannen slo corneren som til Casemiro til slutt fikk satt i mål, men det holdt ikke. Dermed røk Real Madrid på sitt tredje tap denne sesongen, og er plassert på fjerdeplass. De har seks poeng opp til de to i tet.

  8nSAvFKcDG0
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Magnus Carlsen til finale

  Magnus Carlsen spilte 2-2 i den siste semifinaleduellen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Dermed er nordmannen klar for finale i Champion Chess Tour. Carlsen ledet foran lørdagens møte. I finalen møter han amerikanske Wesley So.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Leeds med kruttsterk borteseier

  Nyopprykkede Leeds tok en sterk borteseier med 1-0 over Everton lørdag. Brasilianeren Raphinha avgjorde med et langskudd etter en sjansefest av de sjeldne. Leeds er etter lørdagens seier oppe på 11.-plass.

  Leeds United's Raphinha
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal