NRK Meny
Normal

– Han bor hundre meter fra løypa. Dette blir skummelt

HOLMENKOLLEN (NRK): Til Tarjei Bøs «fortvilelse» har verdens beste skiskytter de siste årene lagt sommertreningen til VM-løypene i Oslo.

Martin Fourcade og Tarjei Bø

SAMARBEID: Martin Fourcade og Tarjei Bø trener gjerne sammen gjennom sommeren.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Martin Fourcade (26) har flyttet til Holmenkollen i Oslo, og skal være her gjennom sommeren. Det gjør han først og fremst for å realisere en drøm han har båret på i flere år, om å bo en periode i Norge, men det er heller ikke dumt at VM i skyskyting kommende vinter arrangeres i løyper som nå ligger rett utenfor dørstokken hans.

– Det er veldig positivt det, men ikke det viktigste. Jeg er her mest for min egen del, forteller Fourcade til NRK utenfor sitt nye midlertidige hjem.

–Han flytter nok ikke hit bare for å prestere i VM. Han har hatt en drøm om det, og liker Oslo har jeg skjønt. I tillegg er det bonus med VM, og han kan lære seg noen tips og triks på skytebanen med den vinden som kan være her, istemmer Tarjei Bø.

Hjelper hverandre gjerne

I Oslo bor nemlig allerede gode norske skiskytterkollegaer, og Fourcade forteller at han håper å kunne utnytte det.

– Jeg snakker mye med Tarjei og Emil og vi trener gjerne sammen når det er mulig. Vi har ulike treningsprogrammer, så det er ikke alltid så lett å finne tid, men vi gjorde det i dag, smiler franskmannen.

– Nå har han vært her i tre dager og jeg har allerede møtt han et par ganger, så det blir nok litt samarbeid. Når han først er her må vi forsøke å utnytte det og hjelpe hverandre litt, selv om han er en tøff konkurrent, forteller Bø.

Satser på å lure ham

Fourcade har vært verdens suverent beste skiskytter de siste sesongene, og vant verdenscupen for fjerde gang på rad i vinter. At han allerede er på plass i Holmenkollen sier mye om en treningsvillig utøver.

– Hvordan er det å ha ham her allerede?

– Det er tidlig. Han bor hundre meter fra løypa, så det blir skummelt. Han vil nok slå oss i løypene her til vinterern, så nå må vi bare henge i, og lanserer sin egen plan for hvordan han skal få til det.

– Nå skal vi ut og sykle, og da skal jeg vise han de dårligste rutene. De beste intervallbakkene får han finne selv, spøker nordmannen.

Den franske skiskytteren Martin Fourcade skal trene i VM-løypene i Oslo i to måneder framover. 
Men trenigskamerat Tarjei Bøe vil ikke røpe alle hemmeligheter for en av sine sterkeste konkurrenter. Reporter: Geirmund Henjum, foto: Geirr Larsen, redigering: Tommy Iversen.

Siste nytt

 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

 • Horn klar for Sarpsborg

  Jørgen Horn forlater svenske Elfsborg for å hjelpe Sarpsborg 08 til en framskutt plassering i Eliteserien i fotball. Horn har tidligere spilt for Strømsgodset, Fredrikstad, Viking og Vålerenga i Eliteserien.

  Jørgen Horn
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag