– Han bor hundre meter fra løypa. Dette blir skummelt

HOLMENKOLLEN (NRK): Til Tarjei Bøs «fortvilelse» har verdens beste skiskytter de siste årene lagt sommertreningen til VM-løypene i Oslo.

Martin Fourcade og Tarjei Bø

SAMARBEID: Martin Fourcade og Tarjei Bø trener gjerne sammen gjennom sommeren.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Martin Fourcade (26) har flyttet til Holmenkollen i Oslo, og skal være her gjennom sommeren. Det gjør han først og fremst for å realisere en drøm han har båret på i flere år, om å bo en periode i Norge, men det er heller ikke dumt at VM i skyskyting kommende vinter arrangeres i løyper som nå ligger rett utenfor dørstokken hans.

– Det er veldig positivt det, men ikke det viktigste. Jeg er her mest for min egen del, forteller Fourcade til NRK utenfor sitt nye midlertidige hjem.

–Han flytter nok ikke hit bare for å prestere i VM. Han har hatt en drøm om det, og liker Oslo har jeg skjønt. I tillegg er det bonus med VM, og han kan lære seg noen tips og triks på skytebanen med den vinden som kan være her, istemmer Tarjei Bø.

Hjelper hverandre gjerne

I Oslo bor nemlig allerede gode norske skiskytterkollegaer, og Fourcade forteller at han håper å kunne utnytte det.

– Jeg snakker mye med Tarjei og Emil og vi trener gjerne sammen når det er mulig. Vi har ulike treningsprogrammer, så det er ikke alltid så lett å finne tid, men vi gjorde det i dag, smiler franskmannen.

– Nå har han vært her i tre dager og jeg har allerede møtt han et par ganger, så det blir nok litt samarbeid. Når han først er her må vi forsøke å utnytte det og hjelpe hverandre litt, selv om han er en tøff konkurrent, forteller Bø.

Satser på å lure ham

Fourcade har vært verdens suverent beste skiskytter de siste sesongene, og vant verdenscupen for fjerde gang på rad i vinter. At han allerede er på plass i Holmenkollen sier mye om en treningsvillig utøver.

– Hvordan er det å ha ham her allerede?

– Det er tidlig. Han bor hundre meter fra løypa, så det blir skummelt. Han vil nok slå oss i løypene her til vinterern, så nå må vi bare henge i, og lanserer sin egen plan for hvordan han skal få til det.

– Nå skal vi ut og sykle, og da skal jeg vise han de dårligste rutene. De beste intervallbakkene får han finne selv, spøker nordmannen.

Den franske skiskytteren Martin Fourcade skal trene i VM-løypene i Oslo i to måneder framover. 
Men trenigskamerat Tarjei Bøe vil ikke røpe alle hemmeligheter for en av sine sterkeste konkurrenter. Reporter: Geirmund Henjum, foto: Geirr Larsen, redigering: Tommy Iversen.

Siste nytt

 • Nilsson står over skiathlon

  Morgendagens skiathlon går uten Stina Nilsson. Den svenske skiløperen tok sølv på gårsdagens sprint, men er ikke med i troppen som står på startstreken lørdag. Svenskene stiller dermed med følgende løpere: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson og Evelina Settlin. Ebba Andersson, som var medaljekandidat på distansen i følge Fredrik Aukland, står også over øvelsen på grunn av en irritasjon i luftveiene.

  VM ski 2019. Langrenn kvinner
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Vil utestenge utøver i fire år

  Påtalenemnda i Antidoping Norge ber om fire års dopingutestengelse for en mannlig norsk styrkeløfter. Den positive prøven ble avlagt utenfor konkurranse i september 2018. Styrkeløfteren har testet positivt for et anabolt steroid. Det er opp til domsutvalget i Norges idrettsforbund å avgjøre den endelige straffen.

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal