Hopp til innhold

Siste nytt

 • Norsk stortalent klar for svensk langløpslag

  I begynnelsen av mai ble Marthe Kristoffersen hentet inn som sportssjef for det svenske langløpslaget Team Eksjöhus. Tirsdag bekrefter de at de henter det norske stortalentet Milla Grosberghaugen Andreassen til lagets akademi.

  17-åringen imponerte stort i vinter, med tre gull og ett sølv i junior-VM. Hun ble også nummer fire, fem og seks i senior-NM på henholdsvis 5 kilometer, sprint og 10 kilometer.

  – Det er en spennende utfordring for meg. Planen er ikke klar, men jeg håper jeg ikke bare skal være med å trene med dem i perioder, men også være med på noen konkurranser med Team Eksjöhus. Jeg synes det er moro med litt lengre renn, spesielt i klassisk, sier Andreassen i en pressemelding.

  17-åringen blir én av fem løpere i lagets akademi. I tillegg er det fire kvinner og fire menn på seniornivå. Fem av de er nordmenn i Magnis Smedås, Morten Eide Pedersen, Eirik Sverdrup Augdal, Thomas Ødegaarden og Vebjørn Moen.

  Andreassen er også en del av det norske juniorlandslaget for den kommende sesongen.

  NM-ski del 2: 5 km klassisk kvinner
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Nadderud skifter til kunstgress

  Den mye omtalte og kritiserte gressmatta på Nadderud blir kunstgress i sommer. Første Stabæk-kamp på det nye underlaget blir i august.

  8. juni blir politikerne i Hovedutvalg for miljø, idrett og kultur orientert om at kommunedirektøren i Bærum har bestemt at skiftet skal starte 1. august, skriver Budstikka.

  – Hvis vi kunne velge hadde det blitt lagt kunstgress der for mange år siden. Årsaken til at det ikke har blitt gjort, er spydkast og friidrett. For oss ville det vært en fordel å spille og trene på samme bane, sier daglig leder Jon Tunold i Stabæk til avisen.

  Stabæk har ikke hatt mulighet til å trene på Nadderud-gresset i vår. (NTB)

  Nadderud Stadion
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Karlsson fikk covid på ferie: – Jeg trodde det var over

  Den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson fikk korona da hun var på ferie etter sesongslutt.

  Torsdag kveld stilte Karlsson, sammen med store deler av det svenske landslaget, opp på Skånemila under landslagets «kick off» i Södertälje.

  23-åringen, som stort sett alltid har vært best i alle løp hun har stilt opp i, var imidlertid rimelig anonym torsdag kveld.

  – I dag satset jeg ikke i det hele tatt, sa Karlsson til Expressen etter å ha klokket i mål på knappe 58 minutter.

  Grunnen var at løpet var Karlssons første denne sesongen etter hun pådro seg korona på ferie til den karibiske øya Curaçao.

  – Nå som «coviden» var over, ville jeg nyte det litt. Feire sesongen, sa Karlsson og fortalte at hun ikke ble syk før hun kom hjem igjen til Sverige.

  – Jeg trodde det var over, la hun til om covidsmitten.

  De siste ukene har Karlsson kommet seg tilbake i trening igjen. Først i form av en sykkelleir på Mallorca, før hun denne uken er på Sognefjellet sammen med resten av kvinnelandslaget.

  Ebba Andersson var raskest av landslagsjentene på Skånemila med tiden 37.17. (NTB)

   Ski-VM 2023:langrenn 10 km fri kvinner
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste