Hopp til innhold

Fourcade avskriver aldri Svendsen igjen

CANMORE/OSLO (NRK): Martin Fourcade vet at Emil Hegle Svendsen sliter med å finne VM-formen. Men verdens beste skiskytter har etter OL sluttet å avskrive nordmannen.

Martin Fourcade

TRYGG PÅ EGET OPPLEGG: Martin Fourcade vant sprinten i Canmore etter et fenomenalt renn. Han mener eget opplegg før VM er optimalt.

Foto: Mike Ridewood / Ap

Fourcade var ekstremt god da han vant sesongens sjette verdenscupseier i Canmore. Dette er nest siste rennhelg før VM-oppkjøringen starter for den internasjonale eliten.

Franskmannen går alle renn før VM. Dette er en oppskrift han deler med flere av de største skiskytterstjernene, men ikke de fra Norge.

Emil Hegle Svendsen

TUNGT: Emil Hegle Svendsen ble nummer 12 på jaktstarten i Anterselva som ble hans siste renn før VM. Med én bom var han over minuttet bak vinneren, Anton Sjipulin.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– I dag for eksempel måtte jeg virkelig heve meg for å ta seieren. De to farligste i verdenscupen sammenlagt skjøt fullt. Slik trening får man ikke ved å være hjemme, sier Fourcade, vel vitende om at det skal veldig mye til for at han skal miste sammenlagtseieren i verdenscupen.

Avstanden til russeren Anton Shipulin er over 200 poeng.

Tror på Svendsen-revansj

Samtidig har hans norske rival Emil Hegle Svendsen allerede har bestemt seg for at det ikke blir flere renn før VM. Svendsen har slitt med resultatene og tar nå grep for å jakte formen i Oslo.

Men Fourcade nekter å avskrive nordmannen før mesterskapet i Holmenkollen.

– Han er en mester og han har ofte noe på lager som man ikke forventer. For eksempel hadde jeg i Sotsji avskrevet ham etter tre av fire individuelle renn. Så vant han det siste. Det har skjedd så mange ganger med Emil at man ikke skal slutte å tro på ham. Det har skjedd for mange ganger, sier Fourcade og gliser.

Samtlige av de fire beste norske skiskytterne står over verdenscuprennene i Canada. Også Bjørndalen har bestemt seg for å droppe rennene før VM. Bø-brødrene er tilbake i USA neste helg. Men Martin Fourcade mener at hans opplegg - å gå alle renn - er den rette oppladningen.

– Jeg tror det er mulig å bli enda bedre, sier franskmannen til NRK etter å ha utklasset konkurrentene på sprinten i Canmore.

Komfortabel med valget

Fourcade slo til med ti treff og beste langrennstid, men mener likevel at han har en del å gå på. Og Fourcade mener at han langtfra gambler ved å delta i samtlige verdenscuprunder før VM, selv om Norge står over renn.

– De blir ikke alene om å være sterke i VM. De andre gutta her velger jo det samme opplegget som meg, så jeg føler meg komfortabel med valget jeg har tatt, sier Fourcade

Han sikter til de to andre på pallen i Canmore, russiske Anton Shipulin og tyske Simon Schempp. Begge skal etter planen delta i samtlige individuelle renn før VM.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal