Hopp til innhold

Fourcade drar i fra allerede: – Bekymringsfullt

ÖSTERSUND (NRK): Martin Fourcade har allerede over én seiers forsprang på andremann i verdenscupen.

Fourcade

3. PLASS: Martin Fourcade leder verdenscupen selv om han endte på tredjeplass på søndagens jaktstart. Her gratulerer han vinneren russiske Anton Babikov. T.v. rusisske Maksim Tsvetkov som kom på andreplass.

Foto: Anders Wiklund / AFP

Før sesongen snakket alle om han.

Etter den første verdenscupenrunden snakker fortsatt alle om han.

Og nå mener NRKs ekspert at Norge allerede har havnet bakpå i kampen mot Martin Fourcade.

– Det er alltid grunn til bekymring for norsk sammenlagtseier når du konkurrerer mot Martin Fourcade, sier Halvard Hanevold.

– Vi ligger jo litt bak nå. Det er litt for svake resultater med tanke på sammenlagtseieren, sier NRKs skiskytterekspert Hanevold.

I verdenscupåpningen i Östersund ble Johannes Thingnes Bøs andreplass på normalen Norges beste plassering - og eneste pallplass på tre individuelle renn.

– Det er små marginer, men vi er nødt til å ta det på alvor og ta oss selv litt i nakken og jobbe hardere, sier Emil Hegle Svendsen.

Halvard Hanevold

EKSPERT: Halvard Hanevold mener Martin Fourcade allerede har fått et overtak på nordmennene.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– En maskin

Fourcade har på sin side vunnet to renn og fått en tredjeplass i Sverige. Franskmannen leder allerede verdenscupen med 64 poeng. Siden en seier gir 60 poeng betyr det at han nå har opparbeidet seg én seiers forsprang.

Norges på papiret fremste håp i sammenlagtcupen, Johannes Thingnes Bø, er nummer sju etter plasseringene 2 - 30 - 10 i Östersund.

– Frem til nå har Martin vært en maskin som Johannes ikke har klart å følge opp, sier Hanevold.

Fourcade, Thingnes, Bø og Chepelin på pallen

MIDTPUNKTET: Martin Fourcade vant både normaldistansen og sprinten i Östersund.

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

Bedre enn i fjor

Selv sier Thingnes Bø følgende om duellen mot Fourcade:

– Den er absolutt på.

Han har på ingen måte gitt opp håpet om å være foran franskmannen sammenlagt når sesongen avsluttes i mars.

– Jeg håper å vinne allerede neste helg. Formen er kjempebra og løypene i Pokljuka passer meg bra, sier nordmannen.

Fourcades gamletrener, som nå er norsk landslagstrener, mener Bø helt klart er kapabel til å hamle opp med franskmannen sammenlagt etter det han så i helgen.

– Ja, selvsagt. Vi har kun gått tre løp og det er 23 igjen, sier Siegfried Mazet og trekker frem eksempelet med at Bø gjorde det mye bedre på jaktstarten i Östersund i år enn i fjor.

– I fjor var han nesten to minutter bak (1,49) vinneren, men nå er han mye bedre.

I år gikk Thingnes Bø seg opp 20 plasser og endte til slutt på tiende plass, 1,07 bak den russiske vinneren Anton Babikov.

– Jeg føler meg ganske rå og har veldig lyst til å vise at jeg kan bedre neste helg, sier Bø.

Fourcade kan vinne verdenscupen sammenlagt for sjette året på rad.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal