Fotballrasismen øker i England: – Noe har gått litt galt der ute

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil rasismen i fotballmiljøet til livs og ønsker rasistene utestengt på livstid.

Britain Soccer Premier League

FORDØMMER RASISME: Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Foto: Rui Vieira / AP

Utspillet kommer etter at en video med rasistisk innhold rettet mot Liverpools stjernespiller Mohamed Salah dukket opp på nettet.

Salah, som er muslim, ble i opptaket omtalt som en «bomber» i en sang av det som antas å være Chelsea-supportere. Videoen ble tatt opp før europaligakampen mot Slavia Praha tidligere i uken.

Både Chelsea og Liverpool har fordømt videoen og Klopp tar nå til orde for å utestenge disse supporterne fra stadion på livstid - personer Klopp mener ikke har plass i det multikulturelle fotballsamfunnet.

– Vi burde ikke se på dette som en Chelsea-ting eller en Liverpool-ting. Det er et tegn på at noe har gått litt galt der ute, sier han, ifølge The Telegraph.

SOCCER-ENGLAND-LIV-WAT/

Mohamed Salah har blitt utsatt for rasistiske holdninger i fotballmiljøet.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Flere episoder

Episoden med Salah er imidlertid ikke enestående i britisk fotball.

Det er heller ikke første gang den egyptiske spilleren er blitt utsatt for rasisme. I februar ropte en West Ham-supporter kommentarer til spilleren med klart diskriminerende og rasistisk innhold under kamp.

I desember i fjor ble også en Tottenham-supporter bøtelagt for å ha kastet et bananskall foran Pierre-Emerick Aubameyang. Nylig sa Tottenham-spiller Danny Rose at han gleder seg til fotballkarrieren er over slik at han kan slippe å bli utsatt for åpenlys rasisme.

Dette er bare et lite utvalg av episodene i engelsk fotball.

I november kunne Kick It Out, fotballens diskrimineringsorganisasjon, rapportere om en 11 prosents økning i rapporter om diskriminering i engelsk fotball i fjor.

Tallene vil stige

Organisasjonen mottok 520 klager, og ut fra tallene ser man at rasisme har økt med 22 prosent og homofobi med 9 prosent. Ifølge organisasjonen vil tallene bare fortsette å stige, skriver The Guardian.

– All rasisme bunner i at noen tror de er mer verdt og mer verdifulle enn andre. Det er den største misforståelsen i verden der ute, sier Klopp.

– Det gjelder fortsatt bare noen få mennesker, men jo sterkere reaksjonene er fra oss, jo mer vil det bidra til at vi kan unngå slike ting i fremtiden. Hvis du gjør noe sånt, bør du ikke få gå inn på et stadion igjen i løpet av livet, etter mitt synspunkt, kommenterer Liverpool-manageren.

Liverpool møter Chelsea på Anfield søndag i Premier League, noe som kan bli en følelsesladet ettermiddag siden det da skal markeres at det er 30 år siden Hillsborough-tragedien førstkommende mandag.

Siste nytt

 • Kamerun sparka Seedorf

  Kamerun sparka tysdag sin nederlandske landslagssjef, tidlegare stjernespelar Clarence Seedorf. Kamerun er regjerande Afrika-meister, men blei slått ut i åttedelsfinalen i årets meisterskap.

  Seedorf har hatt jobben berre sidan august i fjor.

  Seedorf
  Foto: Giorgio Perottino / Reuters
 • Blytung EM-start for jentelaget

  J19-landslaget fekk den verst tenkelege starten på EM med 0-5 mot Nederland i Glasgow. Nederland leia 2-0 etter fem minutt, og 4-0 ved pause etter to raske mål i slutten av omgangen.

  Norge møter Skottland fredag og Frankrike måndag.

 • Travstjerne døde i ulykke

  Den verdenskjente travhesten Aubrion du Gers døde etter en ulykke mandag, skriver Trav og Galopp-Nytt.

  Ulykken skjedde i en kollisjon med hesten Cyrano du Pont der begge hester døde momentant.

  Aubrion du Gers løp inn over 25 mill kr og vant 46 løp, derav 16 på rad fra april i fjor til mai i år.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal