NRK Meny
Normal

Fotballpresidenten snur - vil svare på Høgmo-kritikk lørdag

PRAHA/OSLO (NRK): Fotballpresident Terje Svendsen ønsket først bedre tid til evaluering før han ville kommentere herrelandslaget, men har nå sagt ja til å møte pressen lørdag.

Svendsen

Fotballpresident Terje Svendsen har varslet en grundig evaluering av herrelandslagets prestasjoner.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia fredag kveld endte med nok et tap og nye spekulasjoner rundt Per-Mathias Høgmos fremtid som norsk landslagssjef.

Fotballpresident Terje Svendsen så først ut til å ikke ville kommentere den etter hvert svært betente situasjonen rundt herrelandslaget.

høgmo

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo før avreise hjem til Norge lørdag morgen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi er alle skuffet etter gårsdagens kamp, men vi ber om forståelse for at evalueringen må gjennomføres før presidenten gir intervjuer om herrelandslaget, skrev kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund, Yngve Haavik, i en sms til NRK lørdag morgen.

Litt senere kom kontrabeskjeden om at Svendsen likevel vil svare på spørsmål når han har kommet seg til Oslo en gang mellom kl. 14 og 15 lørdag.

Laber stemning

På flyplassen i Praha dagen etter tapet var det generelt laber stemning i landslagstroppen før avreise.

Tre kvarter før flyet hjem til Oslo skulle gå, kom Høgmo til gaten på Václav Havel-flyplassen i Praha i følge med sikkerhetssjef Geir Ellefsen. Mediene samlet seg i forventning om å få høre Høgmos tanker om kampen og framtiden, men han avslo å stille opp.

Det har vært fast praksis i mange år at Norges landslagssjef stiller opp for mediene på flyplassen dagen etter en bortekamp. Et par ganger tidligere har Høgmo fraveket dette.

RBK-spiller Pål André Helland var mer snakkesalig, men fortsatt tydelig skuffet over gårsdagen.

– Det er blytungt. Heldigvis for meg og Jonas Svensson har vi en gulerot neste helg (cupfinale med Rosenborg, red.anm). Vi kan ikke dvele med dette her. Det er forferdelig og vi føler oss veldig tomme. Det ser veldig tøft ut, sier han.

Tsjekkia-kampen markerte slutten på landslagsåret 2016. Neste landskamp er ikke før i mars.

– Hvordan var det å forlate landslagsgjengen nå?

– Det var tungt. Det var ikke avslutningen på 2016-sesongen som vi ønsket. Det får vi ikke gjøre noe med. Eneste vi kan gjøre er å prøve å vinne neste kamp. Det er det som må være målet, forteller Helland.

Skal ha grundig evaluering

Allerede etter tapet mot Aserbajdsjan i oktober gikk flere kritikere ut og ba om Høgmos avgang. NFF sendte da til slutt ut en pressemelding om at Høgmo skulle lede landslaget til etter neste kamp, altså gårsdagens møte med Tsjekkia.

Men det ble også understreket at en bredere evaluering ville skje en gang etter denne kampen.

Det er denne evalueringen fotballpresidenten sikter til at han vil få unnagjort før han uttaler seg.

– Forbundsstyret har hele tiden sagt at sagt at de skal ha en evaluering i etterkant av landslagssesongen 2016, skriver Haavik til NRK lørdag.

Høgmo måtte svare på flere spørsmål om sin fremtid som norsk landslagssjef etter kampen fredag kveld.

– Det er ikke tid for den typen refleksjoner. Jeg har kontrakt et år til, det er det jeg holder meg til, svarte Høgmo da.

Siste nytt

 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix
 • Gjersem videre i EM

  Anne Line Gjersem er klar for friløpet i EM lørdag. Hun fikk 48,70 poeng for kortprogrammet torsdag, og er dermed kvalifisert som nummer 17.

   Anne Line Gjersem
  Foto: Yuri Kadobnov / AFP
 • Kvalifiseringen utsatt til i morgen

  Dårlig vær utsetter kvalifiseringen i VM i skyflygning. Starten er nå flyttet til fredag 14:30. Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen hopper for Norge.

  Tande etter siste rennet
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Friløp, par
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM kunstløp: Friløp par
EM håndball menn: Kroatia - Hviterussland