Hopp til innhold

Fotballforening om mulig streik: – Spillerne er på bristepunktet

Den engelske spillerforeningen PFA advarer Fifa om at streik kan bli brukt i kampen for lettelser i det stadig tettere kampprogrammet i internasjonal fotball.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) er under økende press for å ta tak i det stadig flere mener er en altfor stor kampbelastning for spillerne.

Den engelske spillerforeningen er særlig kritisk etter den betydelige utvidelsen av VM for klubblag neste år. Denne turneringen er nå utvidet til 32 lag, og Fifa er allerede truet med søksmål av blant andre den internasjonale ligaforeningen.

Maheta Molango, som leder Professional Footballers’ Association (PFA), sier til BBC at stadig flere spillere gir uttrykk for at de er på bristepunktet over den tettpakkede fotballkalenderen.

– Vi har kommet dit at ingen virkemidler kan utelukkes, sier Molanga, som forteller om opphetede møter med spillere som forteller om bekymring for egen kropp og helse.

– Noen av dem sier at de ikke aksepterer dette og sier at «vi kan like godt streike», sier PFA-lederen, som siterer fra et møte med spillere i en garderobe tidligere i år.

Han understreker at Fifas tette kalender ikke berører kun de beste spillerne, men at også programmet i lavere divisjoner må endres på grunn av Fifas disposisjoner.

Lederen for den internasjonale spillerforeningen Fifpro, David Terrier, viser til at mange spillere nå klager over at de er utbrent og utslitt, både fysisk og mentalt.

– Det er krise, vi er i fare. Spillerne har krysset en grense og kalenderen er stappfull, sier Terrier.

En studie blant unge spillere har pekt på hvor mye stress kroppene deres er utsatt for og brukte 20 år gamle Jude Bellingham som eksempel.

Gbo8t_dJPZI
Foto: AP

Siste nytt

 • Ofkir tilbake til Eliteserien - klar for HamKam

  Mohamed Ofkir er tilbake i Eliteserien og skal spille for HamKam på lån ut sesongen.

  Det opplyser Hamar-klubben. I avtalen ligger det en opsjon på å kjøpe Ofkir fri fra Vålerenga.

  Angrepsspilleren er spilleklar til HamKams neste kamp mot Viking 4. august. Det er samme dag som Ofkir fyller 28 år.

  – Det som skjer i HamKam nå, virker veldig spennende. Jeg har hatt mange gode samtaler med Jakob Michelsen og kjenner personer i klubben som har snakket veldig varmt om satsingen på Hamar, sier Ofkir i en uttalelse.

  Han har tidligere spilt for Lillestrøm, belgiske Lokeren, Sandefjord, Sarpsborg, Vålerenga og tyrkiske Manisa. Hos sistnevnte var han på utlån.

  (NTB)

  Ofkir
  Foto: NTB
 • Norge misset semifinale i G19-EM tross seier og to Braut-scoringer

  Norge slo Nord-Irland 2-0, men det holdt ikke til semifinaleplass i G19-EM i fotball. Daniel Braut gjorde de norske målene.

  Lenge så det lyst ut for det som ville gitt G19-landslagets andre strake semifinale. Med under 20 minutter igjen lå Norge på 2.-plass i gruppe A, men den glapp da Ukraina scoret på straffe til 3-2 over Italia.

  Det krigsherjede landet tok seg videre sammen med italienerne, som allerede hadde avansementet i boks før siste runde.

  En semifinalebillett ville gjort Norge direktekvalifisert for neste års U20-VM i Chile. Nå venter i stedet en kamp til uka om Europas femte og siste plass i sluttspillet. Det er ikke klart hvilken treer Norge møter fra gruppe B.

  Braut tok det norske laget i føringen etter 34 minutters spill i Belfast. Han kranglet ballen i mål fra fem meter, og samme mann doblet til 2-0 etter litt over en time. Denne gangen skapte han seg plass og styrte ballen elegant i nettmaskene.

  Senere var Sandens Ulf-spilleren et treff i tverrliggeren unna å fullføre hattricket.

  Norge tapte 1-2 for Italia i EM-åpningen, mens det ble 0-0 mot Ukraina noen dager senere.

  I fjor spilte et norsk G19-landslag seg til EM-semifinale for aller første gang. Også den årgangen ble ledet av Luis Pimenta.

  (NTB)

  Daniel Braut ble tomålsscorer og Norge gjorde jobben mot Nord-Irland. Men det holdt ikke til semifinale siden Ukraine slo Italia i den andre kampen i gruppa.
 • Schauffele tok sin andre majortittel for sesongen

  Xander Schauffele leverte strålende golf på avslutningsdagen av The Open. Amerikaneren vant majorturneringen på ni slag under par.

  Det var svært jevnt i toppen av resultatlistene før den fjerde og siste runden. Den gikk Schauffele uten å notere én eneste bogey, og 30-åringen fikk den nødvendige marginen til forfølgerne.

  – Det har vært en utrolig uke, og jeg kan knapt tro at det er sant. Jeg er så stolt, sa Schauffele til arrangøren.

  Triumfen gir ham om lag 33 millioner kroner. Justin Rose og Billy Horschel delte 2.-plassen, to slag bak Schauffele.

  Tidligere i år vant Schauffele PGA-mesterskapet i USA. Da ble Viktor Hovland nummer tre. I The Open gikk det langt dårligere for nordmannen, som ikke klarte cuten i Storbritannia. (NTB)

  Xander Schauffele med The Open-troféet
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal