NRK Meny
Normal

Fotballforbundet tilbyr sluttpakke til alle ansatte

Alle ansatte i NFF har fått tilbud om å slutte i jobben. – Vi trenger en annen, viktigere kompetanse, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF.

NFF pressetreff.

GENERALSEKRETÆR: Pål Bjerketvedt i NFF.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

NFF meldte nyheten selv på sine nettsider torsdag kveld.

– Vi tilbyr en sluttavtaleordning til alle 79 faste ansatte. Det har sammenheng med at vi er i sluttfasen av en strategiprosess der vi peker på viktige satsingsområder framover, fra 2018, sier Bjerketvedt til NRK.

Han påpeker at det er frivillig, og at alle ansatte kan søke om sluttpakke. Håpet er å frigjøre ressurser til å ansette fire-fem nye. Bjerketvedt mener det er for tidlig å si noe om nøyaktig hva slags kompetanse NFF ønsker inn, og hva de ønsker å kvitte seg med.

– Vi peker ikke på noen, det er et frivillig program. Vi oppsummerer når vi ser hvor mange som er interessert. Det går ut som et generelt tilbud til alle administrativt ansatte i NFF på Ullevaal stadion.

De 79 ansatte er fordelt på administrasjon, marked, anlegg, konkurranse og sport.

– Det er sentralt på Ullevaal, ikke i kretsene, presiserer Bjerketvedt.

Han sier at fotballforbundet særlig må fornye seg digitalt.

– Vi trenger å gjøre justeringer, og vi trenger noe ny kompetanse. For å skaffe kompetanse trenger vi å frigjøre noen årsverk. Særlig digitalt trenger vi å fornye oss, sier han.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag