NRK Meny
Normal

Fotballforbundet snur – skaffer kvinnedrakter til VM

ULLEVAAL (NRK): Etter misnøye fra landslagsprofilene har Fotballforbundet i samarbeid med den nye utstyrsleverandøren bestemt seg for å innfri utøvernes ønsker.

landslaget i fotball fellesbilde

NYE DRAKTER: Kvinnelandslaget vil få tilpassede drakter før VM i Canada.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Midt i april kom det fram at Nike, fotballforbundets nye utstyrsleverandør, ikke kom til å levere kvinnetilpassede drakter før landslaget skulle spille VM i Canada i sommer.

– Vi tror de har gjort sitt beste, og vet at de har hatt litt dårlig tid, men det er litt uheldig at vi skal gå rundt med drakter som ser ut som telt, sa landslagskaptein Trine Rønning da.

Tidligere spillere var imidlertid ikke nådige til at et halvt år ikke skulle være nok tid til å få trykket opp egne kvinnedrakter.

Avtalen med Nike begynte å løpe allerede 1. januar.

– Det er håpløst. Jeg synes ikke det holder å si at man ikke rakk å levere drakter til mesterskapet, sa tidligere landslagsspiller Ragnhild Gulbrandsen, som poengterte at Nike er godt kjent med å produsere fotballdrakter for kvinner.

Målene finnes

– Det er ikke sånn at de ikke har hatt mål på damedrakter. USA har spilt med Nike i alle år. Jeg synes ikke fotballforbundet burde innfinne seg med at «sånn er det bare» for et lag som skal til VM, sa hun.

På landslagsuttaket onsdag kom imidlertid kontrabeskjeden. Det vil bli trykket opp kvinnetilpassede drakter før VM, og dermed slipper kvinnene å spille med unisex-modellene de først var tiltenkt.

– Det er fantastisk at de valgte å trykke på alle knappene og legge trykk på dette før mesterskapet, sa kaptein Trine Rønning.

Siste nytt

 • Diatta nominert til pris

  Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF), skriver NTB. I 2016 var det Arsenals nigerianske landslagsspiller Alex Iwobi (21) som vant prisen.

  NM menn, 4. runde. Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Hegazi til WBA på permanent basis

  Midtstopperen Ahmed Hegazi har imponert såpass mye i WBA-trøya at klubben har valgt å gjøre om låneavtalen med Al Ahly til en permanent overgang, skriver NTB. Hegazi har spilt samtlige 18 kamper for WBA denne sesongen.

  Hegazi
  Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn