NRK Meny
Normal

Fotballeder om NFF-forslag: – Tragisk

Hvis Norges Fotballforbund får det som de vil på fotballtinget i slutten av februar, vil ingen lag rykke opp fra 3. divisjon i år. Det finner ikke klubbene seg i.

Lyn

KRITISKE TIL FORSLAGET: Klubbene er både kritiske til at eventuelle endringer i ligastrukturen skal tre i kraft allerede i år, men også selve forslaget.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi har i flere år prøvd å rykke opp. Hvis forbundet skal frata oss den muligheten er det leit, sier sportslig leder i Sotra SK, Trond Jetmundsen.

Trond Jetmundsen

KRITISK: Sportslig leder i Sotra SK, Trond Jetmundsen.

Foto: Sotra SK / Sotra SK

Han møter NRK ved klubbens storslåtte anlegg. De har drømt om opprykk i flere år, men det ser ut til å forbli en drøm. I hvert fall inntil videre.

I forslaget som skal behandles på forbundstinget, foreslås det nemlig at antall 3. divisjonsavdelinger skal reduseres til seks fra dagens 12. Det innebærer at ingen vil rykke opp fra 3. divisjon denne sesongen.

Opprykk og nedrykk mellom 1. og 2. divisjon vil skje som normalt.

Er det noen vits å spille en fotballsesong hvor det ikke er mulig å rykke opp?

– Min mening: nei. Enkelt og greit. Det blir meningsløst for oss å spille i en sesong der vi kan havne på 5. plass og det er like bra som de som havner på 1.plass. Det er tragisk, sier Jetmundsen.

Mange klubber rammes

Den tidligere fotballstorheten Lyn, som nå spiller i 3. divisjon, er kritiske til at endringen kan tre i kraft allerede inneværende sesong.

– Det bør flyttes til etter 2017-sesongen med effekt fra 2018-sesong, sier sportslig leder i Lyn, Rolf-Mange Walstad.

Hva slags konsekvenser har dette for dere?

– For oss betyr det at vi ikke får rykket opp. Vi har planer, ambisjoner og har disponert ressurser for dette, men det ser ut til at det ikke blir noe av, sier Walstad.

Sotra SK

OPPRYKSKANDIAT: Sotra SK (i blått) har hatt ambisjoner om å rykke opp i flere år. Tidligere har andre opprykkskandidater knust drømmen. I år ser det ut til at det blir Norges Fotballforbund som gjør det.

Foto: Trond Gausemel/Hordalandsfotballen.no

Uviss fremtid

Forslaget møter motbør også hos flere andre klubber i 2.- og 3. divisjon. For at det skal gå gjennom på fotballtinget i slutten av februar må det ha 2/3 stemmeflertall.

Hallen

- FÅR MØTE BEDRE LAG: Fotballpresident Yngve Hallen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Dette vil bestemmes i slutten av februar. Da er det bare fem eller seks uker til seriestart. Det er uheldig og en form for saksbehandling ingen er tjent med, sier Walstad.

Sotra SK vil kontakte lag i samme divisjon for å mobilisere mot forslaget.

– Jeg håper vi får litt blest rundt dette og at klubbene engasjerer seg nedover i systemet, sier Jetmundsen.

– Får en annen konkurranse

Avtroppende fotballpresident Yngve Hallen har denne kommentaren til kritikken.

– De (klubbene) kommer i en mye bedre konkurransesituasjon hvis de vinner eller kommer på toppen av 3. divisjon neste år. De får lengre reiser, og de får møte bedre lag rundt omkring.

– Men hvis de har som mål å gå hele veien til eliteserien, så vil det ta ett år lengre med dette systemet, sier han.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal