Hopp til innhold

Fotball: Dansk Superliga 2021/2022

 • FCK-fans fyller Parken foran byderby

  FC København opplyser at den danske nasjonalstadion Parken er utsolgt foran mandagens møte med byrival Brøndby. Bortefansen får ikke slippe inn.

  Dermed vil det være omkring 38.000 FCK-fans på tribunene. København har hatt et snitt på 22.905 tilskuere på hjemmekampene denne sesongen.

  Klubben leder mesterskapssluttspillet i Superligaen og styrer mot ny tilskuerrekord. I 2006/07-sesongen hadde de et snitt på 22.607, skriver NTB.

  Fotboll, Danska Ligan, Midtjylland - FC Köpenhamn
  Foto: LARS RØNBØG / FODBOLDBILLEDER
 • Aalborg sa nei til Wilshere

  AaB takka nei då klubben vart tilboden å hente den tidlegare Arsenal-stjerna Jack Wilshere, seier sportssjef Inge André Olsen.

  Søndag vart Wilshere presentert som ny storsignering i AGF, der Stig Inge Bjørnebye er sportssjef. Den mangeårige Premier League-profilen kunne likevel ha enda opp hos ein superligakonkurrent, skriv Jyllands-Posten.

  – Wilshere er ein spelar vi vart tilboden for to månader sidan. Vi fekk det presentert som ei moglegheit frå ein av dei gode kontaktane våre, men vi valde ikkje å gå vidare med det. Derfor var det ikkje ei stor overrasking at han var ute etter å finne seg ein ny klubb, seier Olsen, tidlegare sportssjef i Stabæk.

  – Han (Wilshere) passa ikkje inn i planane våre, fordi vi ønskte å slanke troppen og verne kontinuiteten i dette overgangsvindauget. Vi vil prioritere å skape plass for våre eigne talent, seier Olsen.

  Wilshere har vore klubblaus sidan han forlét Bournemouth sist sommar. Snart er han klar for spel i den danske superligaen.

  Jack Wilshere
  Foto: Stuart MacFarlane / Arsenal FC via Getty Images
 • Bjørnebye hentar Wilshere

  Den danske klubben AGF hentar den tidlegare engelske landslagsspelaren Jack Wilshere (30), melder Århus Stiftstidende. Han har signert kontrakt ut denne sesongen, men klubben har opsjon på å forlenge kontrakten, skriv avisa.

  Det er Stig Inge Bjørnebye, tidlegare sportssjef i Rosenborg, som no har same jobben i den danske toppklubben.

  Wilshere har 182 Premier League-kampar bak seg for West Ham, Arsenal, Bournemouth og Bolton, og 36 landskampar for England.

  Wilshere skal styrke klubbens mindtbane. AGF ligg på sjuandeplass i den danske superligaen, med seks poeng opp til sjetteplassen som gir plass i øvste delen av sluttspelet.

  Jack Wilshere
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters
 • Tror på rekordsum for norsk stjerne

  Nordsjællands norske spiss, Andreas Schjelderup (17), er blant Danmarks heteste navn på overgangsmarkedet. Nordmannen har kontrakt med klubben til 2024, men allerede nå melde klubben at de tror han kommer til å bli solgt før kontrakten utløper.

  – Det er ikke lagt noen plan for når han skal skytes videre (til ny klubb), men det er klart at slik han utvikler seg og viser seg fram nå, så regner jeg med at det skjer innen 2024, sier klubbdirektør Mikkel Hemmersam ifølge nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB
 • Schjelderup herjet – scoret to

  Norske Andreas Schjelderup (17) markerte seg virkelig da hans Nordsjælland møtte Velje. Nordmannen scoret kveldens første etter kun tre minutter.

  Et drøyt kvarter senere fikk nordmannen mulighet på straffespark, og satte inn 2-0 for Nordsjælland.

  Det endte til slutt med 3-1-seier for rødtrøyene. Schjelderup står nå med tre scoringer i årets sesong, og han kan fort bli med i kampen om å bli toppscorer i den danske superligaen.

  – Jeg er veldig fornøyd med to mål og tre poeng, men kunne hatt tre-fire mål. Litt uheldig, bommet på et par sjanser, sa Schjelderup til NTB.

  – Det var litt kjedelig, og en heading jeg burde scoret på. Alltid sulten etter mer, men er fornøyd med tre poeng, la han til.

  Nordsjælland er på fjerdeplass, to poeng bak serieleder Midtjylland.

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB

Siste nytt

 • Norris raskest i Ungarn – kvalikfiasko for Russell

  McLaren-fører Lando Norris vant lørdagens kvalifisering til Ungarns Grand Prix i Formel 1.

  Med en vinnertid på 1.15,227 tok Norris seieren foran stallkollega Oscar Piastri. Det skilte bare 0,022 sekunder mellom dem, mens VM-leder Max Verstappen ble nummer tre.

  Avslutningen på den tredje og siste kvalifiseringsomgangen ble dramatisk. Med litt over to minutter igjen krasjet Yuki Tsunoda, og løpet ble avbrutt.

  Etter oppstarten greide ingen å slå tiden til Norris. Den siste runden ble kjørt uten Verstappen i feltet.

  For to uker siden var Russell raskest i F1-kvaliken på Silverstone-banen, men måtte bryte hovedløpet dagen derpå og så lagkamerat Lewis Hamilton ta sin første seier på 945 dager. Lørdag kom en ny nedtur da den britiske Mercedes-føreren røk ut allerede i første omgang på en regntung bane i Budapest. (NTB)

  formel 1
  Foto: AP
 • Europeisk rekord på 400 meter

  To ganger europeisk mester på 400 meter, Matthew Hudson-Smith, løp inn til ny europeisk rekord på distansen i Diamond League-stevnet i London.

  Han løp på tiden 43,74.

  Den tidligere europarekorden hadde briten selv på tiden 44,07 fra Bislett stadion i Oslo i mai.

 • Snooker-mester «Dracula» er død

  Seks ganger verdensmester i biljard-grenen snooker, Ray Reardon. er død. Det melder World Snooker, som kaller Reardon «en av verdens beste snookerspillere».

  Han ble 91 år gammel.

  Reardon døde av kreft fredag kveld, ifølge kona Carol. Han spilte snooker helt opp til de siste månedene, og leverte en «century break», der man får ned 25 biljardkuler på rad og får over 100 poeng, et par uker etter 91-årsdagen.

  Reardon hadde kallenavnet Dracula, angivelig på grunn av hårsveisen med spisse viker.

  Ray Reardon i aksjon ved snooker-bordet i januar 1970. Han står bøyd over bordet, og sikter med kølla. Vi kan se flere kuler på bordet.
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal