Hopp til innhold

Fotball: Dansk Superliga 2021/2022

  • FCK-fans fyller Parken foran byderby

    FC København opplyser at den danske nasjonalstadion Parken er utsolgt foran mandagens møte med byrival Brøndby. Bortefansen får ikke slippe inn.

    Dermed vil det være omkring 38.000 FCK-fans på tribunene. København har hatt et snitt på 22.905 tilskuere på hjemmekampene denne sesongen.

    Klubben leder mesterskapssluttspillet i Superligaen og styrer mot ny tilskuerrekord. I 2006/07-sesongen hadde de et snitt på 22.607, skriver NTB.

    Fotboll, Danska Ligan, Midtjylland - FC Köpenhamn
    Foto: LARS RØNBØG / FODBOLDBILLEDER
  • Aalborg sa nei til Wilshere

    AaB takka nei då klubben vart tilboden å hente den tidlegare Arsenal-stjerna Jack Wilshere, seier sportssjef Inge André Olsen.

    Søndag vart Wilshere presentert som ny storsignering i AGF, der Stig Inge Bjørnebye er sportssjef. Den mangeårige Premier League-profilen kunne likevel ha enda opp hos ein superligakonkurrent, skriv Jyllands-Posten.

    – Wilshere er ein spelar vi vart tilboden for to månader sidan. Vi fekk det presentert som ei moglegheit frå ein av dei gode kontaktane våre, men vi valde ikkje å gå vidare med det. Derfor var det ikkje ei stor overrasking at han var ute etter å finne seg ein ny klubb, seier Olsen, tidlegare sportssjef i Stabæk.

    – Han (Wilshere) passa ikkje inn i planane våre, fordi vi ønskte å slanke troppen og verne kontinuiteten i dette overgangsvindauget. Vi vil prioritere å skape plass for våre eigne talent, seier Olsen.

    Wilshere har vore klubblaus sidan han forlét Bournemouth sist sommar. Snart er han klar for spel i den danske superligaen.

    Jack Wilshere
    Foto: Stuart MacFarlane / Arsenal FC via Getty Images
  • Bjørnebye hentar Wilshere

    Den danske klubben AGF hentar den tidlegare engelske landslagsspelaren Jack Wilshere (30), melder Århus Stiftstidende. Han har signert kontrakt ut denne sesongen, men klubben har opsjon på å forlenge kontrakten, skriv avisa.

    Det er Stig Inge Bjørnebye, tidlegare sportssjef i Rosenborg, som no har same jobben i den danske toppklubben.

    Wilshere har 182 Premier League-kampar bak seg for West Ham, Arsenal, Bournemouth og Bolton, og 36 landskampar for England.

    Wilshere skal styrke klubbens mindtbane. AGF ligg på sjuandeplass i den danske superligaen, med seks poeng opp til sjetteplassen som gir plass i øvste delen av sluttspelet.

    Jack Wilshere
    Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters
  • Tror på rekordsum for norsk stjerne

    Nordsjællands norske spiss, Andreas Schjelderup (17), er blant Danmarks heteste navn på overgangsmarkedet. Nordmannen har kontrakt med klubben til 2024, men allerede nå melde klubben at de tror han kommer til å bli solgt før kontrakten utløper.

    – Det er ikke lagt noen plan for når han skal skytes videre (til ny klubb), men det er klart at slik han utvikler seg og viser seg fram nå, så regner jeg med at det skjer innen 2024, sier klubbdirektør Mikkel Hemmersam ifølge nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

    Andreas Schjelderup
    Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB
  • Schjelderup herjet – scoret to

    Norske Andreas Schjelderup (17) markerte seg virkelig da hans Nordsjælland møtte Velje. Nordmannen scoret kveldens første etter kun tre minutter.

    Et drøyt kvarter senere fikk nordmannen mulighet på straffespark, og satte inn 2-0 for Nordsjælland.

    Det endte til slutt med 3-1-seier for rødtrøyene. Schjelderup står nå med tre scoringer i årets sesong, og han kan fort bli med i kampen om å bli toppscorer i den danske superligaen.

    – Jeg er veldig fornøyd med to mål og tre poeng, men kunne hatt tre-fire mål. Litt uheldig, bommet på et par sjanser, sa Schjelderup til NTB.

    – Det var litt kjedelig, og en heading jeg burde scoret på. Alltid sulten etter mer, men er fornøyd med tre poeng, la han til.

    Nordsjælland er på fjerdeplass, to poeng bak serieleder Midtjylland.

    Andreas Schjelderup
    Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal