Hopp til innhold

Fotball: Dansk Superliga 2021/2022

 • FCK-fans fyller Parken foran byderby

  FC København opplyser at den danske nasjonalstadion Parken er utsolgt foran mandagens møte med byrival Brøndby. Bortefansen får ikke slippe inn.

  Dermed vil det være omkring 38.000 FCK-fans på tribunene. København har hatt et snitt på 22.905 tilskuere på hjemmekampene denne sesongen.

  Klubben leder mesterskapssluttspillet i Superligaen og styrer mot ny tilskuerrekord. I 2006/07-sesongen hadde de et snitt på 22.607, skriver NTB.

  Fotboll, Danska Ligan, Midtjylland - FC Köpenhamn
  Foto: LARS RØNBØG / FODBOLDBILLEDER
 • Aalborg sa nei til Wilshere

  AaB takka nei då klubben vart tilboden å hente den tidlegare Arsenal-stjerna Jack Wilshere, seier sportssjef Inge André Olsen.

  Søndag vart Wilshere presentert som ny storsignering i AGF, der Stig Inge Bjørnebye er sportssjef. Den mangeårige Premier League-profilen kunne likevel ha enda opp hos ein superligakonkurrent, skriv Jyllands-Posten.

  – Wilshere er ein spelar vi vart tilboden for to månader sidan. Vi fekk det presentert som ei moglegheit frå ein av dei gode kontaktane våre, men vi valde ikkje å gå vidare med det. Derfor var det ikkje ei stor overrasking at han var ute etter å finne seg ein ny klubb, seier Olsen, tidlegare sportssjef i Stabæk.

  – Han (Wilshere) passa ikkje inn i planane våre, fordi vi ønskte å slanke troppen og verne kontinuiteten i dette overgangsvindauget. Vi vil prioritere å skape plass for våre eigne talent, seier Olsen.

  Wilshere har vore klubblaus sidan han forlét Bournemouth sist sommar. Snart er han klar for spel i den danske superligaen.

  Jack Wilshere
  Foto: Stuart MacFarlane / Arsenal FC via Getty Images
 • Bjørnebye hentar Wilshere

  Den danske klubben AGF hentar den tidlegare engelske landslagsspelaren Jack Wilshere (30), melder Århus Stiftstidende. Han har signert kontrakt ut denne sesongen, men klubben har opsjon på å forlenge kontrakten, skriv avisa.

  Det er Stig Inge Bjørnebye, tidlegare sportssjef i Rosenborg, som no har same jobben i den danske toppklubben.

  Wilshere har 182 Premier League-kampar bak seg for West Ham, Arsenal, Bournemouth og Bolton, og 36 landskampar for England.

  Wilshere skal styrke klubbens mindtbane. AGF ligg på sjuandeplass i den danske superligaen, med seks poeng opp til sjetteplassen som gir plass i øvste delen av sluttspelet.

  Jack Wilshere
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters
 • Tror på rekordsum for norsk stjerne

  Nordsjællands norske spiss, Andreas Schjelderup (17), er blant Danmarks heteste navn på overgangsmarkedet. Nordmannen har kontrakt med klubben til 2024, men allerede nå melde klubben at de tror han kommer til å bli solgt før kontrakten utløper.

  – Det er ikke lagt noen plan for når han skal skytes videre (til ny klubb), men det er klart at slik han utvikler seg og viser seg fram nå, så regner jeg med at det skjer innen 2024, sier klubbdirektør Mikkel Hemmersam ifølge nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB
 • Schjelderup herjet – scoret to

  Norske Andreas Schjelderup (17) markerte seg virkelig da hans Nordsjælland møtte Velje. Nordmannen scoret kveldens første etter kun tre minutter.

  Et drøyt kvarter senere fikk nordmannen mulighet på straffespark, og satte inn 2-0 for Nordsjælland.

  Det endte til slutt med 3-1-seier for rødtrøyene. Schjelderup står nå med tre scoringer i årets sesong, og han kan fort bli med i kampen om å bli toppscorer i den danske superligaen.

  – Jeg er veldig fornøyd med to mål og tre poeng, men kunne hatt tre-fire mål. Litt uheldig, bommet på et par sjanser, sa Schjelderup til NTB.

  – Det var litt kjedelig, og en heading jeg burde scoret på. Alltid sulten etter mer, men er fornøyd med tre poeng, la han til.

  Nordsjælland er på fjerdeplass, to poeng bak serieleder Midtjylland.

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB

Siste nytt

 • Flaskekaster (14) utestengt fra Nadderud stadion

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med 14-åringen og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tenåringen en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Nye bilder og intervju ga fart på Messi-rykter

  Et møte mellom Lionel Messis far og Barcelona-president Joan Laporta slås stort opp i spanske medier. Messi er kontraktløs foran neste sesong.

  Mandag dukket det opp bilder og videoklipp av at Jorges Messi var hjemme hos Laporta. «Bomben gikk av», står det i starten av Mundo Deportivos omtale.

  Etterpå ble Messis far fotfulgt og intervjuet av flere medier.

  – Messi ønsker å komme tilbake til Barcelona, og jeg vil elske det om han gjør comeback. Det er et alternativ, sa han. (NTB)

  r-l90jvijc4
  Foto: AP
 • Zlatan hylles av kronprinsesse Victoria

  Det strømmer inn ros i sosiale medier etter at Zlatan Ibrahimovic fortalte at han legger opp. Sveriges kronprinsessefamilie har også slengt seg på.

  På det svenske kongehusets Instagram-konto er det lagt ut et bilde av prinsesse Estelle og prins Oscar ikledd Milan-drakter med Ibrahimovics navn på ryggen.

  «Vi vil takke Zlatan Ibrahimovic for alt han har gjort for svensk fotball og for Sverige. En av de fineste idrettskarrierene noensinne. Vi er fulle av beundring og takknemlighet. Victoria og Daniel», står det i bildeteksten. (NTB)

  vNqRudz2R_U
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste