Fotball: Dansk Superliga 2021/2022

 • Tror på rekordsum for norsk stjerne

  Nordsjællands norske spiss, Andreas Schjelderup (17), er blant Danmarks heteste navn på overgangsmarkedet. Nordmannen har kontrakt med klubben til 2024, men allerede nå melde klubben at de tror han kommer til å bli solgt før kontrakten utløper.

  – Det er ikke lagt noen plan for når han skal skytes videre (til ny klubb), men det er klart at slik han utvikler seg og viser seg fram nå, så regner jeg med at det skjer innen 2024, sier klubbdirektør Mikkel Hemmersam ifølge nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB
 • Schjelderup herjet – scoret to

  Norske Andreas Schjelderup (17) markerte seg virkelig da hans Nordsjælland møtte Velje. Nordmannen scoret kveldens første etter kun tre minutter.

  Et drøyt kvarter senere fikk nordmannen mulighet på straffespark, og satte inn 2-0 for Nordsjælland.

  Det endte til slutt med 3-1-seier for rødtrøyene. Schjelderup står nå med tre scoringer i årets sesong, og han kan fort bli med i kampen om å bli toppscorer i den danske superligaen.

  – Jeg er veldig fornøyd med to mål og tre poeng, men kunne hatt tre-fire mål. Litt uheldig, bommet på et par sjanser, sa Schjelderup til NTB.

  – Det var litt kjedelig, og en heading jeg burde scoret på. Alltid sulten etter mer, men er fornøyd med tre poeng, la han til.

  Nordsjælland er på fjerdeplass, to poeng bak serieleder Midtjylland.

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB
 • Fossum skåret i seier

  Iver Fossum scoret kampens eneste mål da Aalborg slo Vejle 1-0 i dansk fotball mandag.

  Den norske Danmark-proffen er i kjempeform og tegnet seg på skåringslista for annen kamp på rad.

  I mandagens bortemøte med Vejle brukte Fossum 33 minutter på å finne nettmaskene. Nordmannen dukket opp foran mål og stanget gjestene i ledelsen etter et presist innlegg fra Kristoffer Pallesen.

  Målet ble kampens eneste, selv om bortelaget skapte mange sjanser og var det klart beste laget.

  Med seieren klatret Fossum og lagkameratene til femteplassen på tabellen i superligaen. Opp til serieleder Randers skiller det fem poeng.

  Iver Fossum
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Svendsen vender tilbake til OB

  Sander Svendsen returnerer til danske OB når låneavtalen hans med Odd utløper tirsdag. Det bekrefter Odds sportslige leder Tore Andersen overfor Discovery.

  – Sander trives godt i Odd og føler at han har lyktes her, men Odense vil ha ham tilbake, så slik er det bare, sier Andersen.

  24 år gamle Svendsen har startet 14 av 15 av Odds seriekamper denne sesongen og står med to mål og to målgivende pasninger.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Andreas (17) matchvinner i Danmark

  Stortalentet Andreas Schjelderup (17) fortsetter å markere seg i dansk fotball. Mandag avgjorde han på straffespark da Nordsjælland slo OB 3–1 i superligaen.

  Unggutten markerte seg i Danmark allerede som 16-åring.

  Etter å ha startet sesongens tre første kamper for FCN var Schjelderup henvist til benken i mandagens oppgjør. Men bare tre minutter etter at han ble byttet inn i annen omgang skulle han spille en viktig rolle.

  17-åringen fra Bodø fikk en pasning inne i OB-feltet og skjermet den slik at han ble sparket ned av Jens Thomasen og fikk straffespark.

  Det tok unggutten selv, og han satte ballen kontrollert i mål til 2–1. På overtid trygget Simon Adingra seieren da han snappet ballen og banket den opp i nettaket. (NTB)

  1s6pPOqmGHs
  Foto: DEJAN OBRETKOVIC / Gonzales Photo

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Siste nytt

 • Avis: Xavi enig med Barcelona

  Barcelona-legenden Xavi Hernandez (41) skal være enig med Barcelona-ledelsen om en avtale som gjør ham til Ronald Koemans arvtaker som trener i klubben.

  Det melder den spanske avisen Sport torsdag, skriver NTB.

  Koeman fikk sparken som trener i den katalanske storklubben etter 0-1-tapet for Rayo Vallecano i La Liga onsdag kveld. Nederlenderen forlater et Barcelona på 9.-plass på tabellen.

  Flere medier, blant dem AFP og den spanske sportsavisen Marca , skrev i kjølvannet av sparkingen at tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernandez er den største favoritten til å ta over det katalanske laget.

  Torsdag meldes det altså at en avtale mellom partene er framforhandlet og klar. Ifølge Sport gjenstår det samtidig forhandlinger mellom Barcelona og Xavis nåværende klubb.

  Manager Xavier Hernández Creus
  Foto: Philip Fong / AFP
 • Cavallo «overveldet» av støtte

  Den australske fotballspilleren Josh Cavallo sier han fått en strøm av støtteerklæringer etter at han sto fram som homofil.

  – Jeg er så glad over all støtten jeg har fått, sier 21 år gamle Cavallo, som spiller for Adelaide i den australske eliteserien, ifølge NTB.

  Cavallo offentliggjorde sin seksuelle legning via sosiale medier onsdag, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

  Antoine Griezmann, Marcus Rashford, Raphaël Varane og David de Gea har alle vært på Twitter og uttrykt støtte til Cavallo.

  – Dette er modig og er en beskjed om at alle skal få være seg selv, skriver Liverpool-kaptein Jordan Henderson på Twitter.

  Josh Cavallo
  Foto: Brendon Thorne / AP
 • Graham Hansen nominert til pris

  Caroline Graham Hansen er en av fem som er nominert til årets kvinnelige spiller av BBC.

  Den norske landslagsspilleren hadde en kjempesesong for Barcelona, og vant Mesterligaen, den spanske serien, cupen og den spanske supercupen.

  Sam Kerr, Ashley Lawrence, Vivianne Miedema og Alexia Putellas er de fire andre nominerte.

  VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal