Hopp til innhold

Zlatan tvilsom til Sverige

Sjokknyhet da Erik Hamrén presenterte sin første landslagstropp.

Zlatan Ibrahimovic
Foto: BOB STRONG / REUTERS

I kveld presenterte den nyansatte svenske landslagstreneren, Erik Hamrén, sin aller første tropp til Italia-kampen 18. november.

Der ble Marcus Allbäck presentert som midlertidig assistenttrener.

Den nyheten druknet imidlertid fullstendig da Erik Hamrén kunne avsløre at Sveriges aller største stjerne er tvilsom til at han fortsetter som landslagsspiller.

- Han (Zlatan) er veldig tvilsom til spill på landslaget. Jeg ble veldig overrasket, sier Erik Hamrén.

Ønsket en bedre start

Erik Hamren

Erik Hamren kunne ønsket seg en bedre start som landslagssjef for Sverige.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Hamrén som etter mye om og men, endelig fikk drømmejobben i Sverige forrige uke, kunne nok ha tenkt seg en bedre start på trenergjerningen for "søta bror".

Les: Hamrén klar for Sverige

- Jeg hadde ønsket en litt bedre start, sier han.

Og han ga de oppmøtte journalistene på pressekonferansen et lite visdomsord.

- Du kan lede en hest til vannet, men drikke må den gjøre selv, fortsatte Hamrén.

Sjokkert

Også den nyansatte assistenten, Marcus Allbäck var sjokkert.

- Det er klart det er synd. Det er en av verdens beste spillere, vi sitter ikke og prater om hvem som helst. Jeg er like sjokkert som dere, og vi fikk beskjeden i går. Men hva skal man gjøre?, sier Allbäck.

Hamrén kunne fortelle at skiftet av landslagssjef ikke har innvirkning på Zlatans avgjørelse.

- Han poengterte at det ikke hadde noe med skiftet av landslagssjef å gjøre. Han har tenkt på dette lenge og ville ha tid til å ta en endelig avgjørelse, sier han.

To fra Rosenborg

I troppen Hamrén presenterte mandag har han med seg to spillere fra Rosenborg, klubben han også er trener for. Det er backene Mikael Dorsin og Mikael Lustig.De to er de eneste svenskene i norske klubber som er med i troppen.

Ellers består den for det meste av utenlandsproffer.

Bare tre spillere fra hjemlig serie er med.De tre er Tobias Hysen (IFK Goteborg), Anders Svensson (Elfsborg) og Gustav Svensson (IFK).

Fotball

 • Flaskekaster (14) utestengt fra Nadderud stadion

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med 14-åringen og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tenåringen en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Haavis Roma tapte cupfinalen 0–1 – Juventus avgjorde tre minutter på overtid

  Emilie Haavi og Sophie Roman Haugs Roma måtte se håpet om cupgull ryke da Barbara Bonansea sikret 1-0-seier for Juventus tre minutter på overtid.

  Roma klarte seg imidlertid langt bedre enn da de tapte 2–5 i sesongens siste seriekamp forrige uke. Lagene møttes også i fjorårets cupfinale, da Juventus også gikk seirende ut.

  Hovedstadsklubben holdt lenge unna for Juventus angrepsfotball, og så ut til å klare seg hele veien til ekstraomganger, men i det 93. spilleminutt fikk Bonansea endelig hull på byllen og sikret med det cupgullet.

  Roma vant imidlertid sin første Serie A-tittel denne sesongen etter de slo Fiorentina 2–1 i slutten av april.

  (©NTB)

  Emilie Haavi
  Foto: NTB
 • Barmen snakket på seg rødt kort – da slo Brann tilbake

  AaFK tok en uventet ledelse, mot spillets gang, i første omgang i Eliteserierunden mot Brann søndag.

  For gjestene dominerte spillet de første 45 minuttene. Like etter hvilen fikk de lønn for strevet da Aalesunds Alexander Munksgaard forårsaket straffespark ved å felle bortelagets Frederik Børsting. Sivert Heltne Nilsen satte ballen sikkert i venstre hjørne.

  Få minutter senere pådro hjemmelagets Kristoffer Barmen seg sitt første gule kort da han kom sent og hardt inn i en takling.

  Flere sjanser bød seg for begge lag, før Barmen reagerte verbalt på en dommeravgjørelse som nesten sendte Brann i ledelsen.

  Dommeren ga den tidligere Brann-spilleren hans andre gule kort for dagen, denne gangen for munnbruk. Med det var hjemmelaget en mann mindre på banen.

  Det utnyttet Brann og tidligere Aafk-spiller Niklas Castro, som sendte bortelaget i ledelsen etter 80 minutter.

  10 minutter senere satte Ulrik Mathisen punktum for kampen med Branns tredje mål.

  Det endte 3–1 i Ålesund, og hjemmelaget beholder plassen som tabelljumbo.

  Kristoffer Barmen får rødt kort av dommer Marius Hansen Grøtta under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Tilskuer siktet for Hillsborough-harselering

  En tilskuer er siktet etter å ha hatt på seg en støtende drakt som refererte til Hillsborough-tragedien i 1989 under FA-cupfinalen mellom Manchester United og Manchester City lørdag. Det melder NTB.

  På drakten sto tallet 97 og teksten «ikke nok». 97 er antall mennesker som døde som følge av tragedien under semifinalen i FA-cupen mellom Nottingham Forest og Liverpool for 34 år siden.

  Bildet av drakten har blitt flittig delt i sosiale medier, og lørdag kveld opplyste London-politiet at mannen var anholdt for å ha «forstyrret den offentlige orden».

  Søndag er mannen siktet for å «vise truende eller fornærmende skrift som kan oppfattes som trakassering», ifølge BBC. Han må møte i retten mandag

  FA cup finalen juni 2023
  Foto: AP