NRK Meny
Normal

Danske Schöne ødela hjemkomsten til «Guds sønn»

Zlatan Ibrahimovic var ivrig etter å vise seg frem mot gamleklubben, men det ble en danske som spolerte festen for PSG.

Lasse Schöne

Lasse Schöne scoret utligningsmålet for Ajax i kampen mot PSG.

Foto: Peter Dejong / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Cavani og Zlatan jubler

Cavani og Zlatan jubler for 1–0.

Foto: Peter Dejong / Ap

Det er 13 år siden Zlatan Ibrahimovic startet sitt proffeventyr, og det hele startet i Ajax – i kveld var han tilbake i Amsterdam og ble mottatt som en hjemvendt sønn.

– Det kjentes fantastisk og det er en fantastisk arena og publikum er spesielle her. Det er tredje gangen jeg er her og hver gang blir jeg godt mottatt, sa Zlatan til Viasat etter kampen der han ble kåret til banens beste spiller.

Det var duket for første kamp i gruppespillet i mesterligaen mellom Ajax og Paris St. Germain. Zlatan ble tatt mot som en helt og på tribunen kunne man lese følgende på et banner:

Velkommen tilbake, Guds sønn!!

Den svenske spissen var involvert i det meste av det den franske klubben gjorde offensivt og hadde fem skudd på mål. Men selv om PSG hadde flest skudd var Ajax farlige mot slutten av kampen.

– Vi gjorde noen unødvendige feil, også ved målet. PSG var best i første omgang, men i andre får vi en bedre rytme. Vi er fornøyde med 1-1, sa Ajax-trener Frank de Boer til Viasat Fotboll Sverige.

Bortelaget best i gang

Den svenske superspissen var også involvert i PSGs 1-0-scoring. Etter 12 minutter tok han med seg ballen til rett utenfor sekstenmeteren og sendte i vei et skudd. Den nederlandske landslagsmålvakten Jasper Cillessen reddet skuddet, men Edinson Cavani satte returen i mål.

30 sekunder etter pause holdt nederlenderne på å rote det til for seg selv. Forsvaret tok seg altfor god tid, og brasilianske Lucas Moura snappet ballen. Han satte fart mot mål, men skjøt til side for mål.

Saken fortsetter under bildet!

Laster Twitter-innhold

Det nederlandske hovedstadslaget våknet derimot etterpå og begynte å sette press på Paris-laget. De var aggressive i presset og holdt bra på ballen, men klarte likevel ikke å komme til de store sjansene.

Presset ga likevel resultat til slutt. 15 minutter før pause lykkes nederlenderne. Danske Lasse Schöne sendte hjemmepublikummet til himmels da han utlignet for vertene på et frispark fra 20 meter.

Sluttminuttene av kampen var svært åpen, og begge lagene kunne ha scoret på tampen. Men presisjonen var for dårlig og det endte med poengdeling

– Jeg hadde en fin tid her

Zlatan og lagkameratene kan ta med seg ett poeng tilbake til Paris. De fikk dermed en grei start på årets mesterliga.

En spillesugen svenske ønsket nok allikevel å få med seg mer fra klubben som startet proffeventyret.

– Jeg hadde en fin tid her, og har mange fantastiske minner. Jeg lærte hvordan man spiller fotball i Ajax og det føles godt å være tilbake, sa Zlatan før kampen.

Svensken spilte 74 ligakamper for Ajax i perioden 2001–2004 og scoret 35 mål.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia