Skattesmell for fransk fotball: – Dette kan føre til at Zlatan forlater PSG

Samme dag som Paris Saint-Germain spiller sin viktigste kamp på flere år, kom beskjeden de franske stjernene har fryktet: Zlatan Ibrahimovic og hans lagkamerater slipper ikke unna den skyhøye franske toppskatten på 75 prosent.

Zlatan får smell på skattepungen

Zlatan Ibrahimovic er fransk fotballs best betalte spiller. De nyinnførte skattereglene gjør at store deler av inntektene hans havner hos den franske skatteetaten.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Paris Saint-Germain skal i kveld bryne seg mot Barcelona på eget gress, i det første oppgjøret av mesterligaens kvartfinale.

Følg kampen her: PSG - Barcelona fra kl 20.45

Jean-Marc Ayrault

Frankrikes statsminister Jean-Marc Ayraults plan for å redde landet ut av økonomisk krise går hardt ut over de franske stjernespillerne.

Foto: PIERRE ANDRIEU / Afp

Tirsdag kom beskjeden fra den franske regjeringen om at de høytlønnede stjernene i fransk fotball ikke slipper unna den nye, skyhøye toppskatten i landet.

Frankrike sliter tungt i økonomisk motgang, og fotballklubbene slipper ikke unna statens planer om å styrke landets økonomi.

– Det nye systemet kommer til å gjelde alle bedrifter som utbetaler lønninger på mer en én million euro, heter det i en uttalelse fra landets statsminister, Jean-Marc Ayrault.

Enorm betydning

Erklæringen betyr at Zlatan og co. kan måtte skatte hele 75 prosent av det de måtte tjene etter den første millionen euro.

Enklere forklart: Tjener du mer enn cirka 7,5 millioner kroner i året, må du betale toppskatt.

For Zlatan Ibrahimovic, som har en inntekt på nærmere hundre millioner kroner i året, er meldingen som et lite mareritt å regne.

– Vi vil miste våre beste spillere

Zlatan Ibrahimovic og David Beckham

Zlatan Ibrahimovic og David Beckham er blant stjernenavnene i PSG.

Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Nyheten ble tatt imot med vantro fra det franske fotballmiljøet.

– De nye skattereglene kommer til å koste Ligue 1-klubber mer enn 500 millioner kroner. Med disse vanvittige kostnadene kommer vi til å miste våre beste spillere. Våre klubber kommer til å tape mot resten av Europa og den franske regjeringen kommer til å miste noen av sine fremste skattebetalere, skriver det franske fotballforbundet i en uttalelse.

Skatteendringene går særdeles hardt ut over Paris Saint-Germain, som har flere av Frankrikes største stjernespillere i stallen: Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Ezequiel Lavezzi og Jérémy Ménez for å nevne noen.

– Dette kan føre til at Zlatan forlater PSG, sier den svenske fotballkommentatoren Jennifer Wegerup til Sportbladet.

Fotballnyheter