Hopp til innhold

Zlatan skrev historie - og scoret

Zlatan Ibrahimovic (30) sendte Paris St. Germain i ledelsen mot Dinamo Kiev og skrev seg inn i historiebøkene.

Zlatan

Her feirer Zlatan Ibrahimovic etter å ha sendt Paris St. Germain i føringen mot Dinamo Kiev.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Milepælen ble nådd allerede da dommeren blåste i gang kampen: Fotballstjernen ble den første spilleren i historien til å representere seks lag i mesterligaen.

Etter 20 minutter fikk svensken muligheten til å markere begivenheten med en scoring. 30-åringen var iskald fra straffemerket etter at Jeremy Menez ble felt i boksen.

– Vi var det beste laget i dag, men dette er bare begynnelsen. Jeg tror det her kommer til å bli bra, sa Zlatan i et intervju som ble vist på Viasat 4 etter kampen. Svensken hadde på forhånd dempet ned sine egne forventinger i jakten på sitt etterlengtede mesterliga-trofé.

Jamel Saihi

Her er målscorer Podolski i duell med Montpelliers Jamel Saihi.

Foto: Claude Paris / Ap

Etter Zlatans scoring punkterte det franske storlaget kampen i løpet av et kvarter. Midtstopperne Thiago Silva og Alex satt inn både 2- og 3-0 før pause.

Miguel Veloso reduserte for Kiev, men på overtid klinte Javier Pastore inn 4-1 med venstreslegga.

Dermed topper Zlatan og Paris St. Germain gruppe A, der gruppemotstanderne Porto slo Dinamo Zagreb 2-0.

Arsenal og Schalke åpnet med borteseirer

Arsenal og Schalke fikk også en pangstart i mesterligaen med 2-1-seire på bortebane. Arsenal slo franske Montpellier, mens Schalke slo greske Olympiakos.

Men det åpnet dårlig for The Gunners. Stopperen Thomas Vermaelen var unødig tøff i en takling av Younes Belhanda innenfor 16-meteren. Belhanda lobbet selv straffen i mål.

Etter et drøyt kvarter slo Arsène Wengers mannskap tilbake. Tyske Lukas Podolski gjorde det han ble kjøpt inn til Arsenal for, nemlig å score mål. Han gjorde ingen feil etter han gled igjennom offsidefellen til Montpellier på pasning fra Olivier Giroud.

Isco

Málaga og Isco hadde mye å juble for i kveld.

Foto: Jorge Guerrero / Afp

To minutter senere satte Gervinho inn 2-1 etter at høyrebacken Carl Jenkinson kom opp på kanten og leverte et glimrende innlegg. Franskmennenes forsvarsarbeid ble virkelig satt på prøve, og de ble lurt ved en rekke anledninger.

I Hellas ga Benedikt Höwedes Schalke ledelsen 1-0 ved pause, mens Djamal Abdoun utlignet for vertene 12 minutter etter hvilen. Nederlenderen Klaas-Jan Huntelaar ble matchvinner minuttet senere.

Málaga herjet

I gruppe C tok Málaga i mot pengesterke Zenit St. Petersburg. Spanske Francisco Román Alarcón Suárez, bedre kjent som Isco, sendte Málaga i føringen allerede etter tre minutter.

Deretter la Javier Saviola på til 2-0 før Isco punkterte kampen et kvarter før slutt.

Málaga topper dermed gruppe C etter at Milan spilte 0-0 mot Anderlecht i Italia.

PS! Zlatans eksklusive mesterliga-liste er Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelona, AC Milan og nå Paris St. Germain.

Fotball

 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP
 • Leeds fikk nye eiere etter nedrykket fra Premier League

  Den engelske fotballklubben Leeds har havnet i amerikanske hender etter at tidligere eier Andrea Radrizzani er kjøpt ut.

  Leeds rykket nylig ned fra Premier League. Nå starter jobben med å løfte klubben tilbake til det gode selskap i engelsk fotball. Fredag ​​fikk klubben ny majoritetseier.

  På sin hjemmeside kunngjorde Leeds i en svært kort melding at selskapet Aser Ventures har inngått en avtale med 49ers Enterprises om oppkjøp av klubben.

  Detaljene i avtalen gjenstår fortsatt å lande, så ytterligere informasjon kommer først på et senere tidspunkt.

  Ifølge Sky Sports eide 49ers Enterprises fra før 44 prosent av klubben. Nå har selskapet også kjøpt de resterende 56 prosentene.

  Som et resultat er italienske Andrea Radrizzani, som eier Aser Ventures, ute av klubben. Han har hatt kontrollen siden 2017.

  49ers Enterprises er en amerikansk gruppe investorer som også eier NFL-laget San Francisco 49ers. Ifølge Sporting News står den 72 år gamle milliardæren Denise DeBartolo York i spissen for gruppen.

  (©NTB)

   Leeds United's Luke Ayling after losing 1-4 to Tottenham Hotspur in the English Premier League soccer match at Elland Road, Leeds, England, Sunday May 28, 2023.
  Foto: AP
 • Svensk fotballstjerne om tidligere landslagssjef: Hadde «rabiat lederfilosofi»

  Den tidligere svenske storspilleren Nilla Fischer retter uvanlig tøff kritikk mot tidligere landslagssjef Pia Sundhage i en ny bok.

  I boken «Jag sa inte ens hälften», på norsk «Jeg sa ikke engang halvparten», kaller Fischer, som i mange år var en av Sveriges aller mest suksessrike fotballspillere på kvinnesiden, trener Sundhages lederfilosofi for «rabiat». Det begrunner hun blant annet med at visse spillere framsto som mer verdt enn andre.

  Fischer, som spilte 194 landskamper for Sverige, sier hun angrer på at hun ikke tok grep.

  – De gangene burde jeg ha sagt fra, men jeg gjorde det ikke. Som når landslagssjefen vår ikke behandlet alle likt, og var slem mot enkeltspillere. Jeg skammer meg over at jeg ikke gjorde noe, sier Fischer til nyhetsbyrået TT.

  Samtidig skryter hun av den tidligere landslagssjefen energi og lidenskap for fotballen.

  Under Sundhage tok Sverige OL-sølv og EM-bronse.

  Til SVT svarer Sundhage følgende om kritikken fra sin tidligere elev:

  «Dette er Nillas sannhet. Jeg har en annen opplevelse, en annen historie. Trist at hun i løpet av tiden på landslaget opplevde det slik».

  (NTB)

  Nilla Fischer
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp
 • Utsatte eliteseriekamper har fått nye datoer

  Lillestrøm og Vålerenga fikk utsatt hver sin kamp som følge av sommerens U21-EM. Nå har de fått nye kampdatoer, skriver NTB. Lillestrøms hjemmekamp mot Aalesund skal spilles 19. juli, mens Sandefjords kamp mot Vålerenga sparkes 30. september.

  Behovet for nye datoer kommer av at både Lillestrøm og Vålerenga har spillere som skal delta i U21-sluttspillet.

  Mads Hedenstad Christiansen - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.