Hopp til innhold

Zlatan om mesterliga-presset: – Ville du kalt Ronaldo mislykket?

Zlatan Ibrahimovic har vært desperat etter å vinne mesterligaen. Tidenes VM-toppscorer Ronaldo har fått svensken til å se annerledes på saken.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic er ikke like opptatt av å kapre mesterligatrofeet som tidligere. Denne sesongen er han mest opp tatt av å vinne den franske serien med PSG.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Ronaldo

Ibrahimovic sammenligner seg selv med Ronaldo, og mener ingen vil si han hadde en mislykket karriere om han ikke skulle vinne mesterligaen.

Foto: Felipe Dana / Ap
Taras Mikhalik

Dynamo Kiev forsvarsspiller Taras Mikhalik er en av dem som skal forsøke å stoppe Ibrahimovics måljakt tirsdag.

Foto: Martin Meissner / Ap

– Frem til 2005 var jeg virkelig sugen på å vinne mesterligaen, men de siste sju årene har jeg endret oppfatning om hvor viktig det er. Tidligere har jeg følt meg litt desperat i jakten på å vinne mesterligaen, sier Zlatan Ibrahimovic i et intervju med franske L'Equipe.

For svensken er klar på at ingen vil si fotballkarrieren hans var mislykket om han skulle legge opp uten triumf i mesterligaen.

– Det er bare å se på Ronaldo. Han vant aldri mesterligaen, men man ville aldri sagt at han har hatt en mislykket karriere, eller hva? sier Ibrahimovic.

Serien viktigere

Tirsdag kveld innleder Ibrahimovic og Paris Saint-Germain gruppespillet i mesterligaen med hjemmekamp mot Dynamo Kiev.

Den prestisjefylte fotballturneringen er imidlertid ikke det viktigste for PSG og deres måljeger denne sesongen.

– Det viktigste er å vinne den franske ligaen. Vi kommer til å gjøre vårt ytterste i mesterligaen og har bra motstandere der, men i Paris har vi flere spillere som aldri har spilt i mesterligaen, sier han.

Svensken selv er godkjent med hva mesterligaspill innebærer etter opphold hos blant andre Inter, Barcelona og Milan.

Det gjør PSGs toppscorer til en viktig brikke i laget.

– Jeg har et stort ansvar i PSG, men jeg beholder bena på jorden og er ydmyk. Innen fotballverdenen er det lett å miste fotfestet, men jeg mister det aldri. Jeg kommer aldri til å glemme hvor jeg kommer fra, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic har scoret fem mål på fem seriekamper for PSG, men neker å miste bakkekontakten tross suksessen.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Sammenligner med City

Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti synes det er vanskelig å si hva PSG kan prestere i mesterligaen tross mange nye spillere i stallen.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp
Yuri Semin

Dynamo Kiev-trener Yuri Semin vil være fornøy om laget får med seg ett poeng fra Paris tirsdag kveld.

Foto: SERGEI SUPINSKY / Afp

Spissen mener PSGs mannskap ikke kan sammenlignes med stjernelag som Juventus, Milan, Inter eller Barcelona, men at det franske laget likevel har stor kvalitet.

– Det er et utrolig stort potensial i laget. Vi kommer til å nå disse lagenes nivå. PSG er ennå ikke vant til å vinne titler, men kommer til å bli det. Vi må ha som mål å vinne store turneringer, akkurat som Manchester City, sier svensken.

For tittelforsvareren i Premier League er derimot et lag 30-åringen vil sammenligne PSG med.

– For fire år siden var de ingenting. Nå prater alle om Manchester City, sier han.

– Ikke favoritter

Ibrahimovic er imidlertid ikke alene om stjernestatus i PSG. Den franske klubben har brukt massivt med penger på nye spillere denne sommeren, blant andre Ezequiel Lavezzi og Thiago Silva.

PSG-trener Carlo Ancelotti vil likevel ikke være med på at hans menn er favoritter foran møtet med Dynamo Kiev.

– Jeg synes ikke vi kan si at PSG er favoritter, men vi kan si at PSG har store ambisjoner og ønsker å gjøre det bra i den største konkurransen i Europa, sier Ancelotti ifølge AP.

– Det er vanskelig å si hva vi kan prestere i mesterligaen. Vi skal lære for hver kamp, sier han.

– Et lag av stjerner

PSG og Dynamo Kiev har møttes i mesterligaen tidligere. Sist gang var i kvartfinalen i 2009.

Den gang gikk det ukrainske laget seirende ut av de to kampene, etter 0-0 på Parc des Prince og 3-0-seier i returoppgjøret.

Yuri Semin vil ikke sammenligne det som skjedde da med det som skal foregå på Parc des Princes i kveld.

– Det har vært mange endringer i de to lagene. Vi har beholdt noen spillere, mens Paris har blitt et lag av stjerner, sier treneren.

– Å få med seg poeng i det hele tatt er et positivt resultat uansett hvilket lag som kommer hit. Så et 0-0-resultat, som forrige gang, vil være bra, sier han.

Fotball

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP
 • Dagbladet: Alfie Haaland flyttar til Sveits

  Dagbladet skriv at opplysningar i folkeregisteret, og det britiske selskapsregisteret, viser at faren til fotballspelar Erling Braut Haaland har flytta til Sveits.

  Han skal ha flytta til den sveitsiske fjellandsbyen Andermatt 5. mai i år.

  Avisa skriv at han no blir sambygding med milliardæren Kjartan Aas, som er ein av dei mest omtalte norske skatteflyktningane.

  Alf Inge Haaland har ikkje svart på avisa sine spørsmål om flyttinga.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund