NRK Meny
Normal

Zlatan om Hareide: – En fantastisk trener

MALMÖ/OSLO (NRK): Malmös store sønn, Zlatan Ibrahimovic, mener Åge Hareide kan forlate klubben i hans hjerte med god samvittighet.

Zlatan Ibrahimovic

STJERNEN: Alle snakker om Zlatan Ibrahimovic før PSGs møte med Malmö i mesterligaen onsdag. Zlatan vokste opp i Malmö og legger ikke skjul på at han er veldig glad i byen og klubben. Tirsdag møtte fotballstjernen pressen. (Foto: Odd Iversen)

– Han har gjort en fantastisk jobb med Malmö og vist at han er en fantastisk trener. Klubben vil være takknemlig selv om han velger å forlate den, sier Zlatan Ibrahimovic.

Det var VG som på tirsdagens pressekonferanse i Malmö spurte Zlatan hva han tenker om Åge Hareides innsats i klubben og ryktene om at nordmannen kommer til å forlate Malmö (MFF) til fordel for det danske landslaget.

– Jeg ønsker han lykke til i Danmark om han vil dit, sier den svenske PSG-stjernen.

Koblet til Danmark

Åge Hareide

HYLLES: Malmö-trener Åge Hareide får skryt av Zlatan Ibrahimovic. Her er Hareide på trening mandag. Nordmannen har vunnet serien med Malmö én gang og tatt klubben til mesterligaen to år på rad.

Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

Zlatan senket Danmark med to scoringen i forrige ukes play off-kamp til EM. Etter nederlaget ga Morten Olsen seg som landslagssjef for danskene etter 15 år i jobben.

Ifølge flere danske aviser kommer Åge Hareide til å ta over jobben.

Hareide sa selv til NRK mandag at han har bedt om arbeidsro til Malmö er ferdig i mesterligaen.

– Jeg kan ikke si noe om Danmark, sa han.

Solgte huset

Den neste oppgaven for Hareide i mesterligaen er hjemmekamp mot det franske storlaget Paris Saint-German med Zlatan Ibrahimovic onsdag.

På tirsdagens pressekonferanse handlet alt om Zlatan, og spørsmålet om Hareide var bare ett av veldig, veldig mange. De fleste handlet om Zlatans følelser overfor Malmö.

– Denne kampen vil bli prikken over i-en i karrieren min. Det har vært et eventyr, sa han og tenkte på ferden etter at han som 19-åring forlot Malmö og den belastede bydelen Rosengård.

Etter det har han spilt i storklubber som Ajax, Barcelona, AC Milan og nå PSG.

Da NRK spurte om han så for seg å avslutte karrieren i Malmö svarte 34-åringen:

– Jeg solgte nettopp huset mitt her så jeg vet ikke... Jeg pleier ikke planlegge fremtiden. Jeg trives her, men vet ikke om jeg kommer til å bo her igjen.

– Dere skal heie på MFF

Fotballstjernen har personlig booket hele stortorvet i Malmö onsdag kveld. Der har 34-åringen sørget for at det blir storskjerm slik at alle som vil se han spille mot Malmö kan gjøre det.

Mange har lurt på hvordan Zlatan vil feire en eventuell scoring mot gamleklubben. Svaret på det er enkelt: Han vet ikke.

– Det som skjer skjer, men det må være naturlig, sier han og forteller hva som vil være hans drømmescenario i kampen onsdag kveld:

– Vi vinner kampen og jeg scorer tre mål. Alle roper navnet mitt etter kampen, men underveis i kampen skal de heie på MFF.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.