Normal

Zlatan synes Messi ser ut som en PlayStation-spiller

Zlatan Ibrahimovic synes Lionel Messi spiller så utrolig at det ser ut som et TV-spill. Likevel velger svensken å stemme på Andres Iniesta i Gullball-kåringen.

Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi etter mesterligaoppgjøret mellom Barcelona og Milan sist sesong. Svensken er varm i omtalen av Messis fotballferdigheter, men stemmer ikke på ham i kåringen av Gullballen.

Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Andres Iniesta

Andres Iniesta hjalp Spania til EM-gull i 2012. Hans ferdigheter som lagspiller er det som gjør at Zlatan mener spanjolen fortjener Gullballen.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap
Ronaldo

Brasilianske Ronaldo er den største fotballspilleren, mener Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Weimer Carvalho / AP

Zlatan Ibrahimovic har tidligere uttalt til Eurosport at Lionel Messi ikke fortjener Gullballen.

Derfor er det ikke særlig overraskende når Ibrahimovic i et ferskt intervju sier han ikke vil stemme på Messi i kåringen. Likevel er svensken varm i omtalen av argentineren.

– Messi er den beste individuelle spilleren i verden. Han spiller som om det er på PlayStation. Det er utrolig. Folk som sier noe annet vet ingenting om fotball, sier Zlatan Ibrahimovic i et intervju med franske BeIN Sport.

Lagspiller

Ibrahimovic ser på Messi som favoritt til å vinne gullballen, men har ikke tenkt på stemme på 25-åringen.

– Spørsmålet er ikke om, men hvordan målene er scoret. For meg er favoritten Iniesta. Han vant fotball-EM og har gjort en god jobb i Barcelona, sammen med Messi som ikke gjør sine mål alene. Jeg håper Iniesta vinner, sier PSG-spissen.

Ibrahimovic har tidligere uttalt at man trenger titler i løpet av sesongen for å fortjene Gullballen, det var blant annet begrunnelsen for at han mente Messi ikke fortjente å vinne.

Svensken er likevel uenig i de som sier at man må vinne mesterligaen for å fortjene Gullballen.

– Chelsea er regjerende mester, men har ingen spillere blant de nominerte. Så det er ikke nødvendig å vinne mesterligaen, mener Ibrahimovic.

Inspirert av Ronaldo

Gullballen er FIFAs årlige utmerkelse til verdens beste spiller i et kalenderår. Gullballen for 2012 blir delt ut 7. januar neste år. Messi, Iniesta eller Cristiano Ronaldo kjemper om prisen.

Men det er ikke den Ronaldo som preger fotballverdenen i dag som fascinerer Ibrahimovic mest.

– I mine øyne er den største spilleren Ronaldo, Il fenomeno. Det han gjorde for fotball er utrolig. Han spilte fotball slik alle unge spillere ønsker å spille, sier Zlatan.

– Hans hastighet, dribling og eleganse. Alt så lett ut for ham. Hver gang han dro, visste vi at han ville score, mener Zlatan om den brasilianske spilleren.

Avviser vilje-stempling

I intervjuet med BeIn Sport avviser også Ibrahimovic at han stemplet Dejan Lovren med vilje i søndagens møte mellom PSG og Lyon i fransk fotballserie.

– Jeg tråkket ikke på Lovren med vilje. Jeg ser på ballen og ser ham ikke. Jeg går ikke ut på banen for å skade, sier han.

PSG vant toppoppgjøret 1-0. Etter kampen gikk Lyon-ledelsen hardt ut mot den svenske spissen. Tirsdag tok sportsdirektøren i PSG Ibrahimovic i forsvar, og ba Lyn om å la ham være i fred.

Fotballnyheter