NRK Meny
Normal

Dette er Zlatans tre gullball-favoritter

STOCKHOLM/OSLO (NRK.no): Zlatan Ibrahimovic ramser opp alle andre enn seg selv som favoritt til å vinne gullballen i 2013. Men nekter likevel å avsløre hvem som får hans stemme som verdens beste fotballspiller.

Zlatan Ibrahimovic

Mange regner Zlatan Ibrahimovic som en av favorittene til å bli kåret til verdens beste fotballspiller i 2013. Selv har Zlatan tre favoritter til gullballen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Christiano Ronaldo

Real Madrids Christiano Ronaldo er en av Zlatan Ibrahimovic sine favoritter til å vinne gullballen i 2013.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Som Sveriges lagkaptein skal Zlatan stemme på hvem han mener fortjener FIFAs Ballon d´Or når den utdeles i sveitsiske Zürich 23. januar neste år.

På en pressekonferanse før fredagens play off-kamp mot Portugal, nektet likevel stjernen å avsløre hvem han har som førstevalg i kåringen.

– Er ikke det hemmelig?, undret Zlatan foran pressen i Stockholm, og fikk svar tilbake: Nei, landslagssjef Erik Hamrén hadde allerede avslørt at stemmen hans hadde gått til Zlatan.

– Nei, det holder vi hemmelig, fortsatte likevel Ibrahimovic.

Har tre favoritter

Men på spørsmål fra NRK om hvem han mener er verdens beste spiller, lettet 32-åringen likevel på sløret, og spilte ut sine egne favoritter.

– Franck Ribery gjorde en fantastisk sesong i fjor. Han spiller for en storklubb, og var hovedpersonen bak alle de store troféene som Bayern München vant, sa Zlatan, før vurderingene ble rettet mot en tidligere lagkamerat i Barcelona.

– Så har du Messi som for meg er et rent talent. Han er født til å bli den spilleren han er. Og er ikke et treningsprodukt. Deretter har du Ronaldo som også gjør det fantastisk bra. Så det er mange som holder høyt nivå. Hvem som er best varierer fra uke til uke. Men det er vel Ronaldo og Messi som bytter på å score tre mål hver uke, sa Zlatan.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Franck Ribery

Bayern Münchens Franck Ribery er en av favorittene til å vinne gullballen i 2013.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Høgmo stemte Zlatan

Mens Sverige forbereder seg til kampen om en VM-billett til Brasil. Lader det norske landslaget opp til privatlandskampen mot Danmark i Herning.

De norske stemmene til FIFAs gullballutdeling er klare. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener at nettopp Zlatan Ibrahimovic har vært verdens beste fotballspiller i 2013. Høgmo har svensken som førstevalg foran Christiano Ronaldo og Lionel Messi.

Lionel Messi

Messi er et rent talent, og er ikke et treningsprodukt, mener Zlatan Ibrahimovic om sin tidligere lagkamerat i Barcelona.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

– Jeg synes Zlatan har hatt en veldig fin utvikling i år, og summen av det han har levert for Paris Saint-Germain og ikke minst Sveriges landslag - der han har en stor del av æren for play off-plassen - gjør at han fortjener toppranking, sa Høgmo til NFFs nettsted.

– Har aldri vært bedre

Selv gir Zlatan blaffen i hva alle andre mener, og oser som vanlig av selvtillit, ispedd en dose ydmykhet.

– Det viktigste er hva jeg tror og synes om meg selv. Men det er kult å høre at mange mener jeg holder et høyt nivå. Jeg har aldri noensinne vært bedre enn nå.

– Selv om jeg er 32 år, fortsetter jeg å utvikle meg. Jeg har aldri spilt bedre fotball. Og for å gjøre det må man trene hardt og være mentalt sterk. Jeg har fått masse erfaring etter å ha spilt med fantastiske spillere i fantastiske klubber. Jeg håper å prestere på samme nivå også framover, sa Zlatan før han forlot podiet. Fredag venter Portugal og Christiano Ronaldo i Lisboa.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.