NRK Meny
Normal

Zlatan beroliger fansen - garanterer nye forsøk

Zlatan Ibrahimovic (32) lover å hjelpe Sverige til nye mesterskap til tross for den bitre VM-knekken mot Portugal.

Zlatan

Sveriges Zlatan Ibrahimovic har ennå ikke scoret i et VM, og tirsdag røk nok en mulighet til å nå mesterskapet. Men svensken lover å gjøre et nytt forsøk.

Foto: Francisco Seco / Ap

– Det er bare å bite tennene sammen og tenke på fremtiden. Etter et sånt tap garanterer jeg at jeg kommer sterkere tilbake, selv om jeg er 32 år, sier Ibrahimovic til SVT med et smil.

Svensson

Anders Svensson er usikker på om han klarer å satse mot en ny kvalifisering.

Foto: Fredrik Sandberg / Ap

Svensken vartet opp med to mål foran egne fans i Stockholm, men da Sverige satte inn VM-spurten, kontret Portugal og hat trick-helten Cristiano Ronaldo inn seieren.

Dermed glapp VM-drømmen for Sveriges største idrettstjerne. 32-åringen står i dag med to innhopp fra VM i 2002, før en skadeplaget Ibrahimovic gikk målløs ut av VM-sluttspillet i 2006.

– Ser fremover

I 2010 sviktet svenskene i kvalifiseringen.

– Åpner du for å fortsette videre? Kommer vi til å se deg igjen i store mesterskap som EM og VM? spurte SVTs reporter.

– Så klart. Jeg er en stolt landslagskaptein. Så fort jeg kommer hjem til denne arenaen og får på meg landslagstrøyen, gjør jeg det med stolthet. Jeg gjør det for fremtiden, og for å vise mine kvaliteter. Og for representere stedet jeg kommer fra. Det handler om alle disse små detaljene, sier Ibrahimovic.

– I dag taper vi, men det er bare å se fremover. Det kommer nye sjanser, smiler 32-åringen.

Svensson tviler på landslagsfremtiden

En annen bauta på det svenske landslaget, Anders Svensson (37), var svært langt nede etter tapet for Portugal.

37-åringen står med hele 127 landskamper for «söta bror». Men VM-nedturen får ham til å tvile på om han klarer å gjøre et nytt forsøk.

– Jeg vet ikke. Det er så vanskelig å si. Det har kun vært VM i hodet mitt. Jeg er 37 år, og det er ikke kvalifisering før september neste år. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Akkurat nå er jeg bare så utrolig skuffet over tapet, sier Svensson.

– Jeg vil ikke ta en beslutning nå. Nå vil jeg bare la dette synke inn og tilbringe tid med familien, fortsetter han.

Hamrén får støtte

Det var ventet at presset mot landslagssjef Erik Hamrén ville øke raskt hvis han ikke klarte å ta Sverige til VM, men flere aviskommentatorer erklærer sin støtte til sjefen.

«Dramaet er over. Den ville kvalikreisen er over. Ronaldo slukket alt VM-håp for Sverige. Bør tiden som landslagssjef også være over for Erik Hamrén? Nei. Å skrike på Hamréns avgang er det enkleste som finnes», konkluderer Dagens Nyheter.

I Expressen skriver Daniel Kristoffersson at Hamrén kan bli avgjørende for Zlatans framtid på landslaget.

«Jeg mener han skal få bli. Fortsette å bygge videre på det han har bygget opp under årene. Årsaken staves Zlatan Ibrahimovic. Måten han har fått med seg vår lagkaptein og beste spiller gjennom tidene er imponerende. Jeg er ikke like sikker på at angrepsstjernen er villig til å starte på igjen med en ny landslagssjef», heter det i tabloidavisen.

Göteborgs Posten oppsummerer dramaet mot Portugal slik: «Mens portugiserne danset samba i stockholmsnatten, strammet Erik Hamrén skjerfet litt hardere rundt halsen».

Og Norrköpings Tidningar avsluttet det hele med «Despedida Brasil – Farvel Brasil».

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.