Zlatan etter ydmykelsen: – Det var tungt

Kritikken hagler mot Sveriges landslag og Erik Hamrèn etter Sveriges tap for Østerrike. Flere krever landslagssjefens avgang.

Zlatan Ibrahimovic

SKUFFET: Zlatan Ibrahimovic etter tapet for Østerrike.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

En svært skuffet Zlatan måtte tirsdag kveld kommentere det ydmykende 1-4-tapet for Østerrike i EM-kvalifiseringskampen på hjemmebane.

En kamp svenskene måtte vinne for å beholde andreplassen i gruppen.

– Det var tungt å ligge under 0-2 etter 1. omgang. I 2. omgang gikk vi utpå banen med fornyet tro, men når vi får to mål mot oss er det tungt. Det er vanskelig å spille når man ligger under. Man blir utålmodig, taktikken kommer i ubalanse og man risikerer mer, sier han, ifølge SVT.

– Om man ser på resultatet, er det ingen vits å si at vi faktisk startet bra, sier Zlatan, som scoret Sveriges trøstemål.

Det var en mager trøst.

– De var bedre enn oss, og de spilte mye bedre, konstaterer han.

– Må vinne

Sverige møter nå Liechtenstein borte og Moldova hjemme i sine siste kamper i EM-kvalifiseringen.

– De kampene må vi vinne. Med litt flaks, kommer vi på 2. plass. Hvis ikke, blir det playoff, kommenterer han.

Svenske fotballkommentatorer er ikke like optimistiske. De følger opp kritikken mot Sveriges landslag og Erik Hamrèn med fornyet kraft etter tapet for Østerrike.

Mathias Luhr i Expressen krever landslagssjefens avgang.

– Svensk landslagsfotball er ikke på rett vei, og har ikke vært det på lenge. Da synes jeg det får være nok nå, skriver han.

Zlatan Ibrahimovic og Marcus Berg

SVENSK NEDTUR: Zlatan Ibrahimovic og Marcus Berg depper etter 2-0 til Østerrike.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Det var en kollaps

Henrik Skiold i TT er inne på samme spor.

– Det var intet annet enn en kollaps, i en kamp Sverige var nødt til å vinne. Skyggen faller tyngst over Hamrèn. Vi trenger ingen havarikommisjon for å konstatere at han har nådd veis ende med dette laget, mener han.

Erik Niva i Aftonbladet prøver å komme på om han har sett noe dårligere av et svensk landslag.

– Jeg kan faktisk ikke huske å ha sett et svensk landslag så tvers gjennom elendig noen gang. Vi møtte et lag som ikke hadde kvalifisert seg til et mesterskap av egen kraft på 18 år, skriver han.

– Ussel innsats

Johan Esk i Dagens Nyheter:

– Nå vil jeg bare at denne fryktelige høsten skal ta slutt med en kvalifiseringskrasj slik at Sverige kan begynne på nytt. Bygge nytt, med ny landslagssjef, nye spillere, nytt lag, skriver han.

Anders Lindblad i Svenska Dagbladet tviler på at Sverige evner å ta seg til EM.

– Det var pinlig å se hvordan laget falt så fullstendig sammen da det gjaldt som mest. Innsatsen var tvers gjennom ussel, skriver han.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ingebrigtsen testet negativt

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen testet negativt på koronaviruset og kan dermed lede laget mot Sandefjord søndag.

  Det opplyser Brann på sitt nettsted.

  Ingebrigtsen hadde tidligere i uken milde symptomer på forkjølelse og valgte dermed å teste seg for korona onsdag morgen. Fredag ettermiddag ble han klarert for aktivitet sammen med spillerne igjen.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Fire cupfinaler på Ullevaal i 2021

  Styret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM i 2021 gjennomføres som i tidligere år, og at hele fire finaler skal spilles på Ullevaal stadion.

  I år ble NM for menn, samt for begge kjønn i junior- og 16-årsklassen, avlyst på grunn av koronapandemien. Derfor ble det satt ned et utvalg som skulle vurdere gjennomføringen av NM i 2021.

  Det planlegges for et «vanlig NM», med noen foreslåtte endringer. Det legges blant annet opp til at finalene for G19 og J19 skal spilles på Ullevaal stadion. Dermed ligger det an til at begge senior- og juniorfinalene spilles på nasjonalarenaen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB