NRK Meny
Normal

– Et VM uten meg er ikke noe å se på

Cristiano Ronaldo slo Zlatan Ibrahimovic 3–2 i gigantenes møte på Friends Arena i Stockholm, og satte en bom for nordisk deltakelse i fotball-VM i Brasil.

Zlatan

Her river Zlatan Ibrahimovic av seg kapteinsbindet etter at Portugal og Cristiano Ronaldo ble for sterke i VM-playoffen.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

– For meg er ikke dette Zlatan mot Ronaldo, det er Sverige mot Portugal, sa Sveriges landslagstrener Erik Hamrén før kampen.

Han hadde rett, naturligvis, men han tik feil likevel. For det ble i høyeste grad en kamp mellom de to megastjernene på Friends Arena.

Erik Hamrén

- Nå er det bare vondt, sa Sveriges landslagssjef Erik Hamrén

Foto: Frank Augstein / Ap

– Nå er det bare vondt, sa Hamrén etter kampen.

– Vi er ikke riktig våkne, og det utnytter Ronaldo. Vi kunne klart det, men vi klarte ikke å ta ham ut av kampen. Men vi sjanser jo litt når vi vet vi må score, dermed mister vi litt posisjoner på midten, slik at de kan nå Ronaldo med pasningene, sier Hamrén.

– Hva sviktet i playoffen?

– At vi ikke scoret på bortebane. Vi har gjort to bra kamper, men vi klarte det ikke helt, sa landslagssjefen.

Andreomgangen i Stockholm ble en kamp mellom gigantene og to av verdens beste spillere. Ronaldo sendte Portugal i føringen, Zlatan snudde kampen med to raske mål og ga Sverige håp, og så scoret Ronaldo to enda raskere og knuste hjemmelaget.

Begge stjernene står for øvrig med 47 mål for sine landslag. Men Ronaldo er likevel scoringsmaskinene framfor noe akkurat nå. Han har scoret 31 mål i sine siste 19 kamper på klubb og landslag – 13 på sine siste seks kamper.

Ronaldo scoret også målet da Portugal vant 1–0 i den første kampen fredag. Resultatet innebar at Sverige måtte score minst to i kveld for å vinne.

Svakt før pause

Første omgang på Friends Arena ble svak. Sverige virket tynget av stundens alvor og våget ikke stort. Portugal lå tålmodig tilbake og ventet, vel vitende om at 0–0 var godt nok for dem. De største sjansene var portugisiske og kom i omgangens sluttminutter, men omgangen endte målløs.

Men etter pause eksploderte det.

Sverige åpnet andre omgang forrykende, og Sebastian Larsson hadde en gullkantet sjanse til å sende hjemmelaget i ledelsen.

Men Portugal kontret, og de har Ronaldo. Han ble spilt fint gjennom og plasserte ballen kaldt i mål.

Da så løpet ut til å være kjørt for svenskene. De måtte ha tre mål på mindre enn en omgang, og det fikk de aldri sjansen til.

– Jeg minner om at det var i 61. minutt vi scoret det første mot Tyskland, og vi vet hva som da skjedde den siste halvtimen, sa TV4s kommentator. Han siktet til kvalifiseringskampen da Sverige snudde 0–4 til 4–4.

Zlatan ga svenskene håp

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic snudde 0–1 til 2–1 og ga Sverige håp om VM. Men Cristiano Ronaldo ville det annerledes

Foto: Janerik Henriksson / NTB scanpix

Og så begynte Zlatans show. Først headet han inn en corner fra Kim Källström, og fire minutter etterpå satte han et frispark fra 17 meter inn i hjørnet.

Nå trengte Sverige bare ett mål til i løpet av nærmere 20 minutter, og de presset og prøvde. Sjansene var der.

Men Portugal har Ronaldo. I kampens hete glapp markeringen av Real-stjernen et øyeblikk, han fikk sitt framspill og satte ballen enkelt forbi Andreas Isaksson. 2–2.

Og to minutter etterpå: Ronaldo kom gjennom på motsatt side og smelte ballen i nettaket. 3–2 til portugiserne.

Da gikk lufta ut av både det svenske laget og de nesten 50.000 tilskuerne. De siste minuttene ble et antiklimaks, og det endte med portugisisk seier.

Cristiano Ronaldo skal spille i VM, men Zlatan Ibrahimovic får ikke være med. Det er ikke plass til dem begge i Brasil.

– En ting er sikkert, et VM uten meg blir ikke noe å se på, sier Zlatan ifølge Aftonbladet.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.