NRK Meny
Normal

Zidane om Bales prislapp: – Uforståelig

Zinedine Zidane forstår ikke hvordan hans egen arbeidsgiver, Real Madrid, kunne ta seg råd til å betale minst 750 millioner kroner for Gareth Bale.

SOCCER-FRANCE/ Real Madrid's assistant coach Zidane attends his team's friendly soccer match against Olympique Lyon in Lyon

Zinedine Zidane synes det er uforståelig at det brukes så mye penger i fotballen, samtidig som finanskrisen herjer ellers.

Foto: ROBERT PRATTA / Reuters

– For over ti år siden kjøpte de (Real Madrid) meg for 75 millioner euro, og jeg sa den gang at jeg ikke var verdt så mye. Jeg må stå fast ved mitt standpunkt. Ingen spiller er verdt så mye, sier Zinedine Zidane på Canal Plus´ spørsmål om hva han synes om overgangssummen for Gareth Bale, ifølge AP.

Største overgangssum noensinne

FBL-ESP-GBR-REALMADRID-BALE

Gareth Bale blir presentert som Real Madrid-spiller av klubbpresident Florentino Perez.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Zidane er assistenttrener i Real Madrid, og legger til at det er den økonomiske situasjonen i Spania som gjør at han rister på hodet over Bales prislapp.

Den skal ifølge klubben være på 94 millioner euro, eller rundt 750 millioner kroner.

Engelske medier hevder imidlertid at Real Madrid punget ut med enda mer for å få Bale løst fra kontrakten med Tottenham, og at prisen egentlig var over 800 millioner kroner.

Overgangssummen er i så fall den største noensinne, og det har fått flere i fotballmiljøet til å reagere.

Samtidig som Real Madrid øser ut penger, sliter Spania for øvrig fortsatt med finanskrise.

– To klubber blir enige om pris, og ingen tvinger den andre til å gjøre noe. Slik er fotball, men dessverre er det uforståelig i lys av ting som skjer i dag å betale så mye, sier Zidane.

– Budet gjør narr av reglene

Den tidligere midtbaneeleganten vil imidlertid selvsagt gi Bale gode råd når waliseren skal prøve å leve opp til den enorme kjøpesummen.

– Min rolle vil bli å si at han skal gjøre det han kan og ikke legge for stort press på seg selv. Han har enormt potensial, men han kan fortsatt bli bedre, sier Zidane.

Da overgangen ble kjent, uttalte flere profilerte managere seg negativt om Reals pengebruk.

– Det er utrolig at fotballverdenen blir gal samme år som Financial Fair Play settes i gang. Man lurer på hvilken effekt det får på fotballen. Det virker nesten som det har gjort alt verre en tidligere. Budet på Bale gjør narr av reglene, sier Arsenal-manager Arsène Wenger til ESPN.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.